Her gün bir ayet paylaşalım

Sponsorlu Bağlantılar

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Nisâ
146. Ancak tövbe edenler, durumlarını düzeltenler, Allah’ın kitabına sarılanlar ve dinlerini Allah’a has kılanlar müstesnadır. Bunlar mü’minlerle beraberdirler. Allah, mü’minlere büyük bir mükâfat verecektir.

• Beğen
Tepkiler: Cezzbedici3, Enes, Emrgncy ve 2 diğerleri

Tuba

Tuba

Üye
    Konu Sahibi
“İffetli ve (haklarında uydurulan kötülüklerden) habersiz mü’min kadınlara zina isnat edenler, gerçekten dünya ve ahirette lanetlenmişlerdir. İşlemiş oldukları günahtan dolayı dillerinin, ellerinin ve ayaklarının kendi aleyhlerine şahitlik edecekleri günde onlara çok büyük bir azap vardır.”[25]
Nur suresinin 23-24. ayeti olacak düzenlerseniz sevinirim :)

• Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR, Emrgncy ve nazlican
Emrgncy

Emrgncy

Üye
Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın adıyla.

YÜZLERİ ışıl ışıl PARLAYANLARA GELİNCE, ONLAR DA ALLAH’IN hoşnutluğunu kazanmış bir halde, o’nun sonsuz lütuf ve RAHMETİNin tecelli ettiği cennet bahçelerinDEDİRLER. ONLAR, SONSUZA DEK ORADA KALACAKLARDIR.

Muhakkak ki Yüce olan Allah doğru söylemiştir.

ÂL-İ İMRÂN -107

• Beğen
Tepkiler: Cezzbedici3, OttomaN TigeR, Tuba ve 1 kişi daha
Tuba

Tuba

Üye
    Konu Sahibi
Biz, yakın bir azap ile sizi uyardık. O gün kişi önceden yaptıklarına bakacak ve inkârcı kişi: "Keşke toprak olsaydım!" diyecektir.

Nebe' Suresi 40. ayet

• Beğen
Tepkiler: Cezzbedici3, Emrgncy ve OttomaN TigeR
OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Teğâbun
4. Göklerdeki ve yerdeki her şeyi bilir. Gizlediklerinizi de açığa vurduklarınızı da bilir. Allah, göğüslerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilendir.

• Beğen
Tepkiler: Cezzbedici3, Tuba, Emrgncy ve 1 kişi daha
Tuba

Tuba

Üye
    Konu Sahibi
23 - Eğer kulumuz (Muhammed)a indirdiğimiz (Kur'ân)den şüphe içinde iseniz, haydi onun gibi bir sûre getirin, Allah'tan başka güvendiklerinizin hepsini çağırın; eğer doğru iseniz.

24 - Yok yapamadıysanız, ki hiçbir zaman yapamayacaksınız, o halde yakıtı insanlar ve taşlar olan, inkârcılar için hazırlanmış ateşten sakının.

Bakara suresi 23-24

• Beğen
Tepkiler: Cezzbedici3, Emrgncy ve OttomaN TigeR
OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Hac
38. Şüphesiz, Allah inananları savunur. Doğrusu Allah hiçbir haini, nankörü sevmez.

• Beğen
Tepkiler: Emrgncy ve Cezzbedici3
Tuba

Tuba

Üye
    Konu Sahibi
14. Biz insana, ana-babasına iyi davranmasını tavsiye etmişizdir. Çünkü anası onu nice sıkıntılara katlanarak taşımıştır. Sütten ayrılması da iki yıl içinde olur. (İşte bunun için) önce bana, sonra da ana-babana şükret diye tavsiyede bulunmuşuzdur. Dönüş ancak banadır.

15. Eğer onlar seni, hakkında bilgin olmayan bir şeyi (körü körüne) bana ortak koşman için zorlarlarsa, onlara itaat etme. Onlarla dünyada iyi geçin. Bana yönelenlerin yoluna uy. Sonunda dönüşünüz ancak banadır. O zaman size, yapmış olduklarınızı haber veririm.

Lokman Suresi 14-15

• Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR, Cezzbedici3 ve Emrgncy
Tuba

Tuba

Üye
    Konu Sahibi
1. Kıyamet gününe yemin ederim.

2. Kendini kınayan (pişmanlık duyan) nefse yemin ederim (diriltilip hesaba çekileceksiniz).

3. İnsan, kendisinin kemiklerini biraraya toplayamayacağımızı mı sanır?

