hp pavilion dv 6000

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

300sparta10

Üye
    Konu Sahibi
hp pavilion dv 6000
merhabalar bende hp pavilion dv 600 serisi leptop var.leptop bir ara bozuldu actigimda bip sesi geliyordu sonra ogrendimki sorun ekran kartindaymis soguk lehim falaln yapiyrms,internette arastirdim ve bilgisayari acip battaniyeye sarip bir sure bekleyince aciliyormus ama her acdiginda boyle yapman gerekiyomrms.bende bir sure boyle actim bilgisayari ama sonra birgun bilgisayari acmaya calistigimda bip sesi gelmedi ve 1 saat beklememe ragmen isinmadi pervane cok yavas dönuyordu ve isiyi iceri vermiyordu.sonuc llarak pc o gun bugundur acilmiyor ne yapabilirim.simdiden tesekkurler.

AmbaSSad0R

AmbaSSad0R

Üye
soğuk lehim aslında lehimli olupta bulunduğu metal yüzeye temas etmeme durumudur diyebilirim ,birde şöyle bir açıklama durumu daha iyi anlatır aslında; elin yatkınsa lehimlerin üzerinden geç derim onun dışında anakart boardları hassastır zarar verirrim dersen dizüstü pc tamircilerine gitmen daha faydalı!

lehim yapılırken yüzeylerde oluşan ısı farkından kaynaklanır. söyleki bildiginiz gibi lehim iki yüzeyi birleştirmek amacı ile kullanılır, bu yüzeyler lehim ile aynı ısıya gelmemiş ise lehim denilen kurşun kalay karışımı materyal bu yüzeye tam anlamı ile nufuz edemez ve sağlıksız olur. ayrıca lehimin içerisinde yapışkanlığını arttırmak ve yüzeyi temizlemek amacı ile az bir miktar reçine bulunmaktadır. bu reçine ısı farkı yüzünden tutmamış lehimi yüzeye yapıştırır ancak iletkenligi sağlayamaz. fark edilmesi zor bir arıza çeşididir. lehim saysı fazla degilse tüm lehimleri tazelemek iyi bir çözüm olabilir. çürük lehim ile karıştırılmaması gerekir o tamamen ayrı bir olaydır

300sparta10

Üye
    Konu Sahibi
soğuk lehim aslında lehimli olupta bulunduğu metal yüzeye temas etmeme durumudur diyebilirim ,birde şöyle bir açıklama durumu daha iyi anlatır aslında; elin yatkınsa lehimlerin üzerinden geç derim onun dışında anakart boardları hassastır zarar verirrim dersen dizüstü pc tamircilerine gitmen daha faydalı!

lehim yapılırken yüzeylerde oluşan ısı farkından kaynaklanır. söyleki bildiginiz gibi lehim iki yüzeyi birleştirmek amacı ile kullanılır, bu yüzeyler lehim ile aynı ısıya gelmemiş ise lehim denilen kurşun kalay karışımı materyal bu yüzeye tam anlamı ile nufuz edemez ve sağlıksız olur. ayrıca lehimin içerisinde yapışkanlığını arttırmak ve yüzeyi temizlemek amacı ile az bir miktar reçine bulunmaktadır. bu reçine ısı farkı yüzünden tutmamış lehimi yüzeye yapıştırır ancak iletkenligi sağlayamaz. fark edilmesi zor bir arıza çeşididir. lehim saysı fazla degilse tüm lehimleri tazelemek iyi bir çözüm olabilir. çürük lehim ile karıştırılmaması gerekir o tamamen ayrı bir olaydır

Yazdıklarınız için teşekkür ederim.Ben bir çok kez pc nin içini açtım bu son açışımda fark ettimki ekfan kartının etrafındaki kırmızı şeyin(lehim sanırın) bazı yerlerde olmadığını bittiğini gördüm sanırım o yüzden bir temassızlık olayı var.Bu konuda ne düşünüyorsun d3l!a$k sence lehim alsam pc düzelirmi?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...