Her gün bir ayet paylaşalım

Sponsorlu Bağlantılar

Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye
2. Ey iman edenler! Allah’ın (koyduğu, dinî) işaretlerine, haram aya, (Allah’a hediye edilmiş) kurbana, (ondaki) gerdanlıklara, Rablerinin lütuf ve rızasını arayarak Beyt-i Haram’a yönelmiş kimselere (tecavüz ve) saygısızlık etmeyin. İhramdan çıkınca avlanabilirsiniz. Mescid-i Haram’a girmenizi önledikleri için bir topluma karşı beslediğiniz kin sizi tecavüze sevketmesin! İyilik ve (Allah’ın yasaklarından) sakınma üzerinde yardımlaşın, günah ve düşmanlık üzerine yardımlaşmayın. Allah’tan korkun; çünkü Allah’ın cezası çetindir.
(Maide Suresi , 2.Ayet)

• Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR, s@hr@ ve Tuba

Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye
66. Şimdi Allah, yükünüzü hafifletti; sizde zayıflık olduğunu bildi. O halde sizden sabırlı yüz kişi bulunursa, onlardan ikiyüz kişiye galip gelir. Ve eğer sizden bin kişi olursa, Allah'ın izniyle ikibin kişiye galip gelirler. Allah sabredenlerle beraberdir.
(Enfal Suresi , 66.Ayet)
Arkadaşlar bir önceki ayette Müslümanların Allah'ın izniyle 10 katına galip gelebileceği bildirilirken , şimdi 2 katına düşürülüyor.
Çünkü Müslümanların şevk sorunu var.

• Beğen
Tuba

Tuba

Üye
    Konu Sahibi
1. Göklerde ve yerde bulunan her şey Allah'ı tesbih etmektedir. O, azîzdir, hakîmdir.

2. Göklerin ve yerin mülkü O'nundur. O, diriltir, öldürür. O, her şeye gücü yetendir.

3. O ilktir, sondur, zahirdir, batındır. O, her şeyi bilendir.

4. O, gökleri ve yeri altı günde yaratan, sonra Arş'ın üzerine istivâ edendir. Yere gireni ve ondan çıkanı, gökten ineni ve oraya yükseleni bilir. Nerede olsanız, O sizinle beraberdir. Allah yaptıklarınızı görür.

5. Göklerin ve yerin mülkü O'nundur. Bütün işler ancak O'na döndürülür.

6. Geceyi gündüze katar, gündüzü de geceye katar. O, kalplerde olanı bilir.

Hadîd Suresi

• Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR, s@hr@ ve Cihanî Sultan
_SiyabeNd_

_SiyabeNd_

Üye
هُنَالِكَ دَعَا زَكَرِيَّا رَبَّهُ قَالَ رَبِّ هَبْ لِي مِن لَّدُنْكَ ذُرِّيَّةً طَيِّبَةً إِنَّكَ سَمِيعُ الدُّعَاء

Hunâlike deâ zekeriyyâ rabbeh(rabbehu), kâle rabbi heblî min ledunke zurriyyeten tayyibeh(tayyibeten), inneke semîud duâ’(duâi).

Orada Zekeriya Rabbine dua etti: “Rabbim! Bana katından temiz bir nesil bahşet. Şüphesiz sen duayı hakkıyla işitensin” dedi.(Al-i İmran 38.ayet)

• Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR, Tuba, s@hr@ ve 1 kişi daha
Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye
3. Leş, kan, domuz eti, Allah’tan başkası adına boğazlanan, boğulmuş, (taş, ağaç vb. ile) vurulup öldürülmüş, yukarıdan yuvarlanıp ölmüş, boynuzlanıp ölmüş (hayvanlar ile) canavarların yediği hayvanlar -ölmeden yetişip kestikleriniz müstesna- dikili taşlar (putlar) üzerine boğazlanmış hayvanlar ve fal oklarıyle kısmet aramanız size haram kılındı. Bunlar yoldan çıkmaktır. Bugün kâfirler, sizin dininizden (onu yok etmekten) ümit kesmişlerdir. Artık onlardan korkmayın, benden korkun. Bugün size dininizi ikmal ettim, üzerinize nimetimi tamamladım ve sizin için din olarak İslâm’ı beğendim. Kim, gönülden günaha yönelmiş olmamak üzere açlık halinde dara düşerse (haram etlerden yiyebilir). Çünkü Allah çok bağışlayıcı ve esirgeyicidir.
(Maide Suresi , 3.Ayet)

