"Herkes haddini bilecek"

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kingmortall

Kingmortall

Üye
    Konu Sahibi
"Herkes haddini bilecek"


[h=2]Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, 6 saat süren divan kurulunda Aybaba'nın Quaresma ile ilgili söylediklerinin arkasında olduğunu belirtti ve ekledi: "Ben de hocamızın arkasındayım. Herkes haddini bilecek. Kimse Beşiktaş'ın önüne çıkamaz[/h]
Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, kulübün durumunu düzeltmek için zamana ihtiyaçları olduğunu söyledi.
Ceylan Intercontinental Otel'de gerçekleştirilen ve yaklaşık 6 saat süren Divan Kurulu Toplantısı'nın sonunda konuşan Orman, kulübün kısa sürede düzlüğe çıkacağı yönündeki sözlerin yerine getirilmediği eleştirilerine yanıt vererek, ''Bu kulübün 3-6 ayda düze çıkacağı sözünü vermedim. Bizim aldığımız kültürde iyi niyetli laflardan sonra 'Amin' denir. Buna ancak 'Amin' denilebilir'' diye konuştu.
Başkan Orman, ne kendisinin ne de yönetim kurulundaki arkadaşlarının elinde sihirli değnek bulunmadığını vurgulayarak, ''Borçlar Beşiktaş camiasının gözü önünde oluyor. Gizli kapaklı şeyler değil. Cansiparane mücadele veriyoruz. Kendi zamanlarımızdan ayırarak çok çalışıyoruz. Ben 6 aylık başkanım belki 10 defa işe gitmemişimdir. Bu Tamer Kıran için de geçerlidir'' şeklinde konuştu.
ORMAN, BORÇ FARKLILIĞININ NEDENİNİ AÇIKLADI
Yönetim kurulunun açıkladığı borç ile denetleme kurulunun açıkladığı borç miktarı arasındaki farklılığın nedenini açıklayan Fikret Orman, ''Üzerinde uzlaşmamız lazım. Avanslar borç olarak yazılsın. Ben ve benden sonra gelecek kişiler, avansları borç göstermeyip üstünü örtmesinler. İlk günden itibaren derdim kimseyi karalamak olmadı. Elimizden geldiğince şeffaf davranmaya çalışıyoruz. İletişim ve zamanlama eksikliği olabilir. Ama herkes samimiyetimizi biliyor.'' dedi.

Eski başkan Yıldırım Demirören'in istifa etmemesi halinde bugün başkan olacağına dikkati çeken Orman, ''Yine başkan olsaydı ve sansasyonel transferler yapsaydı, biraz para verseydi yine büyük başkan olurdu. Böyle bir şeyimiz var. Derdimiz Beşiktaş menfaatleridir. Ne gerekiyorsa onu yaparım. Kavga ediyorum.'' diye konuştu.
''QUARESMA KONUSU HOCAMIZLA ALAKALI DEĞİL''
Beşiktaş gündemini meşgul eden Ricardo Quaresma konusuna değinen kulüp başkanı Fikret Orman, bu konunun teknik direktör Samet Aybaba ile alakalı olmadığını dile getirdi.

Quaresma konusunun kendisi ve yönetim kurulu ile alakalı olduğunu vurgulayan Orman, ''Top bizde. 10 lira alan kişinin parasını ödeyemiyoruz, ancak 100 lira alanın parasını ödüyoruz. Menajerlere ilk günden bu paraları ödeyemeyeceğimizi söyledim'' dedi.
Fikret Orman, Quaresma'nın neden parlatılmadığı eleştirisine de yanıt vererek, ''Nasıl parlatılacak Chelsea, Barcelona ve Inter'de oynarken veya Beşiktaş'ta 2 sezonda oynarken parlatılmadı da 15 günde mi parlatılacak. Oyuncuları kaybetme taraftarı değiliz. Oyuncuların alacakları ile biz muhatap oluyoruz'' diye konuştu.
Eski yönetimler gibi olmadıklarını ve yaşanan sıkıntılarda ''Başkan el koydu, başkan parayı verdi'' gibi durumların yaşanmayacağını kaydeden Orman, ''İşimiz kolay olsaydı karşınızda ben yoktum'' dedi.
Samet Aybaba'nın Quaresma ile ilgili sözüne açıklık getiren Orman, ''Aybaba, kimsenin Beşiktaş'tan büyük olmadığını söyledi. Ben de hocamızın arkasındayım. Herkes haddini bilecek. Kimse Beşiktaş'ın önüne çıkamaz. Hocama edilmiş laf da bana gelmiştir. Hocama ve oyuncularıma laf ettirmem. Eleştiri olacaksa muhatabı benim.'' dedi.
Quaresma konusunda veren tek tarafın Beşiktaş olduğuna dikkati çeken siyah-beyazlı kulübün başkanı, ''18 milyon Euro'nun üzerinde ödenmiş veya ödenmesi gereken durum var. Bonservisinde ödeme yapılmamıştır. Borç olarak durmakta. Büyük transfer istiyoruz. Amin'' ifadelerini kullandı.
"DEVLETİN PROSEDÜRLERİ VAR"
Orman, eski başkan Süleyman Seba'nın ardından tesisleşme konusunda bir gelişmenin yaşanmadığını, özellikle Fulya projesinden geleceği iddia edilen kira gelirlerinin hayal mahsulü olduğunu ve ödenen bir kira gelirinin bulunmadığını dile getirdi.

Tesisleşme konusunda kendilerinin de projeler geliştirmeyi amaçladıklarını anlatan Fikret Orman, ''Proje sözünü, iznini almadan ve imzasını atmadan duymayacaksınız. Çok güzel hayaller anlatabiliriz. Ancak devletin prosedürleri var'' ifadelerini kullandı.
Futbol takımının oluşturulmasında mali ve idari açıdan en iyisini yapmaya çalıştıklarını belirten Orman, ''Futbolla alakalı transferleri konuşuyoruz. Beşiktaş'ın hangi kurumunda bir organizasyon var Transfer yaparken kim izlemiş, hangi rapor var Milyonlarca liraya imza atılmış, faturasını biz ödüyoruz. Bu kulüpte yapılacak çok iş var. Benden her şeyi bir ayda yapmamı bekliyorsanız. Amin.'' dedi.
Beşiktaş TV'nin düzeleceğini ifade eden Fikret Orman, bunun için bir lisans aldıklarını ve frekans bağladıklarını, uydudan yayın yapılacağını söyledi.
Başkan Orman, Fulya Şan Ökten Tesisleri ile ilgili kendisinin de bazı fikirleri olduğunu ve eski yöneticilerden Şevket Belgin'in ismini de bir tesise vermeyi amaçladıkların dile getirdi.
''CESUR İNSANLARIZ''
Göreve gelirken birçok kişinin üç ayda kaçacakları yönünde yorum yaptığını vurgulayan Fikret Orman, ''Sonra üç ay oldu. Hoca gelirken takım bulamazsın dediler. Bunlar bizi bağlayan şeyler değil. Cesur insanlarız. Olmasaydım başkan olmazdım'' dedi.

Beşiktaş'ta bazı şeylerin ilk defa yaşandığını anlatan Orman, ''Uzun divan kurulu toplantılarına alışkın değildik. Demokratik ortamda tartışma oluyor. Pozitif görüyorum. Konuşmalardaki en önemli konu iletişimdeki kopukluk. Beşiktaş'ta alınan avanslar borç olarak gözükmemeli. Hizmeti yerine getirmek için paraya ihtiyacınız var. Avans aldığınızda borç yazmadığınız şey ilerde borç yazılacaktır. Bu şoklarla karşılaştık. Bizim borcumuzu herkes merak ediyor. Esas itibariyle borcumuzun bugün ne olduğunun değil, yarın da ne olacağını bilmemiz lazım.'' dedi.
ÜYELERDEN YÖNETİME DESTEK
Divan Kurulu toplantısına katılan üyeler genel itibariyle yönetim kuruluna destek verecek konuşmalar yaptılar.

Başkan Orman ve yönetimini desteklemek gerektiğini vurgulayan üyeler, eski başkan Yıldırım Demirören'e ise sert eleştirilerde bulundular.
KIRAN İLE KEÇECİ ARASINDA GERGİNLİK
Genelde sakin geçen toplantıda Beşiktaş Kulübü Futbol Komitesi Başkanı Tamer Kıran ile divan kurulu üyesi Atıf Keçeci arasındaki gerginlik yaşandı.

Tamer Kıran, gündeme gelen Drenthe, Sezer Öztürk, Halil Altıntop ve özellikle Nene transferinde ücretin yükseldiği yönünde ifadeler kullanan Atıf Keçeci'ye sert tepki gösterdi. Keçeci, konuşmasının ardından salon dışına çıktı.
Atıf Keçeci'nin konuşmasının ardından söz hakkı isteyen, ancak bu isteği kabul edilmeyen Kıran da salon dışına yöneldi. Koridorda Keçeci'ye tepkisini gösteren siyah-beyazlı kulübün yöneticisi, kendisini dinlemeden çıkması nedeniyle Atıf Keçeci'ye tepkisini dile getirdi.
KIRAN: ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ
İddiaları yanıtlamak üzere kürsüye gelen Tamer Kıran, ''Burada yaptığı konuşmanın ardından kendisine söyleyeceğimiz yanıtları dinlemeden gitme nezaketsizliği yapan Atıf Keçeci'ye teessüflerimi bildiriyorum'' ifadesini kullandı.

Eleştirilere her zaman açık olduklarını anlatan Kıran, ''Ne yapıyorsak hepsini gelir ortaya koyarız. Gece gündüz demeden, ailemizden ve sağlımızdan vererek Beşiktaş'a bir şeyler kazandırmaya çalışıyoruz. Ortaya koyduğumuz çaba, gösterdiğimiz gayret göz ardı edilerek bize yöneltilen yapıcı olmaktan uzak eleştirilerin adil olmadığını düşünüyoruz. Rakip takımın yöneticisiymiş gibi eleştirilerde dozu arttıran insanların gazetelerde, internet köşelerinde değil bizi dinleyerek yorumlarını yapmalarını bekliyoruz. Öz güvenimiz yerindedir. Sözlerin yüzümüze söylenmesini bekleriz.'' dedi.
Beşiktaş'ta futbolun kendisinin yanı sıra başkan ve ikinci başkan tarafından yönetildiğini anlatan Tamer Kıran, ''Ön planda şahsım görülebilir. Ancak alınan bütün kararlarda önce teknik heyetin talebi olur. Sahayı ilgilendiren konuların hepsi teknik yönetimin tasarrufundadır'' dedi.
Sven Goran Eriksson olayının sürekli gündeme geldiğini anlatan siyah-beyazlı kulübün yöneticisi, ''Bu konuda ne olmuş Transfer görüşmelerin hiçbirini tek başımıza yapmadık. Profesyoneller ve yönetim kurulu arkadaşlar da vardı. Drenthe'de ne olmuş Everton'da 25 maç oynamış. Disiplinsizlik nedeniyle kadro dışı kalmış. Yanlış yapmaktan döndük. Nene konusu; bu konuda görüşen benim. Adamın bana söylediği bir Rus kulübünden 6 milyon avro teklif olduğu. Bizim ne düşündüğümüzü sordular. Halil Altıntop'un uçak bileti neredeymiş. Transferde belki yüz isim konuştuk, 9 transfer yaptık. Herhangi bir futbolcu hakkında hiç mi konuşmayacağız Neticede hepimiz Beşiktaş'ın daha iyi yerlere gelmesi için savaşıyoruz. Cebimizden vererek yapıyoruz. Sadece bugünü düşünerek yarını, yarını düşünerek bugünü feda etmiyoruz.'' dedi.
HACIGÜZELLER: BORÇ 575 MİLYON LİRA
Beşiktaş Kulübü yönetim kurulu üyesi Berk Hacıgüzeller ise borcun 520 milyon değil, 575 milyon lira olduğunu söyledi.

Alacakların borçlar içinde gösterilmemesinden dolayı aradaki farkın yaşandığını anlatan Hacıgüzeller, eski yöneticilerden alacakların tahsil edilmesi için gelecek haftadan itibaren tebligatların yapılacağını dile getirdi.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt