Her gün bir ayet paylaşalım

Sponsorlu Bağlantılar

Tuba

Tuba

Üye
    Konu Sahibi
45. Sabır ve namaz ile Allah'tan yardım isteyin. Şüphesiz o (sabır ve namaz), Allah'a saygıdan kalbi ürperenler dışında herkese zor ve ağır gelen bir görevdir.

Bakara suresi-45

• Beğen
Tepkiler: Emrgncy, OttomaN TigeR ve Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye
De ki : Namazım da, ibadetim de, hayatım da,
ölümüm de, alemlerin Rabbi olan Allah içindir.
KUR´AN´I KERiM / EN´AM SURESi 162 MEALi

• Beğen
Tepkiler: Emrgncy, OttomaN TigeR ve Tuba
Tuba

Tuba

Üye
    Konu Sahibi
16- Bu Kitap'ta Meryem hakkında anlattıklarımızı da hatırla. Hani O, ailesinden ayrılarak doğu tarafında bir yere çekilmişti.
17- Komşuları ile arasına bir perde germişti. Bu sırada ona ruhumuzu (Cebrail'i) gönderdik. O, ona normal bir erkek kılığında görünmüştü.

Meryem Suresi 16-17

• Beğen
Tepkiler: Emrgncy, Cihanî Sultan ve OttomaN TigeR
OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Yûnus
101. De ki: “Göklerde ve yerde neler var, bir baksanıza.” Fakat âyetler ve uyarılar, inanmayan bir topluma hiçbir fayda sağlamaz.

• Beğen
Tepkiler: Tuba, Emrgncy ve Cihanî Sultan
Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye
18. Meryem, “Senden, Rahmân’a sığınırım. Eğer Allah’tan çekinen biri isen (bana kötülük etme)” dedi.
19. Cebrail, “Ben ancak Rabbinin elçisiyim. Sana tertemiz bir çocuk bağışlamak için gönderildim” dedi.
20. Meryem, “Bana hiçbir insan dokunmadığı ve iffetsiz bir kadın olmadığım hâlde, benim nasıl çocuğum olabilir?” dedi.
21. Cebrail, “Evet, öyle. Rabbin diyor ki: O benim için çok kolaydır. Onu insanlara bir mucize, katımızdan bir rahmet kılmak için böyle takdir ettik. Bu, zaten (ezelde) hükme bağlanmış bir iştir” dedi.
22. Böylece Meryem, çocuğa gebe kaldı ve onunla uzak bir yere çekildi.

16- Bu Kitap'ta Meryem hakkında anlattıklarımızı da hatırla. Hani O, ailesinden ayrılarak doğu tarafında bir yere çekilmişti.
17- Komşuları ile arasına bir perde germişti. Bu sırada ona ruhumuzu (Cebrail'i) gönderdik. O, ona normal bir erkek kılığında görünmüştü.

Meryem Suresi 16-17
Konu bölünmesin ablacım.:)

• Beğen
Tepkiler: Tuba, Emrgncy ve OttomaN TigeR
Emrgncy

Emrgncy

Üye
55- Hani "Ey Musa, biz Allah'ı açıkça görmedikçe sana kesinlikle iman etmeyiz" dediniz de hemen arkasından bakıp dururken sizi yıldırım çarptı

56- Sonra şükredesiniz diye sizi öldükten sonra yeniden dirilttik.

BAKARA - 55,56

• Beğen
Tepkiler: Tuba, Cihanî Sultan ve OttomaN TigeR
OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Fussilet
33. Allah’a çağıran, salih amel işleyen ve “Kuşkusuz ben müslümanlardanım” diyenden daha güzel sözlü kimdir?

• Beğen
Tepkiler: Tuba, Emrgncy, Cihanî Sultan ve 1 kişi daha

nazlican

Üye
"Şüphe yok ki ben, tövbe edip inanan ve salih ameller işleyen, sonra da doğru yol üzere devam eden kimse için son derece affediciyim."

(Tâ-Hâ, 82)

• Beğen
Tepkiler: Tuba, Emrgncy, Cihanî Sultan ve 1 kişi daha
Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye
Duha Suresi Meali
1 - Andolsun kuşluk vaktine
2 - ve dindiği zaman o geceye ki,
3 - Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı!
4 - Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır
5 - ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın!
6 - O, seni bir yetim iken barındırmadı mı?
7 - Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı?
8 - Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi?
9 - Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)!
10 - El açıp isteyeni de azarlama!
11 - Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!

• Beğen
Emrgncy

Emrgncy

Üye
Rabb'in sınırsız zenginlik sahibidir. (Hiç kimseye ve hiçbir şeye muhtaç değildir. Çok şefkatli,) çok merhamelidir. Sizi başkalarının soyundan meydana getirdiği gibi, dilerse sizi de yok eder ve yerinize dilediği (bir başka) toplumu getirir.

ENÂM - 133

• Beğen
Tepkiler: Tuba ve Cihanî Sultan
Emrgncy

Emrgncy

Üye

Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın adıyla.

Yine onlara, "(Gelin şu ikiyüzlülükten vazgeçin ve diğer mü'min) insanların inandığı gibi siz de (hak dine gereğince) iman edin! (Bırakın artık şu kibir ve inâdı da, vahyin sesine kulak vererek Hakk'ın emrine tâbi ve teslim olun!)" denildiği zaman, "(Ne yani, şu) akılsızların inandığı gibi mi inanalım? (Sınırsız zevk ve eğlence içinde hayatı doyasıya yaşamak varken; doğruluk, erdemlilik, fedâkârlık gibi safsatalarla ne diye keyfimizi bozalım? Hem o dar kafalı, yobaz insanlarla aynı inancı paylaşmak bizim gibi üstün kişiliklere yakışır mı?)" derler.
iyi bilin ki, onlar akılsızların ta kendileridir; ne var ki, (bunun) bilincinde değiller.

BAKARA - 13

• Beğen
Emrgncy

Emrgncy

Üye

Herkes ölecek ve kazandığınız ödüller, size ancak Diriliş Gününde verilecektir. O hâlde, her kim ateşten kurtarılıp cennete konulursa, işte o, (gerçek anlamda başarıyı elde etmiş ve) kurtuluşa ermiş demektir. Yoksa şu dünya hayatı, (cezbedici, fakat) aldatıcı bir zevkten başka bir şey değildir.

ÂL-i iMRÂN - 185

• Beğen
Emrgncy

Emrgncy

Üye

(Ey iman edenler! Bu dünya hayatında,) mallarınızla ve canlarınızla mutlaka imtihân edileceksiniz. Ayrıca, hem sizden önce kitap verilen (Hıristiyan ve Yahudi)lerden, hem de (Allah'a açıkça ortak koşan) müşriklerden, (hiç de hak etmediğiniz) incitici sözler işiteceksiniz! Eğer (zorluklar karşısında yılmayıp) sabreder ve (kötü davranışlardan titizlikle sakınıp) korunursanız, (ne mutlu sizlere! Çünkü) bu, gerçekten kararlılıkla yapılması gereken işlerdendir.

ÂL-i iMRÂN - 186

• Beğen
Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye
Fetih 17 - Köre vebal yoktur, topala da vebal yoktur, hastaya da vebal yoktur. Bununla beraber kim Allah'a ve peygamberine itâat ederse, Allah onu, altından ırmaklar akan cennetlere sokar. Kim de geri kalırsa, onu acı bir azaba uğratır.

• Beğen
Tepkiler: Emrgncy
Emrgncy

Emrgncy

Üye

34 - Ey iman edenler! Doğrusu, hahamlardan ve rahiplerden birçoğu, insanların mallarını haksız yollarla yemeyi ve (bu din sömürüsünün devam edebilmesi için, gerçek dini araştırıp öğrenmek isteyen insanları) Allah'ın yolundan alıkoymayı alışkanlık edinmişlerdir. (O hâlde, gerek bu gibi din adamları, gerek başkaları olsun; ) altını ve gümüşü biriktirip yığan ve onlar(lardan gerektiği kadarın)ı Allah yolunda harcamayanlar var ya, işte onlara can yakıcı bir azâbı müjdele!

TEVBE - 34

• Beğen
Emrgncy

Emrgncy

Üye

100 - Önceki nesillerin (helâk oluşunun) ardından (bugün) bu ülkelerde egemenlik sürenler (şu gerçeği) hâlâ kavrayamadılar mı ki, şâyet dileseydik, işledikleri günahlar yüzünden pekâlâ onları da mahvedebilirdik! Yâhut kalplerini mühürlerdik de, (değil hakîkate iman etmek, onu) işitemezlerdi bile!

A'RÂF - 100

• Beğen
Tepkiler: Tuba, OttomaN TigeR ve Cihanî Sultan
Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye
ALİ İMRAN 180. Allah’ın, kereminden kendilerine verdiklerini (infakta) cimrilik gösterenler, sanmasınlar ki o, kendileri için hayırlıdır; tersine bu onlar için pek fenadır. Cimrilik ettikleri şey de kıyamet gününde boyunlarına dolanacaktır. Göklerin ve yerin mirası Allah’ındır. Allah bütün yaptıklarınızdan haberdardır.

• Beğen
OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Nisâ
63. Onlar, Allah’ın kalplerindekini bildiği kimselerdir. Öyleyse onlara aldırma. Onlara öğüt ver ve onlara, kendileri hakkında etkili ve güzel söz söyle.

• Beğen
Tepkiler: Tuba ve Emrgncy
Emrgncy

Emrgncy

Üye

76 - inananlar Allah yolunda, kâfirler ise (kendilerini ilâh yerine koyan azgın yöneticilerin, yani) tağutların yolunda savaşırlar. O hâlde, şeytanın dostlarına karşı savaşın! (Eğer sebat gösterirseniz, kesinlikle gâlip geleceksiniz. Çünkü) şeytanın hilesi, gerçekten pek zayıftır. (Eğer insan günah işliyorsa, bunun sebebi bizzat kendisidir.)

NiSÂ - 76

Emrgncy

Emrgncy

Üye

- Onlar ki; hem bolluk, hem de darlık zamanında, (servetlerinden bir kısmını Allah için) harcarlar; (kızdıkları zaman) öfkelerine hâkim olurlar ve (kendilerine karşı kusurlu davranan) insanları bağışlarlar.
Allah da, iyilik eden (böyle dürüst ve fedâkâr) kimseleri sever.

ÂL-i iMRÂN - 134

• Beğen
Tepkiler: Tuba ve OttomaN TigeR

Üst Alt