• Beğen
Tuba

Tuba

Üye
    Konu Sahibi
92-Bir mü’minin bir mü’mini öldürmesi olacak şey değildir. Ancak yanlışlıkla olması başka. Kim bir mü’mini yanlışlıkla öldürürse, bir mü’min köleyi azad etmesi ve bağışlamadıkları sürece ailesine diyet ödemesi gerekir. (Öldürülen kimse) mü’min olur ve düşmanınız olan bir topluluktan bulunursa, mü’min bir köle azad etmek gerekir. Eğer sizinle kendileri arasında antlaşma bulunan bir topluluktan ise ailesine verilecek bir diyet ve mü’min bir köle azad etmek gerekir. Bunlara imkân bulamayanın, Allah tarafından tövbesinin kabulü için iki ay ard arda oruç tutması gerekir. Allah, hakkıyla bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir.

Nisa suresi

• Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR, s@hr@ ve Cihanî Sultan
_SiyabeNd_

_SiyabeNd_

Üye
Bismillahirrahmanirrahim.

Kul hüvallahü ehad Allah'üs-samed lem yelid ve lem yûled ve lem yekûn lehu küfüven ehad.

İhlas Sûresinin Anlamı (Manası)

« De ki: O Allah birdir, büyüklük onda nihayet bulmuştur, daim ve bakidir, her şeyden müstağni ve her dileğin merci'dir. Doğmamış, doğurmamıştır. Hiç bir eşi ve benzeri yoktur. »

• Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR, Cihanî Sultan ve s@hr@
s@hr@

s@hr@

Üye
12 - Ey iman edenler! Zannın bir çoğundan kaçının. Çünkü zannın bir kısmı günahtır. Birbirinizin kusurunu araştırmayın. Biriniz diğerini arkasından çekiştirmesin. Biriniz, ölmüş kardeşinin etini yemekten hoşlanır mı? İşte bundan tiksindiniz. O halde Allah'tan korkun. Şüphesiz Allah, tevbeyi çok kabul edendir, çok merhamet edendir.

Hucurât Suresi

• Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR, Tuba ve Cihanî Sultan
OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Ahzâb
3. Allah’a tevekkül et, vekil olarak Allah yeter.

• Beğen
Tepkiler: Cihanî Sultan ve Tuba
Tuba

Tuba

Üye
    Konu Sahibi
52. (Ey Muhammed!) Biz, senden önce hiçbir resûl ve nebî göndermedik ki, o, bir temennide bulunduğunda, şeytan onun dileğine ille de (beşerî arzular) katmaya kalkışmasın. Ne var ki Allah, şeytanın katacağı şeyi iptal eder. Sonra Allah, kendi âyetlerini (lafız ve mana bakımından) sağlam olarak yerleştirir. Allah, hakkıyla bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir.

53. (Allah, şeytanın böyle yapmasına müsaade eder ki) kalplerinde hastalık olanlar ve kalpleri katılaşanlar için, şeytanın kattığı şeyi bir deneme (vesilesi) yapsın. Zalimler, gerçekten (haktan) oldukça uzak bir ayrılık içindedirler.

54. Bir de, kendilerine ilim verilenler., onun (Kur'an'ın) hakikaten Rabbin tarafından gelmiş bir gerçek olduğunu bilsinler de ona inansınlar, bu sayede kalpleri huzur ve tatmine kavuşsun. Şüphesiz ki Allah, iman edenleri, kesinlikle dosdoğru bir yola yöneltir.

55. İnkâr edenler, kendilerine o saat ansızın gelinceye, yahut da (kendileri için hayır yönünden) kısır bir günün azabı gelinceye kadar onun (Kur'an) hakkında hep şüphe içindedirler.

56. O gün, mülk Allah'ındır. İnsanlar arasında hüküm verir. (Bu hüküm gereği) iman edip iyi davranışlarda bulunanlar Naîm cennetlerinin içindedirler.

57. İnkâr edip âyetlerimizi yalanlayanlara gelince, işte onlar için alçaltıcı bir azap vardır.

Hac Suresi

• Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR ve Cihanî Sultan
Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye
41. Bizim, yeryüzüne gelip, onu uçlarından eksilttiğimizi görmediler mi? Allah (dilediği gibi) hükmeder, O’nun hükmünü bozacak kimse yoktur. Ve O hesabı çabuk görendir.
(Rad Suresi , 41.Ayet)

• Beğen
Tepkiler: Emrgncy, OttomaN TigeR, GhostRiderX ve 1 kişi daha
s@hr@

s@hr@

Üye
21-Tüm insanlar Allah'ın huzuruna çıktıklarında güçsüz halk yığınları, büyüklük taslayan önderlere «Biz size bağlı idik, size uymuştuk. Şimdi Allah'ın bize vereceği azabın herhangi bir bölümünü başımızdan savabilecek misiniz?» derler. Önderler ise güçsüzlere şu karşılığı verirler, «Eğer Allah bizi doğru yola iletseydi, biz de sizi doğru yola erdirirdik. Şimdi feryad etsek de, sabretsek de farketmez. Çünkü kaçıp sığınabileceğimiz bir yer yok.»

