Hoşcakal BIOS...!!!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ue-Gazi

Ue-Gazi

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Hoşcakal BIOS...!!!

BIOS'un geleceği EFI, modern arayüzü sayesinde kolayca kullanılabiliyor, daha fazla özellik sunuyor ve PC'leri geleceğe hazırlıyor. EFI gerçekten de sadece yeni bir BIOS mu yoksa muhteşem özellikleri olan bir mini-işletim-sistemi mi?

O, 25 seneden fazladır bilgisayarlarımızı hayata döndürüyor, donanımları kontrol ediyor ve işletim sistemini başlatıyor: BIOS...

Şimdiyse Basic Input Ouput System (BIOS) halefine merhaba diyor. İsmi: Extensible Firmware Interface, kısaca EFI (Türkçesi: Genişletilebilir Firmware Arayüzü). Bu seneden itibaren Intel temelli ve MSI markalı anakartlarla kullanıma sunuldu. Avantaj: 64-Bit sistemleri destekliyor ve bu yüzden yeni donanımların isteklerine göre yapılandırılmış ve geleceğe hazır. Üretici MSI için EFI, gerçek Windows'tan önce çalışan ufak bir işletim sistemi. Buna karşın rakip American Megatrends Inc. (AMI), bu tekniği Aptio ismi altında pazarlıyor ve sadece BIOS'un gelişmiş bir sürümü olarak görüyor. EFI gerçek bir devrim değil mi ? Kullanıcılar için neleri değiştirecek ?

İşte EFI Bilgisayarı Böyle Başlatıyor

Bilgisayar bilindik şekilde başlatılıyor ama işletim sistemi devreye girmeden önce birçok pratik özellikler sunuyor. Sizlere önyükleme süreci vasıtasıyla bunların neler olduğunu göstereceğiz.

Bileşenleri Tanıma

EFI donanımları denetliyor ve 64-Bit ile adresleme yapıyor. Bu sayede daha büyük bellekler kullanılabiliyor.

Sürücüleri Yükleme

BIOS halefi fare ve ekran kartı sürücüsü gibi standart arayüzleri yüklüyor.

Uygulamaları Açmak

Kullanıcı EFI ayarlarını açtığında imaj alma araçları, medya oynatıcı ve ince ayar yazılımları hazırda bekliyor.

Önyükleme Yöneticisini Göstermek

EFI kurulu işletim sistemleri arasında seçim yapma imkânı sunuyor. Böylece Boot-Loader gereksiz hale geliyor.

Önyükleme Sürecini Başlatmak

İşletim sistemi yükleniyor. EFI şu an sadece Vista SP1'i destekliyor ama 2010 başında çıkacak olan Windows 7 de desteklenecek.

• Beğen
Tepkiler: GDDR5
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt