Her gün bir ayet paylaşalım

Sponsorlu Bağlantılar

s@hr@

s@hr@

Üye
51 - Allah bir insanla ancak vahiy yoluyla veya perde arkasından konuşur. Yahut da bir elçi gönderir de izniyle ona dilediğini vahyeder. Şüphesiz ki O çok yücedir, hüküm ve hikmet sahibidir.

52 - İşte biz böylece sana da emrimizden Kur'ân'ı vahyettik. Yoksa sen kitap nedir? İman nedir? bilmiyordun. Fakat biz onu bir nur kıldık. Onunla kullarımızdan dilediğimizi doğru yola iletiyoruz. Şüphesiz ki sen de insanları doğru bir yola götürüyorsun.

53 - Göklerde ve yerde bulunanların sahibi olan Allah'ın yoluna götürüyorsun. İyi bilin ki bütün işler sonunda yalnız Allah'a dönecektir.

Şûrâ Suresi 51/53

• Beğen
Tepkiler: Tuba, Emrgncy, OttomaN TigeR ve 1 kişi daha

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Nahl
128. Şüphesiz Allah, kendisine karşı gelmekten sakınanlar ve iyilik yapanlarla beraberdir.

• Beğen
Tepkiler: Tuba, s@hr@ ve Emrgncy
Emrgncy

Emrgncy

Üye
''Ey kavmim! Ben, bu (mesajı size ulaştırmama) karşılık sizden herhangi bir ödül (veya teşekkür) beklemiyorum; benim mükâfâtımı verecek olan, yalnızca beni yaratan (Allah)'tır; hâlâ aklınızı kullanmayacak mısınız?

HÛD - 51

• Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR, Tuba ve s@hr@
marist

marist

Üye
(Ey Resulüm!) Biz, sana bu kitabı (Kur'ânı) sırf hakkında ihtilafa düştükleri şeyi insanlara açıklaman için ve iman edecek topluma bir hidayet, bir rahmet olsun diye indirdik.

(NAHL/64)

• Beğen
Tepkiler: Tuba
Tuba

Tuba

Üye
    Konu Sahibi
83. Vaktiyle biz, İsrailoğullarından: Yalnızca Allah'a kulluk edeceksiniz, ana-babaya, yakın akrabaya, yetimlere, yoksullara iyilik edeceksiniz diye söz almış ve "İnsanlara güzel söz söyleyin, namazı kılın, zekâtı verin" diye de emretmiştik. Sonunda azınız müstesna, yüz çevirerek dönüp gittiniz.

84. (Ey İsrailoğulları!) Birbirinizin kanını dökmeyeceğinize, birbirinizi yurtlarınızdan çıkarmayacağınıza dair sizden söz almıştık. Her şeyi görerek sonunda bunları kabul etmiştiniz.

85. Bu misakı kabul eden sizler, (verdiğiniz sözün tersine) birbirinizi öldürüyor, aranızdan bir zümreyi yurtlarından çıkarıyor, kötülük ve düşmanlıkta onlara karşı birleşiyorsunuz. Onları yurtlarından çıkarmak size haram olduğu halde (hem çıkarıyor hem de) size esirler olarak geldiklerinde fidye verip onları kurtarıyorsunuz. Yoksa siz Kitab'ın bir kısmına inanıp bir kısmını inkâr mı ediyorsunuz? Sizden öyle davrananların cezası dünya hayatında ancak rüsvaylık; kıyamet gününde ise en şiddetli azaba itilmektir. Allah sizin yapmakta olduklarınızdan asla gafil değildir.

86. İşte onlar, ahirete karşılık dünya hayatını satın alan kimselerdir. Bu yüzden ne azapları hafifletilecek ne de kendilerine yardım edilecektir.

Bakara Suresi 83/86

• Beğen
Tepkiler: s@hr@ ve OttomaN TigeR
Emrgncy

Emrgncy

Üye

48- Allah, bulutları kaldırıp (önünde) sürükleyen rüzgaları gönderir. Böylece, bulutları küçük parçalara ayırır ve onları gökyüzünde dilediği gibi yayar. Derken, (bulutların) arasından yağmurun boşaldığını görürsün. (Allah) bu yağmuru kullarından dilediğinin (bağ ve bahçeleri) üzerine yağdırınca da, büyük bir sevinç duyarlar.

49- Oysa, o yağmur yağdırılmadan hemen önce, ümitsiz (ve çaresiz) bir hâldeydiler.

RÛM - 48,49

• Beğen
Tepkiler: s@hr@, OttomaN TigeR ve Tuba
OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Bakara
278. Ey iman edenler! Allah’a karşı gelmekten sakının ve eğer gerçekten iman etmiş kimselerseniz, faizden geriye kalanı bırakın.

• Beğen
Tepkiler: Tuba ve s@hr@
marist

marist

Üye
Allah O'dur ki, gökleri direksiz yükseltti, onu görüyorsunuz, sonra arş üzerine istiva etti, güneşi ve ayı emrine boyun eğdirdi. Her biri belli bir vakte kadar akar gider. Bütün işleri O yönetiyor. Âyetleri O açıklıyor ki, Rabbinizin huzuruna çıkacağınızı iyi bilesiniz.

(RA'D/2)

• Beğen
OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
İnfitâr
6,7,8. Ey insan! Seni yaratan, şekillendirip ölçülü yapan, dilediği bir biçimde seni oluşturan cömert Rabbine karşı seni ne aldattı?

• Beğen
gonuldostu82

gonuldostu82

Üye
İnfitâr
6,7,8. Ey insan! Seni yaratan, şekillendirip ölçülü yapan, dilediği bir biçimde seni oluşturan cömert Rabbine karşı seni ne aldattı?

ben cevap vereyim ; 1. inanmak zor gelmesi 2.saltanatın kendisine tatlı gelmesi 3.şeytana uymaktan zevk alması

Allah kimseye çok veripde bolluktan sapıttırmasın.

• Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR
marist

marist

Üye
Göklerde ne var, yerde ne varsa hepsi Allah'ındır. Siz içinizdekileri açığa vursanız da gizli tutsanız da Allah onunla sizi hesaba çeker. Sonra dilediğini bağışlar, dilediğine de azab eder. Allah her şeye kadirdir.

(BAKARA/284)

• Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR ve Tuba
Tuba

Tuba

Üye
    Konu Sahibi
11. İnsanlardan kimi Allah'a yalnız bir yönden kulluk eder. Şöyle ki: Kendisine bir iyilik dokunursa buna pek memnun olur, bir de musibete uğrarsa çehresi değişir (dinden yüz çevirir). O, dünyasını da, ahiretini de kaybetmiştir. İşte bu, apaçık ziyanın ta kendisidir.

12. O, Allah'ı bırakıp, kendisine ne faydası, ne de zararı dokunacak olan şeylere yalvarır. Bu, (haktan) büsbütün uzak olan sapıklığın ta kendisidir.

13. O, zararı faydasından daha (akla) yakın olan bir varlığa yalvarır. O (yalvardığı), ne kötü bir yardımcı, ne kötü bir dosttur!

14. Muhakkak ki Allah, iman edip iyi davranışlarda bulunan kimseleri, zemininden ırmaklar akan cennetlere kabul eder. Şüphesiz Allah dilediği şeyi yapar.

Hac suresi 11/14

• Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR
OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Bakara
183. Ey iman edenler! Allah’a karşı gelmekten sakınmanız için oruç, sizden öncekilere farz kılındığı gibi, size de farz kılındı.

• Beğen
Tepkiler: gonuldostu82
gonuldostu82

gonuldostu82

Üye
Bakara
183. Ey iman edenler! Allah’a karşı gelmekten sakınmanız için oruç, sizden öncekilere farz kılındığı gibi, size de farz kılındı.
Hocam Allah razı olsun güzel ayetler seçiyorsunuz yalnız damarıma bastınız söylemeden edemeyeceğim Mustafa İSLAMOĞLU'nu bilir misiniz acaba , o da bu ayetlerden yola çıkarak (175 185 )hayizli kadınların oruç tutabileceğini söylüyor diğer hoca efendiler de yalanlıyor
sizin bu konuda bir görüşünüz var mı acaba bana göre aslında mantıklı gibi geliyor çünkü kendi eşimden biliyorum aslında tutsa hiçbir sıkıntı yaşamaz çok rahat bir şekilde de tutabilir ama bu konu hakkında alimler tarafından tutulmaz denildiği için tutmuyor aslı ne kadar doğru onuda bilmiyorum ama hadis var diyor diğer hoca efendiler.

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Hocam Allah razı olsun güzel ayetler seçiyorsunuz yalnız damarıma bastınız söylemeden edemeyeceğim Mustafa İSLAMOĞLU'nu bilir misiniz acaba, o da bu ayetlerden yola çıkarak (175 185 )hayizli kadınların oruç tutabileceğini söylüyor diğer hoca efendiler de yalanlıyor, sizin bu konuda bir görüşünüz var mı acaba bana göre aslında mantıklı gibi geliyor çünkü kendi eşimden biliyorum aslında tutsa hiçbir sıkıntı yaşamaz çok rahat bir şekilde de tutabilir ama bu konu hakkında alimler tarafından tutulmaz denildiği için tutmuyor aslı ne kadar doğru onuda bilmiyorum ama hadis var diyor diğer hoca efendiler.
Kardeşim Allah razı olsun teveccüh buyurmuşsun. :tebessüm:

Mustafa İslamoğlunu biliyorum, her zaman olmasada arada sohbetlerini dinlerim, hocamız her ne kadar hayızlı kadınların oruçlarını tutabileceklerini söylemiş ise de aynı görüşte olmadığımı öncelikle belirtmeliyim. Çünkü İslam dini kolaylık dinidir, Allah cc kimseye taşıyacağından fazla yük yüklemez. Bu islamın mü'minlere tanıdığı bir kolaylık yani ruhsattır/izindir o yüzden ki bu izni veren ya Allah cc yada peygamber efendimiz sav'dir.