22-Herkese ilişkin hüküm verilip iş işten geçtikten sonra şeytan, cehennemliklere der ki; «Hiç kuşkusuz Allah'ın size yönelik vaadi doğru idi, ben ise size verdiğim sözü yerine getirmedim. Benim size yönelik, somut bir yaptırım gücüm yoktu, sadece sizi yoluma çağırdım, siz de çağrıma uyuverdiniz. O halde beni suçlamayınız, kendinizi suçlayınız, şimdi ne ben sizi kurtarabilirim, ne de siz beni kurtarabilirsiniz. Aslında vaktiyle beni Allah'a ortak koşmanızı da onaylamış değildim. Hiç kuşkusuz zalimler, acıklı bir azap çekeceklerdir.

İbrahim Suresi 21/22

• Beğen
Tepkiler: Cihanî Sultan, Tuba ve OttomaN TigeR
OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Nahl
19. Allah, gizlediğinizi de açığa vurduğunuzu da bilir.

• Beğen
Tepkiler: Emrgncy, Cihanî Sultan, s@hr@ ve 1 kişi daha
Tuba

Tuba

Üye
    Konu Sahibi
5. Allah'a ve Resûlüne karşı gelenler, kendilerinden öncekilerin alçaltıldığı gibi alçaltılacaklardır. Biz apaçık âyetler indirmişizdir. Kâfirler için küçük düşürücü bir azap vardır.

6. O gün Allah onların hepsini diriltecek ve yaptıklarını kendilerine haber verecektir. Allah onları bir bir saymıştır. Onlar ise unutmuşlardır. Allah her şeye şahittir.

Mücâdele Suresi

• Beğen
Tepkiler: Emrgncy, Cihanî Sultan, s@hr@ ve 1 kişi daha
Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye
15. Sizi sarsmaması için yeryüzünde sağlam dağları, yolunuzu bulmanız için de ırmakları ve yolları yarattı.
(Nahl Suresi, 15.Ayet)

• Beğen
Tepkiler: Emrgncy, Tuba, OttomaN TigeR ve 1 kişi daha
OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Hûd
4. Dönüşünüz ancak Allah’adır. O, her şeye hakkıyla gücü yetendir.

• Beğen
Tepkiler: Emrgncy, Cihanî Sultan ve Tuba
Tuba

Tuba

Üye
    Konu Sahibi
1. Biz senin göğsünü açıp genişletmedik mi?

2. Yükünü senden alıp atmadık mı?

3. O senin belini büken yükü .

4. Senin şânını ve ününü yüceltmedik mi?

5. Elbette zorluğun yanında bir kolaylık vardır.

6. Gerçekten, zorlukla beraber bir kolaylık daha vardır.

7. Boş kaldın mı hemen (başka) işe koyul,

8. Yalnız Rabbine yönel.

İnşirâh Suresi

• Beğen
Tepkiler: Emrgncy, Cihanî Sultan ve OttomaN TigeR
Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye
56.Onlar, kendileriyle antlaşma yaptığın, sonra da her defasında antlaşmalarını hiç çekinmeden bozan kimselerdir.
(Enfal Suresi , 56.Ayet)

• Beğen
Tepkiler: Tuba, Emrgncy ve OttomaN TigeR
Emrgncy

Emrgncy

Üye
Her kim güzel bir iş yaparsa, yalnız kendi iyiliği için yapmış olur ve kim de kötülük işlerse, o da ancak kendisine zarar vermiş olur.
( Unutma; )
Rabb'in, kullarına asla zulmetmez!

Fussilet - 46

• Beğen
Tepkiler: Cihanî Sultan, Tuba ve OttomaN TigeR
OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Kasas
60. (Dünyalık olarak) size verilen her şey, dünya hayatının geçimliği ve süsüdür. Allah’ın katındaki ise daha hayırlı ve daha kalıcıdır. Hâlâ aklınızı kullanmıyor musunuz?

• Beğen
Tepkiler: Cihanî Sultan

Üst Alt