Hollande Ermeniler'e verdiği sözü tutacak

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
yavuzkaraca

yavuzkaraca

Üye
    Konu Sahibi
Hollande Ermeniler'e verdiği sözü tutacak
Fransa'nın yeni cumhurbaşkanı, "Sözde Ermeni soykırımı imkarına ceza" yasasını çıkarma sözünde duracağını belirtti.

İDDİA DOĞRULANDI

Cumartesi günü çıkan "François Hollande Ermeni toplumunu telefon ile aradı" iddiaları, Elysee Sarayı'ndan gelen açıklama ile doğrulandı.
"ERMENİLER'E VERİLEN SÖZ TUTULACAK"

Yapılan açıklama, Cumhurbaşkanı Francois Hollande'ın aşırı ırkçı Ermeni partisi olan Daşnak partisi batı Avrupa yöneticisi Mourad Papazian'ı telefon ile arayarak, Cumhurbaşkanı François Hollande'ın bir seçim sözü olan "Sözde Ermeni soykırımı imkarına ceza" yasasını çıkarma sözünde duracağını belirtti.
DAVUTOĞLU SÖZ ALMIŞTI

Geçen hafta yapılan Suriye ile ilgili toplantı sırasında Türkiye dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile çok samimi bir diyalog içinde olan Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, yaptığı basın toplantısında "Sözde soykırım inkârına ceza" kanununun anayasa konseyi tarafından "anayasaya aykırı" olduğu için sansürlendiğini, çıkaralabilecek bir başka kanunun aynı akıbete uğrayacağı için bir daha Fransa'nın bu yolla kanun yapmayacağını belirtmişti.

Yapılan bu açıklama Ermeni diasporasının aşırı milleyetçi olan bölümünde panik havası estirmişti.
SARKOZY GİTTİ, HOLLANDE GELDİ

Fransa'daki son seçimler, Türk-Fransız ilişkilerinde dönüm noktası olarak görülüyordu. Sarkozy'nin Türkiye aleyhtarı politikaları, Avrupa Birliği'ne girme yolunda Türkiye için engel teşkil ediyordu. Hollande'ın bu konudaki tutumu şimdilik Türkiye'den yana olsa da seçim vaadi olarak Ermeni diasporasına verilen sözler, aslında Fransız dış politikasında Türkiye açısından pek birşeyin değişmediğini gösteriyor.

KAYNAK: ensonhaber.com
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Haydar
Cevap
2
Görüntüleme
377
turaniaCCC
yavuzkaraca
Cevap
0
Görüntüleme
338
yavuzkaraca
Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
353
Haydar
Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
417
Haydar


Üst Alt