Homunculus Deneyi

Sponsorlu Bağlantılar

Sizce deneyin mantıklı bir tarafı var mı?

  • Kesinlikle çok mantıklı.

    Kullanılan: 0 0.0%
  • Kesinlikle çok mantıksız.

    Kullanılan: 2 50.0%
  • Herhangi bir fikrim yok.

    Kullanılan: 2 50.0%

  • Kullanılan toplam oy
    4
Silinen Üye 2498213

Silinen Üye 2498213

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Homunculus Deneyi
Merhaba arkadaşlar. Tahminimce son dönemlerde popülaritesi artacağa benzeyen bir safsatayla sizlerleyim.
Deneyin adı Homunculus Deneyi. Homunculus latincede küçük insancık anlamına gelen bir kelime. Ama bizim uğraşacağımız anlamı bu değil.
Tam tarifi ise şu: (ALINTIDIR) Bir erkeğin spermi 40 gün boyunca çürümüş at gübresiyle birlikte hava geçirmeyen bir biçimde muhafaza edilen bir şişe veya kutunun içinde çürümeye bırakılır. Gözle kolayca görülecek bir biçimde can bulmaya, hareket etmeye ve kımıldanmaya başlayıncaya kadar orada bırakın. Bu vakit zarfından sonra, bir anlamda insan gibi olacak, fakat saydam ve vücutsuz olacaktır. Eğer bu etaptan sonra, her gün dikkatlice ve özen göstererek insan kanı ile beslenirse ve 40 gün daha at gübresinin sıcağında tutulmaya devam edilirse, belli bir vaktin sonunda gerçek ve yaşayan bir cenin haline gelecektir. Bu bebeğin bir kadından doğmuş bir bebekte olan tüm organları mevcuttur, fakat daha küçüktürler. Buna homunculus ismini veriyoruz.

Kaynak Linki :


Tabii ki bu sadece bir saçmalık. 6. sınıftan itibaren öğrenegeldiğimiz Fen Dersini hatırlarsak; herhangi bir spermatozoid hücresinin tek başına bir besi ortamında döllenip gelişmesi bilimsel olarak mümkün değil. Bildiğimiz üzere zigot dediğimiz yapı, erkek ana hücresi spermatozoid ile dişi ana hücresi yumurtanın birleşmesiyle oluşur. Bu deneyde ise yumurta ana hücresinin varlığından söz edemiyoruz. Dolayısıyla da erkek ana hücresi döllenemediğinden dolayı, bu ortamda herhangi bir canlı faaliyetin oluşması veya gözlenmesi söz konusu olamaz.
 
Mesut Aktaş

Mesut Aktaş

Co-Admin
Saçmalık.
 

Benzer Konular

Albert Einstein
Cevap
0
Görüntüleme
776
Albert Einstein
Albert Einstein
Cevap
0
Görüntüleme
581
Albert Einstein


Üst Alt