Hızlı, üç boyutlu XP

Sponsorlu Bağlantılar

dreamgirls

dreamgirls

Üye
    Konu Sahibi
Hızlı, üç boyutlu XP
Kişisel görev çubuğu, çoklu arayüzler ve üç boyutlu bir masaüstü: Şimdiye kadar sadece Linux ve Vista'da mümkün olanlar artık Windows XP ile de yapılabiliyor.



Tek şart: Orta seviye bir PC ve DirectX-9 desteği olan bir ekran kartı. Modern masaüstünü hazırlamak sadece birkaç dakika sürüyor. İlk önce RocketDock'u kurun. Yeni görev çubuğu ekranın üst kenarında ortaya çıkıyor. Dil ayarlarını istediğiniz şekilde değiştirdikten sonra çubuğun pozisyonunu ekranın aşağıdaki kenarına getirin. Eğer XP'nin kendi görev çubuğu sizi rahatsız ediyorsa çubuğa sağ tıklayın ve özelliklere girin. Çıkan seçeneklerde "Görev çubuğunu otomatik olarak gizle"nin yanına tik atın ve onaylayın.

Vista'dan tanınan Flip3D pencere efektini WinFlip ile elde edebilirsiniz. "WFlip050.zip" dosyasını masaüstüne açın. Araç kurulum gerektirmiyor, doğrudan WinFlip dosyasının üzerine çift tıklayın. Efekti çağırmak için [win] + [Tab] tuş birleşimini kullanın. Görev çubuğundaki WinFlip ikonuna basın, "Options > Other > Autostart" yolunu takip edip WinFlip'in her Windows açılışında devreye girmesini sağlayın.

Geriye Linux'tan tanıdığımız küp şeklindeki masaüstü arayüzü kaldı. Bu iş için Yod'm 3D'yi kurun ve bunun ikonu üzerinden ayarlarına girin. "Mouse" sekmesinde sağ üst köşeyi seçin, "Desktop" altından farklı masaüstü arayüzleri arasında geçiş yapmak için bir tuş kombinasyonları belirleyin. Ek olarak "Manage icons for each Desktop" seçeneğini etkinleştirin. OK ile her şeyi onaylayın.

Şimdiyse tüm sonucu test edebilirsiniz. Fare imleciyle üs köşeye gidin ve sonrasında fareyi sol tuşunu basılı tutarak hareket ettirin. Görebileceğiniz gibi dört farklı arayüz bir küpün üzerine yerleştiriliyor. [Esc] tuşu ile 3D görünümden çıkabilirsiniz. Herhangi bir pencereyi açın ve [win] + [Tab]
kombinasyonunu uygulayın. İşte Vista'nın Flip3D efekti karşınızda. İki tuşu da bırakıp normal görünüme dönün. RocketDock çubuğu üzerinden çalışma alanını ve daha birçok seçeneği çağırabilirsiniz.


Download:


 


dreamboys69

dreamboys69

Üye
benim vista zaten:)
 
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
Teşekkürler.
 
Mustafa Furkan

Mustafa Furkan

Üye
Teşekkürler.. :oke:
 
henry53

henry53

Üye
teşekkürler dostum:yuru
 
Feel It

Feel It

Üye
Çok teşekkür ettim, sayende masaüstüm 3 boyutlu oldu xP
 

sagital

Üye
zaten vıstannın tek sevdıgım ozellıgı 3d masaustu ıdı, buydu onuda artık xp ıle yapıyorum gerek kalmadı sagolasın...
guzel paylasım gercekten

--------------- Ekleme ---------------

mause ıle flıp calıstırılabılıyor gercekten super bırsey, saatın ters yonune daıre cızınce 3d masaustu oluyo :)
cok kullanıslı ve kolay... onerıyorum herkese ...
ayrıca turkce dıl secenegıde var.
 
henry53

henry53

Üye
bi zaman sonra rocketdock harici diğerleri hata verip kapanıyo nedenini bilen varmı ??
 

mrtkndr

Üye
çok teşekkür ettim. bu programı kullanıcak olmam çok iyi oldu.
 
Takipçi Satın Al


Üst Alt