Hiçbir bilgi olmadan QT'ye başlamak

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bannerxboy

Üye
    Konu Sahibi
Hiçbir bilgi olmadan QT'ye başlamak
Millet, şimdi ben hiçbir dil bilmiyorum. Ne phyton, ne c(+,++) ne de başka bir dil. QT'ye başlamam mümkün müdür?
Bir de QT Creator ile program dil bilmeden yazılır mı? Yani grafik motorları gibi. Şu şuraya bu buraya hesabı.

Mesut Aktaş

Mesut Aktaş

Emekli Yönetici
Valla Yaparsan Çok Büyük Birşey Yapmış Olursun Çünkü QT İle Grafik Motoru Yapan Daha Görmedim..

Hiçbir Dil Bilmeden Yapılmaz Tabiki Ama Eğer Mantık İle Yol Alırsan Deneme Yanılma Yolu İle Belki İlerlersin. C++ Bilmen Gerçekten Sana Çok Yardımcı Olur..

Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
elimde qtyle ilgili kaynak vardı onu kullanarak basit bir oyun yapacaktım ama daha komutu nasıl ve nereye yazacağımı anlamadım çok zor söyleyeyim ama şunu yapabilirsin nokianın çıkarttırdığı pusula yayıncılığın nokia uygulama geliştirme isimli kitabında çok ayrıntılı bir şekilde qt ile uygulama yapmayı anlatan kitabı var ben çok aradım ama bulamadım sen bir ara bul istersen yapabilirsin belki o kitap sayesinde :oke:

Mesut Aktaş

Mesut Aktaş

Emekli Yönetici
elimde qtyle ilgili kaynak vardı onu kullanarak basit bir oyun yapacaktım ama daha komutu nasıl ve nereye yazacağımı anlamadım çok zor söyleyeyim ama şunu yapabilirsin nokianın çıkarttırdığı pusula yayıncılığın nokia uygulama geliştirme isimli kitabında çok ayrıntılı bir şekilde qt ile uygulama yapmayı anlatan kitabı var ben çok aradım ama bulamadım sen bir ara bul istersen yapabilirsin belki o kitap sayesinde :oke:

C++ Bilmeden O Kaynakların Bir Önemi Yok :) Benim Elimde Bir Sürü Kaynak Var Yabancı + Türkçe Ama Onu Bilmediğim İçin Yapamıyorum, Yapan Varsada Ezbere Yapar Ve Bir Yerde Bırakır :)

noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
Millet, şimdi ben hiçbir dil bilmiyorum. Ne phyton, ne c(+,++) ne de başka bir dil. QT'ye başlamam mümkün müdür?
Bir de QT Creator ile program dil bilmeden yazılır mı? Yani grafik motorları gibi. Şu şuraya bu buraya hesabı.

Çok basit uygulama için dil gerekmez. Uygulamadan kastım münde bir simge simgeye tıkladığında açılan pencerede sadece adının yazması bile uygulamadır. Tabiki faydası sıfır :) Qt creator ingilizce bu biraz sıkıntı önce ingilizce bilmek şart öyle google translante ile olacak iş değil. Basit uygulama için qt programını bilmen gerek kodlama dili sonra ama çok önemli. Sinyal slot olayı ile görsel şekilde uygulama yapabilirsin. sol taraftan bir buton seçersin sürükle pencereye bırak butonun çıkış komutu için üst satırda sinyal slot tıklarsın butondan tutup dışarı bir ok yaparsan açılan pencereden clicked exit çıkış verilir. Seçenekler butonu eklersin seçenekler penceresi oluştur seçenekler pencersine sinyal slot tan gizli komutu seçersin. Sonra seçenekler butonundan pencereye ok çizersin tıklandığında göster komutu verirsin. Bu böyle gider. basit bir uygulama olur. tabi bu arayüzü oluşturmak ta kullanılır. uygulamanın amacına göre kodlama dili bilmen şart. seçenekler penceresini açmak uygulama yaptım anlamına gelmez. tamam sonuçta uygulama oldu ama faydası gene sıfır kim bir uygulamayi seçenekler pencresini açmak için kullanır :) o seçenekler pencresine satırları eklersen mesela ilk satır temizle olsun o temizle isimli satırı oluşturmak kolay ama o temizleme komutu ne olacak burda da kod dili giriyor neyi ne yapacak temizleme satırı yaptık diye kod temizle olmuyor atıyorum temizle komutu yazman gerek sonra hangi yoldaki dosyaları silecek hadi web in önbellek klasörünü c data içinde check isimli klasör olsun bu klasörün içindekileri temizle kodlamasını yazman lazım temizlerken ekranda bildirim penceresi falan çıksın gibi istersen pencereyi eklersin ama bildirim penceresi neyi gösterecek onuda kodlayacaksın silinecek klasör içinde 40 dosya varsa yüzdelikli bir temizleme bildirim penceresi her sildiği dosyaya 2.5 birim ilerleyecek şekilde ona göre kod yazman gerek. Kısacası zor bir iş ama zevkli bir iş. o dediğin görsel kodlama arayüzü oluşturmakta hız kazandırıyor ama tamamen kodlamayı yapmıyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt