Hayatin anlami

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
COBRAMAX

COBRAMAX

Üye
    Konu Sahibi
Hayatin anlami
Eski zamanların birinde bir adam hayatın anlamının ne olduğunu merak etmiş. Kendi bulduğu cevapların hiçbirisi ona yeterli gelmemiş. Başkalarına sormaya karar vermiş. Aldığı cevaplar tatmin etmemiş. Mutlaka bir cevabı olmalıdır diyerek yılmadan sormaya devam etmiş. Köy köy, kasaba kasaba, ülke ülke
dolaşmış. Zaman akıp geçmiş. Umudu tükenmeye başlamışken gittiği köylerden birinde, konuştuğu kişilerden biri: - Şu karşı dağları görüyor musun? Orada yaşlı bir bilge yaşar. İstersen ona git. Belki o senin aradığın cevabı biliyordur. Sana söyler.
Adam yola koyulmuş. Uzun ve zorlu bir yolculuk geçirmiş. Nihayet bilgenin yaşadığı eve ulaşmış. Kapıyı çalmış. Bilge adamı evine davet etmiş. Hal hatırdan sonra bilge adama ne için geldiğini sormuş. Adam hayatın anlamının ne olduğunu sormuş. Bilge adama demiş: - Sana bunun cevabını söylerim. Cevabını söylemeden önce bir sınavı tamamlaman gerekiyor. Adam bu öneriyi kabul etmiş. Bilge adama bir çay kaşığı vermiş. Çay kaşığına zeytinyağı doldurmuş ve adama demiş: - Şimdi evin dışına çıkıp, bahçede bir tur at. Sonra buraya gel. Zeytinyağını dökmemek şartıyla. Bir damlası dahi dökülürse sana cevabını veremem. Adam gözü çay kaşığında pür dikkat bahçeyi turlayıp bilgeye dönmüş. Bilge:
- Kaşıkta yağ eksilmemiş. Bahçede neler gördün, demiş. Adam şaşkın. - Kaşığa dikkat etmekten bahçeyi farketmedim, demiş. - Şimdi tekrar bahçeye çıkıp kaşık elinde bir tur at. Bu sefer bahçeyi inceleyip gel. Adam tekrar bahçeyi turlamak için çıkmış. Ve bahçenin büyüleyici güzelliğine hayran kalmış. Geri geldiğinde bilge sormuş: - Bahçede neler gördün? Adam bilgeye bahçenin güzelliği karşısında büyülendiğini, bahçeye hayran olduğunu anlatmış. Bilge gülümsemiş ve eklemiş: - Kaşıkta bir damla bile yağ kalmadı. Hayat senin bakış açınla anlam kazanır. Sadece bir noktayı görürsen, hayatın akıp gider ve sen farkına bile varamazsın. Görebileceğin güzelliklerin tam ortasında hayatını yaşarsın. Akıp giden zamanın gözünde bir anlam kazanır. Hayatın anlamı senin bakış açında gizlidir.
 
  • Beğen
Tepkiler: join_23, Tuba.Erva ve mangdaşire


Sandrake

Sandrake

Üye
Çok uzun konular açıyorsun millet okumaya üşeniyo ginede teşekkürler :oke:
 
mangdaşire

mangdaşire

Üye
çok güzel hikayeymiş.gerçekten teşekkürler...:oke:
 
  • Beğen
Tepkiler: COBRAMAX

fen0menox

Üye
guzelmis tesekkurler
 
COBRAMAX

COBRAMAX

Üye
    Konu Sahibi
rica
 
join_23

join_23

Üye
güzel paylaşım teşekkürler
 
COBRAMAX

COBRAMAX

Üye
    Konu Sahibi
rica
 
serecans

serecans

Üye
tesekkurler
 
COBRAMAX

COBRAMAX

Üye
    Konu Sahibi
rica ederim
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt