Hindistan, 1 milyar akıllı telefon kullanıcısına ulaşan ikinci ülke oldu

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Hindistan, 1 milyar akıllı telefon kullanıcısına ulaşan ikinci ülke oldu
Çin ve Hindistan 1 milyardan fazla akıllı telefon kullanıcısı ile dikkat çekiyor.


Akıllı telefonlar her ülkede büyük ilgi görürken, Samsung ve Apple gibi teknoloji devlerinin liderliğinde gelişmeye devam ediyor. 2015’de de bu iki firma satış rakamları ile ilk iki sırayı alırken, ayrıca diğer taraftan Çinli firmaların yükselişini görmekteyiz. İlk 15 akıllı telefon üreticisinin 9’unu Çinli firmalar oluşturdu.



Çin dünyanın en büyük akıllı telefon pazarı olmakta ve geçtiğimiz 2012 senesinde 1 milyar akıllı telefon kullanıcısına ulaşılmış ve sonrasında da geçilmişti. Gelen bilgilere göre Çin’in ardından bir başka ülke daha 1 milyar akıllı telefon kullanıcısına ulaştı. Bu ülke ise Hindistan oldu.

Hindistan pazarı son dönemde oldukça hızlı büyüyen ülkelerden bir tanesi olarak dikkat çekerken, özellikle Çinli akıllı telefon üreticileri arka arkaya yeni modellerini bu pazarda satışa sundular ve önümüzdeki dönemde de sunmaya devam edecekler.

Bloomberg tarafından sunulan bir grafik ise oldukça ilginç detayları da gösteriyor. Baktığımızda dünyanın en büyük pazarlarından olan Amerika Birleşik Devletlerine baktığımızda oldukça düşük bir eğim ile kullanıcı sayısının arttığını görüyoruz.

Hindistan’da ise 2012’ye doğru oldukça hızlı bir yükseliş yaşanırken, daha sonra ise bir düşüş yaşanmış ve 2015’de de tekrar tepe seviyesine olan 1 milyar kullanıcıya ulaşılmış.

2008 senesinde ABD ve Hindistan 100 milyon kullanıcıya sahip ve daha sonrasında ise bu zamana kadar Hindistan’da 800 milyon akıllı telefon kullanıcı sayıya eklenirken, ABD’de ise sadece 200 milyon olarak bu rakam gerçekleşmiş.

Hindistan, 1 milyar akıllı telefon kullanıcısına ulaşan ikinci ülke oldu - MaxiCep
 


skylinegti

skylinegti

Üye
Fakir bir halka sahip ülkeye göre iyi telefon satılmış...
 


Üst Alt