Her gün bir ayet paylaşalım

Sponsorlu Bağlantılar

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Bakara
186. Kullarım, beni senden sorarlarsa, (bilsinler ki), gerçekten ben (onlara çok) yakınım. Bana dua edince, dua edenin duasına cevap veririm. O hâlde, doğru yolu bulmaları için benim davetime uysunlar, bana iman etsinler.

• Beğen
Tepkiler: Emrgncy, Cezzbedici3 ve Tuba

Emrgncy

Emrgncy

Üye
Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın adıyla.

55- Hani "Ey Musa, biz Allah'ı açıkça görmedikçe sana kesinlikle iman etmeyiz" dediniz de hemen arkasından bakıp dururken sizi yıldırım çarptı

56- Sonra şükredesiniz diye sizi öldükten sonra yeniden dirilttik.

Muhakkak ki Yüce olan Allah doğru söylemiştir.

BAKARA - 55,56

• Beğen
Tepkiler: Cezzbedici3, Tuba ve OttomaN TigeR
OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Bakara
268. Şeytan sizi fakirlikle korkutur ve size, çirkinliği ve hayâsızlığı emreder. Allah ise size kendi katından mağfiret ve bol nimet va’dediyor. Şüphesiz Allah, lütfu geniş olandır, hakkıyla bilendir.

• Beğen
Tepkiler: Emrgncy, Cezzbedici3 ve Tuba
Tuba

Tuba

Üye
    Konu Sahibi
Biz, insanların hangisinin daha güzel amel edeceğini deneyelim diye yeryüzündeki her şeyi dünyanın kendine mahsus bir zinet yaptık.

Kehf Suresi-7

• Beğen
Tepkiler: Emrgncy, OttomaN TigeR ve Cezzbedici3
Emrgncy

Emrgncy

Üye

46 - Cennet ehliyle cehennem halkı arasında, (iki grubu birbirinden ayıran) bir perde (olarak, yüksek bir sûr (57. Hadid:13)) vardır. (Bu sûrun) Ârâf (denilen burçları) üzerinde ise, (kendileririne daha baştan cennete kesinlikle girilecekleri müjdesi verilen, Peygamberler ve şehitler gibi) seçkin insanlar olacaktır. (Allah'ın bu has kullarına bir lütuf ve ikram olarak o günkü muhteşem manzarayı dışardan ve yukardan seyretme imkanı verilecektir. Bunlar cennetlik ve cehennemlik) her insanı çehresinden tanıyacaklar. Henüz cennete girmemiş olan, fakat (oraya gireceklerini) ümit eden cennet ehline seslenerek,
"Selâm sizlere! (Müjdeler olsun, kurtuluşa erdiniz!)" diyecekler.

47 - Bakışları cehennem halkına doğru çevrilince de, "Aman ya Rab!" diye yalvaracaklar, "Bizi bu zâlim toplulukla beraber eyleme!"

A'RÂF - 46, 47

Rabb'im bizleride o gün müjdelenen kullarından eylesin inşallah...

• Beğen
Tepkiler: Tuba, Cezzbedici3 ve OttomaN TigeR
OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Furkân
73. Onlar, kendilerine Rabblerinin âyetleri hatırlatıldığı zaman, onlara kör ve sağır kesilmezler.

• Beğen
Tepkiler: Tuba, Emrgncy ve Cezzbedici3
Emrgncy

Emrgncy

Üye

89 - Her kim (O'nun huzuruna) bir iyilikle gelirse, ona bundan daha iyi bir karşılık vardır; üstelik onlar, O (dehşetli) Günün korkusundan uzak, güven içinde olacaklardır.

90 - Ve kim de (O'nun huzuruna) kötülüklerle gelirse, onlar da yüzüstü cehenneme atılacak (ve şu acı sözleri duyacak)lardır: "(Siz buraya, bizzat kendi arzunuzla geldiniz. Öyle ya; ) yaptıklarınızdan başka bir şeyin cezasını mı çekiyorsunuz?"

NEML - 89, 90

• Beğen
Tepkiler: Cezzbedici3, ia.phlvn ve OttomaN TigeR
OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Bakara
155. Andolsun ki sizi biraz korku ve açlıkla, bir de mallar, canlar ve ürünlerden eksilterek deneriz. Sabredenleri müjdele.

• Beğen
Tepkiler: Cezzbedici3 ve ia.phlvn
Tuba

Tuba

Üye
    Konu Sahibi

Bilesiniz ki, onlar Peygamber'den, (düşmanlıklarını) gizlemeleri için göğüslerini çevirirler (gönüllerinden geçeni gizlerler). İyi bilin ki, onlar elbiselerine büründükleri zaman dahi, Allah onların gizlediklerini de, açığa çıkardıklarını da bilir. Çünkü O, kalplerin özünü bilendir.

Hûd Suresi-5

• Beğen
Tepkiler: Cezzbedici3
Tuba.Erva

Tuba.Erva

Üye

• Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR
Emrgncy

Emrgncy

Üye

Rabb'in sınırsız zenginlik sahibidir. (Hiç kimseye ve hiçbir şeye muhtaç değildir. Çok şefkatli,) çok merhamelidir. Sizi başkalarının soyundan meydana getirdiği gibi, dilerse sizi de yok eder ve yerinize dilediği (bir başka) toplumu getirir.

ENÂM - 133

• Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR, Cezzbedici3 ve Tuba

nazlican

Üye
Şimdi bak Allah'ın rahmetinin eserlerine! yeryüzünü ölümünden sonra nasıl diriltiyor? Şüphe yok ki O, mutlaka ölüleri diriltir. O her şeye kâdirdir. (RUM/50)

• Beğen
Tepkiler: Emrgncy, OttomaN TigeR, Cezzbedici3 ve 1 kişi daha
Tuba

Tuba

Üye
    Konu Sahibi
5. Ey insanlar! Eğer yeniden dirilmekten şüphede iseniz, şunu bilin ki, biz sizi topraktan, sonra nutfeden, sonra alakadan (aşılanmış yumurtadan), sonra uzuvları (önce) belirsiz, (sonra) belirlenmiş canlı et parçasından (uzuvları zamanla oluşan ceninden) yarattık ki size (kudretimizi) gösterelim. Ve dilediğimizi, belirlenmiş bir süreye kadar rahimlerde bekletiriz; sonra sizi bir bebek olarak dışarı çıkarırız. Sonra güçlü çağınıza ulaşmanız için (sizi büyütürüz). İçinizden kimi vefat eder; yine içinizden kimi de ömrün en verimsiz çağına kadar götürülür; ta ki bilen bir kimse olduktan sonra bir şey bilmez hale gelsin. Sen, yeryüzünü de kupkuru ve ölü bir halde görürsün; fakat biz, üzerine yağmur indirdiğimizde o, kıpırdanır, kabarır ve her çeşitten (veya çiftten) iç açıcı bitkiler verir.

Hac Suresi 5

• Beğen
Tepkiler: Emrgncy, OttomaN TigeR, Cezzbedici3 ve 1 kişi daha
Ali58_58

Ali58_58

Üye
deki Rabbim bana yeter.

• Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR
Tuba

Tuba

Üye
    Konu Sahibi
deki Rabbim bana yeter.
ayetleri paylaşırken hangi sure ve kaçıncı ayet olduklarını yazalım ve bir ayet olarak paylaşalım öncesine ve sonrasına dikkat edelim...
paylaştığınız ayet tevbe suresi 129. ayet:

“Ey Muhammed! Eğer yüz çevirirlerse de ki: “Allah bana yeter; O'ndan başka ilâh yoktur, yalnız O'na güveniyorum; O büyük arşın Rabbidir”

• Beğen
Tepkiler: Emrgncy ve Cezzbedici3
ia.phlvn

ia.phlvn

Üye
Hiç kuşku yok, Allah onların gizlediklerini de biliyor, açığa vurduklarını da. Büyüklük taslayanları ise Allah hiç sevmez.” Nahl suresi 23

• Beğen
Tepkiler: Emrgncy, Cezzbedici3, OttomaN TigeR ve 1 kişi daha
Tuba

Tuba

Üye
    Konu Sahibi
Allah onların kalplerini ve kulaklarını mühürlemiştir. Onların gözlerine de bir çeşit perde gerilmiştir ve onlar için (dünya ve ahirette) büyük bir azap vardır.

Bakara Suresi 7.ayet

• Beğen
Tepkiler: Emrgncy, Cezzbedici3 ve OttomaN TigeR
s@hr@

s@hr@

Üye
O, birinin suyu tatlı ve içmeye elverişli ve öbürününki acı ve tuzlu olan iki denizi birbirine saldı, fakat bu iki tür suyun birbirine karışmasını önleyen bir engel, aşılmaz bir set koydu.
Furkan Suresi - 53. Ayet

• Beğen
Tepkiler: Emrgncy, Cezzbedici3, OttomaN TigeR ve 1 kişi daha
OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Fussilet
34. İyilikle kötülük bir olmaz. Kötülüğü en güzel bir şekilde sav. Bir de bakarsın ki, seninle arasında düşmanlık bulunan kimse sanki sıcak bir dost oluvermiştir.

• Beğen
Tepkiler: Emrgncy, Cezzbedici3 ve s@hr@
Emrgncy

Emrgncy

Üye

Allah adına yalan (sözler) uyduran, ya da kendisine hiçbir vahiy indirilmediği hâlde ''Bana da vahiy gönderiliyor!'' iddiasında bulunan ve ''Allah'ın indirdiğinin bir benzerini ben de indirebilirim! (Ben de hayatı düzenleyecek kanunlar, kurallar koyabilir, Allah'ın yol göstericiliğine ihtiyaç duymaksızın, insanı mutluluğa ulaştıracak hayat sistemi oluşturabilirim.'') diyenden daha zâlim kim vardır?
Keşke o zâlimleri, ölümün pençeleri arasında çırpınırlarken bir görseydin! O zaman melekler, yakalarına yapışarak (diyecekler ki: ''Haydi,) çıkarın bakalım canlarınızı! Allah adına gerçek dışı sözler söylediğiniz ve O'nun ayetlerine karşı kibirlenerek yüz çevirdiğiniz için, bugün küçük düşürücü bir azapla cezalandırılacaksınız!''

ENÂM - 93

• Beğen
Tepkiler: Tuba

Üst Alt