hayatı tekrar yasayabilseydim eger...

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

elmyra

Üye
    Konu Sahibi
hayatı tekrar yasayabilseydim eger...
"Hayatimi yeniden yasayabilseydim eger; hastayken yataga girer dinlenirdim. Ben olmadigim zaman her sey kotuye gidecek diye dusunmezdim. Gul seklindeki pembe mumu saklamaz yakardim. Daha az konusur, ama daha cok dinlerdim. Yerler kirlense, masa ortum lekelense bile daha cok arkadasimi aksam yemegine davet ederdim.

Oturma odasinda TV seyrederken, patlamis misir yer, somineyi yakmak isteyen birisi oldugunda ona engel olmazdim. Yerler leke olacak diye korkmazdim. Bana gencligini anlatmaya calisan dedeme daha cok vakit ayirirdim. Kocamin sorumluluklari ni daha cok paylasirdim.

Sacim bozulmasin diye, arabanin caminin acilmasini onlemezdim. Etegimin lekelenmesine aldirmadan cimlere otururdum. TV seyrederken daha az, hayata bakarken daha cok aglar ve gulerdim.. Omur boyu “garantilidir” denilen hicbir seyi satin almazdim.

Hamileligimin bir an once sona erip, dogum yapmayi dilemek yerine, hamile oldugum her anin tadini cikarir ve icimde bir canli yaratmanin ne kadar harika oldugunu fark ederdim. Bu o kadar nadir bir olay ki. Mucize gibi bir sey.

Cocuklarim beni opmek istediklerinde, asla "once git ellerini yuzunu yika" demezdim. Onlara daha cok "seni seviyorum", ondan da daha cok "ozur dilerim" derdim. Ama baska bir hayat verilseydi en cok yapacagim sey; her dakikasini degerlendirmek olurdu..

Dikkatle bak.

Gercekten gor.

Yasa.

Vazgecme.

Kucuk seyler icin sIkayet etme.

Bana benzemeyenler, benden daha cok seye sahip olanlar ve kimin ne yaptigi beni ilgilendirmezdi. . Bunun yerine, iliskilerimi guclendirmeye calisirdim. Sahip oldugunuz ruhsal, fiziksel ve duygusal her sey icin Allah'a sukredin. Tek bir hayatiniz var ve birgun sona eriyor. Umarim her gununuzu degerlendirirsiniz. ''

(Emma Bombeck kanserden olmeden hemen once kaleme alinmis.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

FatoŞ
Cevap
0
Görüntüleme
453
FatoŞ
HeiLmasTer®
Cevap
0
Görüntüleme
607
HeiLmasTer®
orgeneral2203
Cevap
14
Görüntüleme
1K
orgeneral2203
aziz360
Cevap
30
Görüntüleme
114K
loss_pain
Cevap
8
Görüntüleme
15K
Love Prince


Üst Alt