HP Pavilion dizüstü bilgisayarım durduk yere kapanmaya başladı lütfen yardım edin

Sponsorlu Bağlantılar

MUHAMMED

MUHAMMED

Üye
    Konu Sahibi
HP Pavilion dizüstü bilgisayarım durduk yere kapanmaya başladı lütfen yardım edin
Hp pavilion dv2620 et laptopuma gecen hafta format attım, formattan sonra bılgısayar hemen kapattı kendını, sonra gerı actım 5dk sonra yıne kapandı. Fan falan cok calısıyor ve asırı ısınma oldu. Sıstemsel bır arıza oldugunu dusundum ve baska dvd ıle tekrar format attım, wın7 kurdum bu arada.. Ama yıne aynı! Sonra kapanma suresı uzamaya basladı... Su aralar pek kapanmıyor ama yıne de 4-5 saat kullanılınca, bır de fan kısmı yerde, dızde falan olunca kapanıyor yıne.

Neden olabılır? Bı bılgısı, deneyımı olan var mı? Laptopun garantısı yok, 3yıl oldu alalı. Bırde ekran kartı cok asırı ısınıyor, 86 dereceyı gectıgını gordum! Sızce normal mı??? Ekran goruntusu falan da aldım, en yakın zamanda eklerım...

PhyscoDevil

PhyscoDevil

Üye
asırı ısınmadan dolayı kapanması normaldir.Aynı laptopdan bendede var.Cok ısınıyor cidden bu laptoplar.Teknik servise götür bakalm temizleme falan yapıyorlar düzeliyor.

MUHAMMED

MUHAMMED

Üye
    Konu Sahibi
asırı ısınmadan dolayı kapanması normaldir.Aynı laptopdan bendede var.Cok ısınıyor cidden bu laptoplar.Teknik servise götür bakalm temizleme falan yapıyorlar düzeliyor.
Evet ısınmadan oluyor ama bu kadar abartılı olmuyordu hiç. Dediğim gibi formattan sonra çok çabuk olmaya başladı. Fan hiç durmaz oldu nerdeyse...

Zaten sizde de varsa biliyorsunuzdur, aslında modelin tasarımı falan harika bence, ama ısınma herşeyi siliyor!!! Dizinizin üstünde kullanmak hayal nerdeyse... Ya dizinizi yakıyor -bazen dokunulmayacak seviyeye geliyor- yada kapanıyor :)

Servise de götürsem ne kadar isterler ki acaba? Fanda bir problem olabilir mi ki? temizlense falan yeterli olur mu ki acaba?

Bana 7-8 ay daha gitsin yeter :) Sonra inşallah atanıp öğretmen olursam yenisini alırım hemen de :D:D:D

--------------- Ekleme ---------------

Sizin bilgisayarınız da bu kadar sıcak mı? :)

PhyscoDevil

PhyscoDevil

Üye
senn bilgisayarın faln buz gibi calisiyor.benm kinin 97C gördüğünü bilirim:D Ama gercekten tasarımı falan güzel.Oyunlarıda ii calıstırıyor.Ama sıcaklık gercekten berbat iste

Nedved

Nedved

Emekli Yönetici
Laptop ı servisine gönder.Muhtemelen fanı değiştirirler.Yapacak birşey yok.Aslında laptop USB fanlar var ama senin problem daha büyük.Pek işe yaramaz.

MUHAMMED

MUHAMMED

Üye
    Konu Sahibi
Laptop ı servisine gönder.Muhtemelen fanı değiştirirler.Yapacak birşey yok.Aslında laptop USB fanlar var ama senin problem daha büyük.Pek işe yaramaz.

O fandan da bı tane var hocam fakat pek kalıtelı bırsey degıl cok ıse yaramıyor ve herzaman da kullanamıyorsunuz. Bır de pavılıon un fan tasarımı cok kotu. Sol arka kısımda ufacık bı fan cıkısı var, ona da alttan fan koyunca hıc etkısı olmuyor. Zaten ısınan asıl kısım orası...

DarKeXRam

DarKeXRam

Üye
çüş demek istiyorum 90 derece mi :S .
Benim masaüstüm( laptoplarda normaldir belki bilemem ) 60 ı geçince uyarı veriyor. 60 a da ancak occt ile falan çıkabiliyorum

--------------- Ekleme ---------------

şimdi netten baktım aynı laptop bi tanıdığımda war , genellikle sehpanın üstünde duruyor o yüzden ne kadar ısındığını bilemem fakat 97 yi gördüğünü hiç düşünmüyorum. Ayrıca tasarımı gerçekten harika 2007de falan aldılar hala daha piyasadaki oyunları açıyor , fifa 2010 u bile rahatça açıyor.

Üst Alt