Hiddink: Oyun daha hızlı olmalı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
tragedie

tragedie

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Hiddink: Oyun daha hızlı olmalı
Guus Hiddink "Oyuncularım oyunu zaman zaman yavaşlattı. Oyun daha hızlı olmalı" dedi.





Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Guus Hiddink, Romanya karşısında güzel bir galibiyet aldıklarını söyledi. Hiddink, maçtan sonra yaptığı basın toplantısında, Romanya'nın modern futbol oynayan bir takım olduğunu belirterek, "Güzel bir galibiyet aldık. İlk gol penaltıdan geldi, ikinci gol gerçekten güzeldi" dedi.
Defansta rakibe çok pozisyon verdiklerini ifade eden Hiddink, "Burada sadece orada oynayan 4 oyuncuda değil, takımın tamamıyla ilgili olan bir sıkıntı var. Uluslararası alanda saygın bir rakibi yendik. Karşılaşmanın kasetini izledikten sonra geliştirmemiz gereken yönleri göreceğiz" diye konuştu.
"OYUNCULARIM BELLİ DÖNEMLERDE OYUNU YAVAŞLATMA EĞİLİMDEYDİ"
Guus Hiddink, karşılaşmada oldukça ofansif bir düzenle sahaya çıktıklarını belirterek, "Topu kaptığımız zaman oyuncularımızı oyunu yavaşlatma eğilimleri var. Oyunun daha hızlı olmasını istiyorum. Bu yönde çalışma yapacağız" dedi.
Bir soru üzerine Hiddink, oyuncuların belli dönemlerde oyunu yavaşlatma eğiliminde olduklarını, oyunun tamamında bunu yapmadıklarını vurgulayarak, "Lig başladıktan sonra tempo artar. Ancak fizik kondisyon geliştirmede milli takımın yapacağı bir şey yok. Burada kulüplere görev düşüyor" diye konuştu.
Hiddink, takımlarında ilk 11'de sahaya çıkamayan milli oyuncular olduğuna dikkati çekerek, "Buna yabancı oyuncular da sebep olabiliyor. Oyuncularımla konuşup, ilk 11'de oynamasalar da kendilerini hazır tutmaları konusunu söylüyorum" şeklinde konuştu.
Bir gazetecinin, "Fatih Terim Türk futbolunu ayakları zayıf, gövdesi kuvvetli bir yapıda olduğunu söylemiş ve bir yaratığa benzetmişti. Sizin böyle bir tanımlamanız var mı?" sorusu üzerine Hiddink, "Fatih Terim çok felsefi bir insan. Onun söylediği bu sözün üzerine konuşmak istemem. Bunu bir cümle içinde ifade etmek benim için sorun olabilir. Göreve yeni başladım. Belki bir 6 ay sonra ben de böyle felsefi yaklaşabilirim" dedi.
Hiddink, "Fatih Terim'in takımının üzerine siz ne ekleyeceksiniz?" sorusuna "Madem vücudumuz kuvvetli o zaman ayaklarımızı da kuvvetlendirelim. Bizim dönemimizde bunları yapmaya çalışacağız. Burada ayak ve vücudun kuvvetli olduğu zaman kafanın da kuvvetli olması lazım. Yoksa problemlerden kurtulamazsınız" yanıtını verdi.
Türkiye'de kendisini baskı altında hissetmediğini anlatan Hiddink, "Baskı hissetmiyorum. Türkiye alışkın olduğum bir ülke. Her ne sebeple olursa olsun Dünya Kupası'na gidilmemiştir. Türk Milli Takımı'na kaybettiği prestiji kazandırmalıyız" dedi.


ntvspor
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt