Her gün bir ayet paylaşalım

Sponsorlu Bağlantılar

Emrgncy

Emrgncy

Üye
Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın adıyla.

Allah, insanı bir damlacık su olan nutfeden yarattı, fakat şimdi o, kendisini yaratan Rabb'ine karşı
apaçık bir hasım kesilmiş!

Muhakkak ki Yüce olan Allah doğru söylemiştir.

NAHL - 4

• Beğen
Tepkiler: Tuba ve s@hr@

s@hr@

s@hr@

Üye
بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّح۪يمِ
74- İman edip hicret eden ve Allah yolunda cihad edenler ve (muhacirleri) barındırıp (onlara) yardım edenler var ya; işte onlar gerçek mü’minlerdir. Onlar için bir bağışlanma ve bol bir rızık vardır.

Enfal Suresi

• Beğen
Tepkiler: Emrgncy ve Tuba
Tuba

Tuba

Üye
    Konu Sahibi

149- Nereden yola çıkarsan çık (namazda) yüzünü Mescid-i Haram tarafına çevir. Bu emir Rabbinden sana gelen gerçektir. (Biliniz ki) Allah yaptıklarınızdan habersiz değildir.

150- (Evet Resûlüm!) Nereden yola çıkarsan çık (namazda) yüzünü Mescid-i Haram'a doğru çevir. Nerede olursanız olunuz, yüzünüzü o yana çevirin ki, aralarından haksızlık edenler (kuru inatçılar) müstesna, insanların aleyhinizde (kullanabilecekleri) bir delili bulunmasın. Sakın onlardan korkmayın! Yalnız benden korkun. Böylece size olan nimetimi tamamlayayım da doğru yolu bulasınız.

[Bakara Suresi / 149-150]

• Beğen
Tepkiler: s@hr@ ve Emrgncy
Emrgncy

Emrgncy

Üye

Rabb'in sınırsız zenginlik sahibidir. Hiç kimseye ve hiçbir şeye muhtaç değildir. Çok şefkatli, çok merhametlidir. Sizi başkalarının soyundan meydana getirdiği gibi, dilerse sizi de yok eder ve yerinize dilediği bir başka toplumu getirir.

ENÂM - 133

• Beğen
Akıncı

Akıncı

Üye

Ve onlar-Rablerinin yüzünü (hoşnutluğunu) isteyerek sabrederler, namazı dosdoğru kılarlar, kendilerine rızık olarak verdiklerimizden gizli ve açık infak ederler ve kötülüğü iyilikle savarlar. İşte onlar, bu yurdun (dünyanın güzel) sonucu (ahiret mutluluğu) onlar içindir. (RA'D SURESİ / 22)

• Beğen
Tepkiler: Tuba, Emrgncy ve s@hr@
marist

marist

Üye

• [*=center]Namazı dosdoğru kılın, zekatı verin ve rüku edenlerle birlikte siz de rüku edin .
    [*=center]
    [*=center]
    [*=center]
    [*=center]
    [*=center]
    [*=center](BAKARA SURESİ / 43)

• Beğen
s@hr@

s@hr@

Üye
14- De ki: “Göklerin ve yerin yaratıcısı olan, beslediği hâlde beslenmeye ihtiyacı olmayan Allah’tan başkasını mı dost edineceğim.” De ki: “Bana, (Allah’a) teslim olanların ilki olmam emredildi ve sakın Allah’a ortak koşanlardan olma (denildi).”

En'âm Suresi

• Beğen
Tepkiler: Tuba ve Emrgncy
Emrgncy

Emrgncy

Üye

Bir mü'minin hakkına saldırma fırsatı bulduklarında, ne ettikleri yemini tanırlar, ne de imzaladıkları antlaşmayı! İşte, hak hukuk tanımayan asıl saldırganlar, bunlardır.

TEVBE - 10

• Beğen
Tepkiler: s@hr@ ve Tuba
marist

marist

Üye
Sana Allah yolunda ne harcayacaklarını soruyorlar. De ki: “Hayır olarak ne harcarsanız o, ana-baba, akraba, yetimler, fakirler ve yolda kalmışlar içindir. Hayır olarak ne yaparsanız, gerçekten Allah onu hakkıyla bilir.”

[h=4]BAKARA SURESİ / 215[/h]​

• Beğen
Tepkiler: Emrgncy, s@hr@ ve Tuba
Tuba

Tuba

Üye
    Konu Sahibi
عِبَادُ الرَّحْمَنِ = İbadur Rahman = Rahman’ın Kulları

Rahman’ın Kulları tamlaması onları şereflendirmek içindir. Yani Allah’ın sevdiği kullar bunlardır.
[Safvetü’t Tefâsîr]

İbadur Rahman'ı Anlatan Ayetler:

[h=3] بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّح۪يمِ[/h][h=2][/h]

63. Rahmân'ın(has) kulları onlardır ki, yeryüzünde tevazu ile yürürler ve kendini bilmez kimseler onlara laf attığında (incitmeksizin) "Selam!" derler (geçerler);
64. Gecelerini Rablerine secde ederek ve kıyam durarak geçirirler.
65. Ve şöyle derler: Rabbimiz! Cehennem azabını üzerimizden sav. Doğrusu onun azabı gelip geçici değil, devamlıdır.
66. Orası cidden ne kötü bir yerleşme ve ikamet yeridir!
67. (O kullar), harcadıklarında ne israf ne de cimrilik ederler; ikisi arasında orta bir yol tutarlar.
68. Yine onlar ki, Allah ile beraber (tuttukları) başka bir tanrıya yalvarmazlar, Allah'ın haram kıldığı cana haksız yere kıymazlar ve zina etmezler. Bunları yapan, günahı (nın cezasını) bulur;
69. Kıyamet günü azabı kat kat arttırılır ve onda (azapta) alçaltılmış olarak devamlı kalır.
70. Ancak tövbe ve iman edip iyi davranışta bulunanlar başkadır; Allah’ı onların kötülüklerini iyiliklere çevirir. Allah çok bağışlayıcıdır, engin merhamet sahibidir.
71. Kim tövbe edip iyi davranış gösterirse, şüphesiz o, tövbesi kabul edilmiş olarak Allah'a döner.
72. (O kullar), yalan yere şahitlik etmezler, boş sözlerle karşılaştıklarında vakar ile (oradan) geçip giderler.
73. Kendilerine Rablerinin âyetleri hatırlatıldığında ise, onlara karşı sağır ve kör davranmazlar;
74. (Ve o kullar): Rabbimiz! Bize gözümüzü aydınlatacak eşler ve zürriyetler bağışla ve bizi takvâ sahiplerine önder kıl! Derler.
75. İşte onlara, sabretmelerine karşılık cennetin en yüksek makamı verilecek, orada hürmet ve selamla karşılanacaklardır.
76. Orada ebedî kalacaklardır. Orası ne güzel bir yerleşme ve ikamet yeridir.
77. (Resûlüm!) De ki: (Kulluk ve) yalvarmanız olmasa, Rabbim size ne diye değer versin? (Ey inkârcılar! Size Resûl'ün bildirdiklerini) kesinkes yalan saydınız; onun için azap yakanızı bırakmayacaktır!

Furkan Suresi 63/77

• Beğen
Tepkiler: Emrgncy ve s@hr@
s@hr@

s@hr@

Üye

9-Ey insanlar! Allah’a ve Peygamberine inanasınız, ona yardım edesiniz, ona saygı gösteresiniz ve sabah akşam Allah’ı tespih edesiniz diye (Peygamber’i gönderdik.)
Fetih Suresi - 9

• Beğen
Tepkiler: Emrgncy ve Tuba
Emrgncy

Emrgncy

Üye

Hiç kuşkusuz bu Kur'an, insanlığı en güzel, en doğru yola iletir ve gösterdiği yolda yürüyerek güzel davranışlar ortaya koyan mü'minlere, kendilerini büyük bir mükâfâtın beklediğini müjdeler.

İSRA - 9

• Beğen
marist

marist

Üye
Andolsun biz, Kur'an'ı düşünüp öğüt almak için kolaylaştırdık. Var mı düşünüp öğüt alan ?

[ Kamer Suresi 22 ]

• Beğen
Invoke

Invoke

Üye
Hayır, yer sarsılıp dümdüz olduğu zaman.
Rabbinin emriyle melekler saf saf olduğu zaman.
O gün cehennem yaklaştırılır. İnsan yaptıklarını hatırlar, Fakat bu hatırlamanın ne faydası var?
"Keşke bu hayatım için önceden bir şeyler yapsaydım."

Fecr Suresi 21-24

• Beğen
s@hr@

s@hr@

Üye

103- Hep birlikte Allah’ın ipine (Kur’an’a) sımsıkı sarılın. Parçalanıp bölünmeyin. Allah’ın size olan nimetini hatırlayın. Hani sizler birbirinize düşmanlar idiniz de O, kalplerinizi birleştirmişti. İşte O’nun bu nimeti sayesinde kardeşler olmuştunuz. Yine siz, bir ateş çukurunun tam kenarında idiniz de O sizi oradan kurtarmıştı. İşte Allah size âyetlerini böyle apaçık bildiriyor ki doğru yola eresiniz.

Âli İmrân Suresi

• Beğen
Tepkiler: Tuba, Invoke ve Emrgncy
Emrgncy

Emrgncy

Üye

Şeytan, sahte vaatlerle onları avucunun içine almış ve böylece, onlara Allah'ı anmayı unutturmuştur. İşte onlar, şeytanın yanında yer alan kimselerdir. Şunu iyi bilin ki, şeytanın yanında yer alanlar, eninde sonunda hüsrana uğramaya mahkûmdurlar!

MÜCÂDELE - 19

• Beğen
Tepkiler: Tuba, s@hr@ ve Invoke
marist

marist

Üye
Ey inananlar! Cuma günü namaz için çağrıldığı(nız) zaman, Allah'ı anmaya koşun, alışverişi bırakın. Eğer bilirseniz, bu sizin için daha hayırlıdır.

[ CUM'A / 9 ]

• Beğen
Tepkiler: Tuba, s@hr@, Emrgncy ve 1 kişi daha
Invoke

Invoke

Üye
Ölüm sarhoşluğu bir hakikat olarak insana gelir de ona, "İşte bu, senin öteden beri kaçıp durduğun şeydir" denir.
Sur'a üfürüllmüştür. İşte bu geleceği vaadelin gündür.
Herkes yanında bir sevk edici, b ir de şahit ile beraber gelir.
Ona, "Andolsun ki sen bundan gaflette idin." "Şimdi, gaflet perdeni açtık, Artık gözün keskindir." denir.
Beraberinde ki melek, "İşte yanımdaki hazır" der.
"Siz ikiniz! Atın Cehenneme her bir inatçı kafiri!"
"Hayra engel olanı, haddini aşanı, şüpheciyi!"
"Allah ile beraber, başka ilah edinen o kimseyi."
"O kimseyi atın azabın içine!"
"O kimseyi atın şiddetli azabın içine"
Arkadaşı (olan şeytan): "Rabbimiz, onu ben azdırmadım, fakat kendisi derin bir sapıklık içinde idi."
Allah buyurur: "Huzurumda çekişmeyin" "Ben size daha önce uyarıcı göndermiştim." "Benim katımda söz değiştirilmez ve ben zulmedici değilim."
O gün cehenneme "Doldun mu?" deriz ve o da "Daha var mı?" der.

Kaf 19-30

• Beğen
Tepkiler: Tuba, s@hr@ ve Emrgncy
Emrgncy

Emrgncy

Üye

Bununla beraber, hiç kuşku yok ki Ben, günahlardan pişmanlık duyup tövbe eden, ayetlerime inanıp güzel ve yararlı davranışlar ortaya koyan ve sonra da, doğru yolda böylece yürümeye devam eden kimselere karşı elbette çok bağışlayıcıyım.

TÂHÂ -82

• Beğen
Tepkiler: Tuba, Invoke ve s@hr@
s@hr@

s@hr@

Üye

37- Allah, pis olanı temizden ayırmak, pis olanların hepsini birbiri üstüne koyup yığarak cehenneme koymak için böyle yapar. İşte onlar ziyana uğrayanların ta kendileridir.
Enfâl Suresi

• Beğen
Tepkiler: Tuba, Invoke ve Emrgncy

Üst Alt