Konu ile alakalı kısa bir bilgi paylaşayım;
“Muâze anlatıyor: Aişe’ye sordum, dedim ki “Neden adetli kadın orucu kaza ediyor da namazı kaza etmiyor?” “Sen Harûriyye misin?” dedi. “Hayır, Harûriyye değilim, ama soru soruyorum.” deyince şöyle dedi: “Bizim başımıza bu olay gelince orucu kaza etmemiz emredilirdi, ama namazı kaza etmemiz emredilmezdi.” (Müslim, Hayız, 69; Ebu Davud, Taharet, 104; Nesaî, Siyam, 64).

Bu hadisin açıklamasını da şöyle birkaç maddede arzedeceğiz:
Hadiste geçen “Bizim başımıza bu olay gelince orucu tutmamız emredilirdi, ama namazı kılmamız emredilmezdi.” mealindeki ifadenin anlamı şudur: Hz. Peygamber (a.s.m) kendisinin aybaşı halinde namaz kılmadığını bildiği halde, ona daha sonra namazını kaza etmesini emretmemiştir. Eğer namazın kazası olsaydı, mutlaka onu emrederdi.(Nevevî, .e).

İmam Nevevî söz konusu hadisi açıklarken şu görüşlere yer vermiştir:
"Bütün Müslümanlar, aybaşı ve loğusa halinde olan bir kadına namaz ve orucun farz olmadığı hususunda ittifak etmişlerdir. Yine, bütün Müslümanlar, bu durumdaki kadınların temizlendikten sonra da namazlarını kaza etmekle yükümlü olmadıklarında ittifak etmişlerdir."

"Keza, bu durumdaki kadınların -temizlendikten sonra- oruçlarını kaza etmekle yükümlü oldukları hususunda da ittifak etmişlerdir."

"Namaz ile oruç arasındaki fark şundan kaynaklanıyor: Oruç yılda bir defa farz olmaktadır. Namaz ise her gün beş defa kılınması gereken bir farzdır. Namazın kazasından –özel hallerinde olan- kadınların muaf tutulması, Allah’ın onlara bir lütfudur, kolaylığı esas alan bir din olarak İslam’ın bir toleransıdır."(Nevevî, söz konusu hadisin şerhi).

gonuldostu82

gonuldostu82

Üye
"Keza, bu durumdaki kadınların -temizlendikten sonra- oruçlarını kaza etmekle yükümlü oldukları hususunda da ittifak etmişlerdir."

Benim aklıma yatmayan burası hocam , oruç un ramazan ayında tutulması kolaylıktır .Ramazandan sonra bir hayli zordur çünkü biraz daha açık konuşmak istiyorum bir çok kadın bu kaza orucunu tutmuyor sizi bilmiyorum ama çok kaliteli bildiğim arkadaşlarım olsun hocalarım olsun bu soruyu sordum bir çoğundan bu cevabı aldım.Bana vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederim Allah razı olsun.

|SEÇKiN|

|SEÇKiN|

Üye
مَّا أَصَابَكَ مِنْ حَسَنَةٍ فَمِنَ اللّهِ وَمَا أَصَابَكَ مِن سَيِّئَةٍ فَمِن نَّفْسِكَ وَأَرْسَلْنَاكَ لِلنَّاسِ رَسُولاً وَكَفَى بِاللّهِ شَهِيدًا

Sana ne iyilik gelirse Allah’tandır. Sana ne kötülük gelirse kendindendir. (Ey Muhammed!) Seni insanlara bir peygamber olarak gönderdik. Şahit olarak Allah yeter.

nisa, 79

• Beğen
Tepkiler: Tuba ve OttomaN TigeR
marist

marist

Üye
Ey iman edenler! Eğer siz Allah'ın dinine yardım ederseniz Allah da size yardım eder ve ayaklarınızı sabit tutar

(MUHAMMED/7)

• Beğen
Tepkiler: Tuba, OttomaN TigeR ve |SEÇKiN|
OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Hucurât
10. Mü’minler ancak kardeştirler. Öyleyse kardeşlerinizin arasını düzeltin. Allah’a karşı gelmekten sakının ki size merhamet edilsin.

• Beğen
Tepkiler: Tuba
Emrgncy

Emrgncy

Üye
81 - Gökleri ve yeri yaratan (Allah')ın, (insanlar ölüp yok olduktan sonra) onları aynı şekilde (yeniden) yaratmaya gücü yetmez mi? Elbette yeter; (çünkü) O, her şeyi bilen mükemmel bir yaratıcıdır!
(Öyle ki; )

82 - Bir şey (yaratmak) istedi mi, ona sadece "Ol!" der; o da oluverir.

YÂSiN - 81, 82

• Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR ve Tuba

Üst Alt