4. Evet, bizim, onun parmak uçlarını bile aynen eski haline getirmeye gücümüz yeter.

5. Fakat insan önündekini (kıyameti) yalanlamak ister.

6. "Kıyamet günü ne zamanmış?" diye sorar.

7. İşte, göz kamaştığı,

8. Ay tutulduğu,

9. Güneşle ay biraraya getirildiği zaman!

10. O gün insan, "Kaçacak yer neresi!" diyecektir.

11. Hayır, hayır! (Kaçıp) sığınacak yer yoktur!

12. O gün varıp durulacak yer, sadece Rabbinin huzurudur.

13. O gün insana, ileri götürdüğü ve geri bıraktığı ne varsa bildirilir.

14. Artık insan, kendi kendinin şahididir.

15. İsterse özürlerini sayıp döksün.
Kıyâme suresi1/15

• Beğen
Tepkiler: Emrgncy ve OttomaN TigeR
OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Muhammed
31. Andolsun, içinizden, cihad edenleri ve sabredenleri belirleyinceye ve durumlarınızı ortaya koyuncaya kadar sizi deneyeceğiz.

• Beğen
Tepkiler: Emrgncy ve Tuba
Tuba

Tuba

Üye
    Konu Sahibi
228. Boşanmış kadınlar, kendi başlarına (evlenmeden) üç ay hali (hayız veya temizlik müddeti) beklerler. Eğer onlar Allah'a ve ahiret gününe gerçekten inanmışlarsa, rahimlerinde Allah'ın yarattığını gizlemeleri kendilerine helâl olmaz. Eğer kocalar barışmak isterlerse, bu durumda boşadıkları kadınları geri almaya daha fazla hak sahibidirler. Erkeklerin kadınlar üzerindeki hakları gibi, kadınların da erkekler üzerinde belli hakları vardır. Ancak erkekler, kadınlara göre bir derece üstünlüğe sahiptirler. Allah azîzdir, hakîmdir.

229. Boşama iki defadır. Bundan sonrası ya iyilikle tutmak ya da güzellikle salıvermektir. Kadınlara verdiklerinizden (boşanma esnasında) bir şey almanız size helâl olmaz. Ancak erkek ve kadın Allah'ın sınırlarında kalıp evlilik haklarını tam tatbik edememekten korkarlarsa bu durum müstesna. (Ey müminler!) Siz de karı ile kocanın, Allah'ın sınırlarını, hakkıyla muhafaza etmelerinden kuşkuya düşerseniz, kadının (erkeğe) fidye vermesinde her iki taraf için de sakınca yoktur. Bu söylenenler Allah'ın koyduğu sınırlardır. Sakın onları aşmayın. Kim Allah'ın sınırlarını aşarsa işte onlar zalimlerdir.

230. Eğer erkek kadını (üçüncü defa) boşarsa, ondan sonra kadın bir başka erkekle evlenmedikçe onu alması kendisine helâl olmaz. Eğer bu kişi de onu boşarsa, (her iki taraf da) Allah'ın sınırlarını muhafaza edeceklerine inandıkları takdirde, yeniden evlenmelerinde beis yoktur. Bunlar Allah'ın sınırlarıdır. Allah bunları bilmek, öğrenmek isteyenler için açıklar.

Bakara suresi 228-230. ayetler

• Beğen
Tepkiler: Cezzbedici3, OttomaN TigeR ve Emrgncy
Emrgncy

Emrgncy

Üye

"Vay başımıza gelenler!"
diye bağrışacaklar, "Kim bizi (ölüm) uykumuzdan uyandırdı? (Eyvahlar olsun, diyecekler; demek) Rahmân'ın vâdettiği şey buymuş; (meğer) Peygamberler doğru söylemiş!"

YÂSiN - 52

• Beğen
Tepkiler: Tuba, Cezzbedici3 ve OttomaN TigeR
OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Şûrâ
40. Bir kötülüğün karşılığı, onun gibi bir kötülüktür (ona denk bir cezadır). Ama kim affeder ve arayı düzeltirse, onun mükâfatı Allah’a aittir. Şüphesiz O, zâlimleri sevmez.

• Beğen
Tepkiler: Tuba, Cezzbedici3 ve Emrgncy
Cezzbedici3

Cezzbedici3

Üye
Şûrâ
40. Bir kötülüğün karşılığı, onun gibi bir kötülüktür (ona denk bir cezadır). Ama kim affeder ve arayı düzeltirse, onun mükâfatı Allah’a aittir. Şüphesiz O, zâlimleri sevmez.
Allah razı olsun kardeşler.. Özellikle bu ayet bugün suratıma tokat gibi vurdu bana kapak oldu resmen.. Akıllandım inşallah aklımı korurum..

• Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR ve Emrgncy
Tuba

Tuba

Üye
    Konu Sahibi
1. Kâf. Hâ. Yâ. Ayn. Sâd.

2. (Bu,) Rabbinin, Zekeriyya kuluna rahmetinin anılmasıdır.

3. Hani o, gizli bir sesle Rabbine niyaz etmişti:

4. Rabbim! dedi, benden (vücudumdan), kemiklerim zayıfladı, saçım başım ağardı. Ve ben, Rabbim, sana (ettiğim) dua sayesinde hiç bedbaht olmadım.

5. Doğrusu ben, arkamdan iş başına geçecek olan yakınlarımdan endişe ediyorum. Karım da kısırdır. Tarafından bana bir veli (oğul) ver.

6. Ki o bana vâris olsun; Ya'kub hanedanına da vâris olsun. Rabbim, onu rızana lâyık kıl!

7. (Allah şöyle buyurdu : )Ey Zekeriyya! Biz sana bir oğul müjdeleriz ki, onun adı Yahya'dır. Daha önce ona kimseyi adaş yapmadık.

8. Zekeriyya: Rabbim! dedi, karım kısır olduğu, ben de ihtiyarlığın son sınırına vardığım halde, benim nasıl oğlum olabilir?

9. Allah: Öyledir, dedi; Rabbin: O bana kolaydır. Daha önce, sen hiçbir şey değilken seni de yaratmıştım, buyurdu.

10. O: Rabbim! dedi, (çocuğum olacağına dair) bana bir işaret ver. Allah: Sana işaret, sapasağlam olduğun halde üç gün insanlarla konuşamamandır, buyurdu.

11. Bunun üzerine Zekeriyya, mâbetten kavminin karşısına çıkarak onlara: "Sabah akşam tesbihte bulunun" diye işaret verdi.

12. "Ey Yahya! Kitab'a (Tevrat'a) vargücünle sarıl!" (dedik) ve henüz sabi iken ona (ilim ve) hikmet verdik.

13. Tarafımızdan ona kalp yumuşaklığı ve temizlik de (verdik). O, çok sakınan bir kimse idi.

14. Ana-babasına çok iyi davranırdı; o, isyankâr bir zorba değildi.

15. Doğduğu gün, öleceği gün ve diri olarak kabirden kaldırılacağı gün ona selam olsun!

Meryem suresi 1 -15 ayetler...

• Beğen
Tepkiler: Emrgncy, Cezzbedici3 ve OttomaN TigeR
OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye

Allah razı olsun kardeşler.. Özellikle bu ayet bugün suratıma tokat gibi vurdu bana kapak oldu resmen.. Akıllandım inşallah aklımı korurum..
Eyvallah sofim. Şûrâ 43.Kim sabreder, kendisine yapılan kötülüğü affederse, şüphesiz ki bu çok mühim işlerden birisidir.

• Beğen
Tepkiler: Tuba, Emrgncy ve Cezzbedici3
Emrgncy

Emrgncy

Üye

Ey iman edenler! Allah'ın huzurunda rükûya eğilin, secdeye kapanın ve yalnızca Rabb'inize kulluk edin ve bir de, dâimâ güzel davranışlar ortaya koyun ki, dünyada da, âhirette de kurtuluşa eresiniz!

HAC - 77

• Beğen
Tepkiler: Tuba ve OttomaN TigeR
OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Mâide
88. Allah’ın size rızık olarak verdiklerinden helâl, iyi ve temiz olarak yiyin ve kendisine inanmakta olduğunuz Allah’a karşı gelmekten sakının.

• Beğen
Tepkiler: Tuba, Emrgncy ve Cezzbedici3
Tuba

Tuba

Üye
    Konu Sahibi
Sana gelen iyilik Allah'tandır. Başına gelen kötülük ise nefsindendir. Seni insanlara elçi gönderdik; şahit olarak da Allah yeter.
(Nisâ suresi 79 )

• Beğen
Tepkiler: Emrgncy ve OttomaN TigeR
OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
A’lâ
14,15. Arınan ve Rabbinin adını anıp, namaz kılan kimse mutlaka kurtuluşa erer.

• Beğen
Tepkiler: Emrgncy ve Tuba

Üst Alt