Hırvatistan basını: İntikamı Aldık

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
SHS

SHS

Üye
    Konu Sahibi
Hırvatistan basını: İntikamı Aldık
2012 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri Play-Off turu ilk maçında Türkiye'nin, Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da Hırvatistan'a 3-0 mağlup olması Hırvat medyasında geniş yankı buldu.




Hırvat basınında yer alan haberlerde, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'ndaki müsabakanın intikamının alındığına dikkat çekilirken, beklenmedik bir skorla İstanbul'da coşkulu bir geceyi geride bıraktıkları ifade edildi. Hırvatistan'ın 3-0'lık deplasman galibiyetiyle turu hemen hemen garanti altına aldığı belirtilirken, yine de temkinli olunması gerektiği dile getirildi.



HOLLANDA BASINI: "UTANÇ VE REZİLLİK" BAŞLIKLARIYLA DUYURDU



2012 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri Play-Off turu ilk maçında Türkiye'nin, Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da Hırvatistan'a 3-0 mağlup olması Hollanda basınında geniş yer buldu.


Ülkenin önde gelen gazetelerinden De Delegraaf, "Hiddink ve Türkler için rezillik" başlığını kullanırken, alınan yenilgiyle birlikte Guus Hiddink'in Türkiye macerasının da sona erdiği yorumunu yaptı. Hırvatistan karşısında alınan 3-0'lık yenilgiyi 'rezillik' olarak değerlendiren gazete, "Guus Hiddink, 2012 Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'nin Teknik Direktörü olarak aktif görev alamayacak. Çünkü Türkler, kendi evinde Hırvatlar'a 3-0 boyun eğdi. Alınan bu mağlubiyet sonrasında hem Türkler, hem de Guus Hiddink rezil oldu. Türkiye macerasını başarısız bir şekilde noktalayan Hiddink, Hollanda'ya geri dönmek için rövanş maçını bekliyor" şeklinde yorum yaptı.


Algemeen Dagblad ve De Volkskrant gazeteleri "Hiddink ve Türkiye için utanç verici bir şey" başlığı altında kaleme aldıkları haberde, "Hırvatistan, 2012 Avrupa Şampiyonası için bavullarını hazırlamaya başlayabilir. Slaven Biliç'in ekibi Türkiye'yi İstanbul'da 3-0'lık skorla yenerek hezimete uğrattı. Alınan bu ağır mağlubiyet sonrasında Hırvatistan Avrupa Şampiyonasına gidecek, Hiddink ise evine geri dönecek. Skor, hem Hiddink, hem de Türkiye için utanç verici bir şey" ifadelerini kullandılar.


Het Parool gazetesi ise "Türkiye'nin işi mucizelere kaldı" başlığı altında kaleme aldığı haberde, Hırvatistan karşısında alınan farklı yenilginin işi mucizelere bıraktığı yorumunu yaptı. Gazete, "Türkiye, Hırvatistan karşısında hiç beklemediği bir yenilgi aldı. Alınan bu yenilgi, hem Türkiye'nin Avrupa Şampiyonası'na katılma ümidini suya düşürdü, hem de Guus Hiddink'in Türkiye macerasını bitirdi. Guus Hiddink, Rusya'nın ardından Türkiye'de de başarısız oldu" şeklinde yorum yaptı.


Noordhollands Dagblad gazetesi de, "Hiddink yeni bir iş arayabilir" başlığı altında kaleme aldığı haberde "Türkler, kendi evinde Hırvatlara 3-0'la boyun eğdiler. Slaven Biliç'in askerleri aldıkları galibiyetle tüm Türkiye'yi yasa boğdu. Hırvatistan karşısında alınan ağır yenilgi sonrası artık Guus Hiddink yeni bir iş arayabilir. Aslında onun yeni işi hazır bile, Ajax onu bekliyor" ifadelerini kullandı.


İspanyol Basını: Hırvatlar Turu Geçti

İspanyol spor gazeteleri, 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası play-off turunda oynanan Türkiye-Hırvatistan maçıyla ilgili verdikleri haberlerde, Hırvatistan'ın ilk maçta aldığı 3-0'lık galibiyetle turu geçmeyi hemen hemen garantilediğini yazdı.

''Türk cehenneminde Hırvat senfonisi'' başlığını atan Marca gazetesi, ''Balkanlılar, turun sonucunu belirledi. Hiddink'in, rakipten gol yememe planı 2 dakika bile sürmedi. Hırvatistan, 2012 Avrupa Şampiyonası'na katılmayı pratikte garantiledi'' ifadelerini kullandı.

''Hırvatistan, turun sonucunu belirledi'' diyen AS gazetesi de, ''Türkiye'nin defanstaki güçsüzlüğü ve Hırvatistan'ın hücumdaki fırsatçılığı turun geleceğini belirledi. Hırvatistan, Avrupa Şampiyonası'na adımını attı, Türkiye dışarda'' görüşünü sayfalarına yansıttı.

El Mundo Deportivo gazetesi ise ''Hırvatistan, Türkiye'yi susturuyor ve turun sonucunu belirliyor. Hırvatistan, son Avrupa Şampiyonası'nın intikamını almaya çok yakın'' ifadesini başlığına çıkardı.

''Maçta beklenmeyen bir başlangıç oldu'' diyen İspanyol gazetesi, ''Hiddink'in Türkiye ile Avrupa Futbol Şampiyonası'nda olması sadece bir mucizeye bağlı'' yorumunda bulundu. Gazete ayrıca, Türkiye'nin en iyi oyuncusu olarak Arda Turan'ı gösterdi.
 


lunatics26

lunatics26

Üye
kötüydük :S bu futbolda gerilediğimizi gösteriyor geçmişte yendiğimiz ülke gelişip bizi yeniyor biz yerimizde sayıyoruz :S :angry:
 
  • Beğen
Tepkiler: SHS
SHS

SHS

Üye
    Konu Sahibi
kötüydük :S bu futbolda gerilediğimizi gösteriyor geçmişte yendiğimiz ülke gelişip bizi yeniyor biz yerimizde sayıyoruz :S :angry:

valla anlamıyorum ben neden tek forvet ısrarı, eskiden topu hep şişiriyolar diye eleştirdik şimdi yerden oynuyolar ama yine bişey yok, kaleyi tutan şutumuz yok :(
 
  • Beğen
Tepkiler: lunatics26
lunatics26

lunatics26

Üye
evet maalesef :S
 
  • Beğen
Tepkiler: SHS

mesut1979

Üye
slm,bizim bu türk insani daha elin yabanci teknik direktörlerine dünyanin parasini verip milli takima getirdigi müddetce daha cok rezil olur yakinda san marino durumuna düseriz onun denginede cok az kaldi, bütün avrupa medyasi kukla gibi dalga geciyorlar bizimle.
 
  • Beğen
Tepkiler: SHS

Deleted.

Üye
hırvat basınını bilmem ama teknik direktörleri intikam falan demiyor... maçtan sonra spiker sordu, intikam olarak bakmıyoruz dedi...
 
  • Beğen
Tepkiler: SHS
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt