HP Omen AX001NT - İnceleme

Sponsorlu Bağlantılar

TurkishLord

TurkishLord

Üye
    Konu Sahibi
HP Omen AX001NT - İnceleme
Bilgisayarlarımızda, konsollarımızda veya mobil cihazlarımızda oynadığımız oyunlardaki seslendirme sanatçılarının emekleri gerçekten takdire şayan. Ancak bütün bu emeklerinin karşılığını alabiliyorlar mı sizce? Onlara göre alamıyorlar ve bu yüzden de ortak yayımlanan bir bildiride tüm herkesi 21 Ekim Cuma günü yapılacak greve çağırdılar. Ekran Sanatçıları Derneği (SAG) ve Amerikan Radyo ve Televizyon Sanatçıları Federasyonu tarafından ortak yapılan açıklamada, bütün video oyunlarının seslendirme sanatçıları greve davet edildi. Twitter üzerinden yapılan açıklamada, grevin ana temelinin bu büyük oyun sektöründe ipleri elinde bulunduran büyük geliştirici firmaların sanatçılar hak ettiği değerin verilmemesi olarak belirtildi.



Konu ile alakalı açıklama yapan SAG başkanı Gabrielle Carteris, ''Oyun sektörü gerçekten son yıllarda oldukça gelişti ve ortada dönen rakamlar çok büyük rakamlar. Activision, Electronic Arts, Disney, Insomniac, Take-Two ve Warner Bros. Games bu sektörde lider durumdalar ve bu şirketlerin kazandıkları rakamlar bazen bir Hollywood filminin kazandığı hasılatı bile geçiyor. Ama oyun içerisinde seslendirme yapan veya karakteri canlandıran sanatçılar ise birer köle gibi muamele görüp hak ettikleri rakamın çok altında kazanıyorlar. Grev yaparak hakkımızı arayacağız ve uzlaşana kadar pes etmeyeceğiz'' ifadelerine yer verdi. Hal böyle olunca biz oyuncuların aklına acaba bu durum yeni oyunların çıkış tarihlerini etkiler mi gibi sorular getirdi. Umarız taraflar biran önce anlaşır ve oyun sektörü bu durumdan etkilenmez.

Grevin hedefindeki oyun firmaları;
-Activision
-Blindlight
-Corps of Discovery Films
-Disney Character Voices
-Electronic Arts
-Formosa Interactive
-Insomniac Games
-Interactive Associates
-Take-Two
-VoiceWorks Production
-Warner Bros. Games

Unutmadan söyleyelim; video oyun sanatçıları canlandırdıkları ve seslendirdikleri karaktere göre saat başı 100-150 $ ücret alıyorlar ve ayrıca karakterin sevilip sevilmemesine göre de oyunun elde ettiği kâr oranından az da olsa pay alabiliyorlar.

Alıntı.
 

Benzer Konular

hltdesign
Cevap
3
Görüntüleme
3K
xkadir61
CryDaqqeR
Cevap
0
Görüntüleme
809
CryDaqqeR


Üst Alt