hİDAYET TÜRKOĞLU HAKKINDA BİLGİ

Sponsorlu Bağlantılar

d€rVish

d€rVish

Üye
hİDAYET TÜRKOĞLU HAKKINDA BİLGİ
Hidayet Türkoğlu (d. , ), 'de oynayan .
'de Hido ve 'de Hedo (He do) lakabıyla çağırılan Hidayet Türkoğlu, - sezonun sonunda 'den 'e transfer oldu. ’de bir yıl forma giydikten sonra, yılından yılına kadar ’de oynadı : 'de 19,5 sayı, 5,7 ribaund ve 5 asist ortalamasıyla en çok gelişme kaydeden oyuncu (MIP) ödülüne layık görüldü ve yılında, takımıyla NBA finaline kadar gitmiş ancak takımı 'e 4-1 ile kaybetmiştir. yılı yazında takımıyla 5 yıllığına toplam 53 milyon dolarlık bir kontrat imzalamıştır, ancak ilk sezonun sonunda takımına transfer olmuştur.
2.08 metre boyunda olan oyuncu forvet (3 numaralı mevki) olarak görev almaktadır. Ayrıca, 1-2-4 numarada'da oynayabilmektedir.
1998 yılından bu zamana kadar 'nın formasını 269 kez giyen Hidayet, 'nda ve 'nda gümüş madalya almıştır.

Çocukluğunu Bayrampaşa Yıldırım mahallesinde geçirdi. İlkokulu Bayrampaşa Yıldırım İlköğretim Okulu'nda okudu.Ve Basketten önce Simitçilik yapıyordu.
Bayrampaşa İlköğretim Okulu'nda öğrenci olduğu yıllarda basketbolla tanıştı. O yıllarda ağabeyinin basketbol antrenmanlarına giderdi ve takım antrenörleri onu keşfederek okul takımına aldılar. Daha sonra basketboldaki başarısı sayesinde Özel Çavuşoğlu Koleji'nden burs kazandı.
15 yaşına kadar Özel Çavuşoğlu Koleji'nin hem okul hem de kulüp takımında basketbol oynamayı sürdürdü. Takımda oynarken Özel Çavuşoğlu Koleji'nde eğitimine devam etti. Bu dönemde okul takımıyla Ortaokullar arası Türkiye şampiyonluğu, Liseler arası Türkiye şampiyonluğu, Liseler arası Dünya şampiyonluğu ve ikinciliği gibi birçok başarı elde ettiler. yılında gerçekleşen Avrupa Çaylak Basketbol Şampiyonasına 'yla katılan Hidayet, 10,9 sayi, 4,4 ribaund ve 0,3 asist ortalamasıyla oynamıştır .
Başarılı performansı yetkilerinden kaçmadı ve - sezonunda 16 yaşındayken ’de oynamaya başladı. :yuru

--------------- Ekleme ---------------

yorumlarınızı bekleriz ..

--------------- Ekleme ---------------

yorumlarınızı bekleriz ..
 


redmullet

redmullet

Üye
dün lakers'a karşı süper oynadı
 
d€rVish

d€rVish

Üye
evet :D
 


Üst Alt