Her Sinirlenişinizde Bu Konuyu Hatırlayın

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Salihyet

Salihyet

Üye
    Konu Sahibi
Her Sinirlenişinizde Bu Konuyu Hatırlayın
<div align="center">KIZMAK VE SİNİRLENMEK
Kızmak, sinirlenmek ve darılmak gibi huylar kötü huylardandır. Peygamber aleyhisselâmdan bir Sahâbî, nasihat istediğinde buyurdular ki:
"Kızma, sinirlenme&#33;"
O Sahâbî bu nasîhatı az görerek, bir fırsatını bulup, tekrar sorduklarında aynı cevâbı aldılar.
Bir daha sorunca, yine aynı şekilde buyurdular, başka birşey ilâve etmediler.
Uhud Gazâsı&#39;nda kâfirler Resûlullahın yanağını kanatıp mübârek dişini kırdıkları zaman: "Yâ Rabbî&#33; Bunlara hidâyet ver&#33; Anlamıyorlar." buyurdular.
Kızmak, üzülmek, bağırmak dertleri halletmez. Sıkıntılı anlarda, Rabbimize sığınmalıyız. Sıkıntı ve kederlerimize çâre aramak sıkıntıya düşmemek için önceden tedbir almakla mükellefiz. Bizi kızdırması gereken hâl ve hareketler karşısında bile, yumuşak ve soğukkanlı olmaya gayret göstermeliyiz. İnsan gadaplı ve kızgınken, karar vermemelidir. Zîrâ, şeytan böyle kimselere musallat olup, yanlış karar vermeleri için uğraşır.
Asık suratlı olanları ve lüzûmsuz sert tavır takınanları hiç kimse sevmez. Bu gibi kötü huylu olmak, büyük günahlardandır. Bunun için, herkesle görüşüp, konuşurken, güleryüzlü olmaya çalışmalıdır.</div>
-----
Not;Sinirlendiğimde araştırdım ve sinirim büyük ölçüde gitti hala kızgınım ama inşallah 15dk. sonra sakinleşeceğim

VoLo

VoLo

Üye
bilgiler için saol salihyet güzelmiş

irun

irun

Üye
keskin sirke küpüne zarar
stres her türlü fiziksel ve psikolojik rahats&#305;zl&#305;g&#305;n tetikleyicisiymi&#351;. ve k&#305;zk&#305;nl&#305;k an&#305;nda stres bünyede ayyuka ç&#305;k&#305;yo...
aman diyim

pskolojik maynağ

pskolojik maynağ

Üye
açıklaman için teşekürler bide ilave etmek istediğim espiri yeteneğini geliştirmek gerek

impavidus

impavidus

Üye
Çok anlamlı ve okunması gereken bir yazı.Her ne kadar çoğumuz gerçek doğrunun bu yazıdaki olduğunu bilsek de sinirlendiğimiz zaman gözümüz hiç bir şeyi görmüyor.Bence mümkün olduğunca sıkıntı ve stresten uzak durmaya çalışmalıyız.Çünkü şeytan her zaman bizden izin bekliyor.

van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Ben sinirlenince 1-2 üye banlamadan sakinleşemiyorum..

pskolojik maynağ

pskolojik maynağ

Üye
insanlar şeytan olmuş şeytan hangibirisine yetişecekki

jöly

Üye
<div class='quotetop'>(van_hoijdonk &#064; Feb 26 2006, 06&#58;10 PM) [post=286839]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
Ben sinirlenince 1-2 üye banlamadan sakinleşemiyorum..
[/b][/quote]

güzel yazı salihyet teşekkürler

ben sinirlenince suyla oynarım sakinleştiriyor

msw

msw

Üye
Sinirlenince İnternete girerim beni rahatlatıyor ... gerçi 24 saat ordayım ama neyse ... tşkler bilgi için

pskolojik maynağ

pskolojik maynağ

Üye
onu sahliyet yazmadıki van_hoijdonk yazdı

Nicolas_Anelka

Üye
sinirlendiğim zamn çevreme zarar veriyorumm

Salihyet

Salihyet

Üye
    Konu Sahibi
<div class='quotetop'>(Nicolas_Anelka &#064; Feb 27 2006, 09&#58;12 AM) [post=287178]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
sinirlendiğim zamn çevreme zarar veriyorumm
[/b][/quote]
bence seni sakinleştirecek şey buluşmadaki manzaradır

GuNSTuR

GuNSTuR

Üye
bilgilendirdiğim için saol

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt