Hırvatistan rahat kazandı: 93-79

Sponsorlu Bağlantılar

Dwyane_Wade

Üye
    Konu Sahibi
Hırvatistan rahat kazandı: 93-79
Olimpiyat Elemeleri D Grubu'nda Hırvatistan, Afrika temsilcisi Kamerun'u Tomas ve Popovic'in skorer oyunuyla 93-79 mağlup etti.





Yunanistan'ın başkenti Atina'da düzenlenen Olimpiyat Elemeleri turnuvasında D Grubu'nda yer alan Hırvatistan, ilk maçında Kamerun'u zorlanmadan mağlup etmeyi başardı.

Türk hakemlerden Recep Ankaralı’nın da düdük çaldığı karşılaşmaya hızlı başlayan Kamerun'a cevap vermekte gecikmeyen Hırvatistan, ilk 5 dakikayı 7-4 önde geçti. Prkacin ve Planinic'in sayılarıyla oyuna ağırlığını koyan Hırvatistan, ilk çeyreği 19-16 önde kapattı.

İkinci çeyreğe daha iyi giren Avrupa temsilcisi, Thomas'ın kaydettiği basketlerle ilk dört dakika içinde skoru 30-18'e getirerek farkı çift hanelere taşıdı. Üstünlüğünü Kamerun'a kabul ettiren Hırvatistan, farkı 20 sayının üzerine çekti ve devreyi de 45-25 önde tamamladı.



İkinci yarıya üç sayılık basketlerle başlayan Kamerun, ilk bölümde farkı 15 sayıya kadar indimeyi başardı. Nana ve Bitee ile skor üremekte zorlanmayan Afrika ekibi, çeyreğin sona ermesine 1 dakikadan daha az bir süre kala skoru 62-53'e getirerek farkı tek haneye çekti; ancak rakibine Planinic'in son saniyede gelen üç sayılık basketiyle cevap veren Hırvatistan, son periyota 65-53 üstün girdi.

Dördüncü çeyrekte oyunun kontrolünü yeniden ele geçiren Hırvatistan, farkın bir ara 9 sayıya kadar inmesine rağmen sahadan 93-79 galip ayrılarak ilk maçını rahat kazandı.

Hırvatistan'da Tomas 22 sayıyla takımının en skorer ismi olurken, Popovic 17 sayıyla, Planinic, Banic ve Prkacin de 12'şer sayıyla katkı yaptı. Kamerun'da 24 sayı kaydeden Nana karşılaşmanın en skorer ismi olurken, Bitee 14 sayı, Makanda da 11 sayı ile oynadı.
 

Benzer Konular

Sekonet
Cevap
0
Görüntüleme
382
Sekonet
DiaBLoS
Cevap
1
Görüntüleme
327
Doğuş Pertez
RomeusTR
Cevap
1
Görüntüleme
512
bilisimler


Üst Alt