Kobra_FighterTR
Üye
Honeycomb tabletleri Flash gücüne kavuştu: Adobe Flash 10.2 hazır!
MWC 2011 etkinliğine sadece mobil aygıt üreticileri katılmıyor, etkinlikte ayrıca GSM servis sağlayıcıları yanı sıra smartphone ve tabletlerin yazılım tabanını sağlayan yazılım firmaları da bulunuyor. Adobe bu firmalardan biri ve belki de en önemlisi çünkü mobil aygıtların ağ erişiminde yakaladığı multimedya içeriğinin oynatılmasını sağlayan Adobe Flash’ın, yeni mobil işletim sistemleriyle yaşayacağı herhangi bir sorun bütün mobil deneyimini gerçekten işkenceye dönüştürebilir.
Google, donanımsal kaynakların tümünden faydalanmak üzere Android 3.0 Honeycomb yazılımını optimize etmiş olsa da bu Flash 10.2’nin Honeycomb ile sınırlı olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Google şu sıralar Honeycomb/Android 3.0 mobil işletim sistemini, smartphone türevlerinde çalışabilecek hale getirmekle meşgul. Flash 10.2’ye ilişkin bilgilere ilave olarak Adobe, toplam 84 milyon adet smartphone ve slate üzerinde çalışan Adobe AIR yazılımına, bahsettiğimiz sayının 20 milyon fazlası smartphone tarafınca kullanılan Flash Player 10.1 karşısında şans tanımak istiyor, başka bir deyişle firma evlatları arasında ayrım yapmak istemiyor. Haberler şimdilik iyi gidiyor, hızla genişleyen mobil marketine rağmen her şey birbiriyle uyum içerisinde gelişiyor, bu gerçekten çok önemli.
MWC 2011 etkinliğine sadece mobil aygıt üreticileri katılmıyor, etkinlikte ayrıca GSM servis sağlayıcıları yanı sıra smartphone ve tabletlerin yazılım tabanını sağlayan yazılım firmaları da bulunuyor. Adobe bu firmalardan biri ve belki de en önemlisi çünkü mobil aygıtların ağ erişiminde yakaladığı multimedya içeriğinin oynatılmasını sağlayan Adobe Flash’ın, yeni mobil işletim sistemleriyle yaşayacağı herhangi bir sorun bütün mobil deneyimini gerçekten işkenceye dönüştürebilir.
Galaxy Tab 2 ve BlackBerry Playbook örneklerinde olduğu gibi Android 3.0 Honeycomb işletim sistemi çalıştıran aygıtlar artık Flash desteğinden mahrum kalmayacak çünkü uyumlu versiyon Adobe Flash 10.2 resmen duyuruldu ve kullanıma hazır. Video içeriğinde donanımsal GPU hızlandırma desteğine sahip Adobe Flash 10.2, sistem işlemcisinin yükünü grafik işlem birimine yükleyerek daha karalı performans ve en önemlisi de batarya ömründe belirgin fark yaratıyor. Adobe kesin bilgiler vermedi ama önümüzdeki birkaç hafta içerisinde Adobe Flash’ın hem smartphone hem de tabletlerde sorunsuz çalışacak yeni bir versiyonun çıkabileceğine dair ipuçları mevcut.Google, donanımsal kaynakların tümünden faydalanmak üzere Android 3.0 Honeycomb yazılımını optimize etmiş olsa da bu Flash 10.2’nin Honeycomb ile sınırlı olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Google şu sıralar Honeycomb/Android 3.0 mobil işletim sistemini, smartphone türevlerinde çalışabilecek hale getirmekle meşgul. Flash 10.2’ye ilişkin bilgilere ilave olarak Adobe, toplam 84 milyon adet smartphone ve slate üzerinde çalışan Adobe AIR yazılımına, bahsettiğimiz sayının 20 milyon fazlası smartphone tarafınca kullanılan Flash Player 10.1 karşısında şans tanımak istiyor, başka bir deyişle firma evlatları arasında ayrım yapmak istemiyor. Haberler şimdilik iyi gidiyor, hızla genişleyen mobil marketine rağmen her şey birbiriyle uyum içerisinde gelişiyor, bu gerçekten çok önemli.