Hayal Dünyası Gerçek Oluyor...

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
_dumanist_

_dumanist_

Üye
    Konu Sahibi
Hayal Dünyası Gerçek Oluyor...
İngiltere'deki Reading Üniversitesi'ndan Kevin Warwick başkanlığındaki ekip, "Gordon" adı verilen robotun beyninin fareden alınan sinir hücrelerinden meydana getirildiğini, önce solüsyona koyulan sinir hücrelerinin, daha sonra 60 kadar elektrottan oluşan bir "düzeneğe" yerleştirildiğini belirtti.

24 saat sonra bağlantıların meydana geldiğini ve normal beyin gibi bir "ağın" oluştuğunu belirten araştırmacılar, bunun sonucunda beynin robotu denetleyebildiğini söylediler.

Amaçlarının "bilgisayar beynine" göre biyolojik beyinde anıların nasıl arşivlendiğini anlamak olduğunu belirten ekibin başındaki Warwick, tekrarlatarak robota bazı şeylerin öğretilebildiğini, şimdi amaçlarının robota bazı davranışları öğretmek olduğunu ifade etti.

Uzayın derinliklerinde yuva arayan genç bir robotun öyküsünün anlatıldığı Wall.E filminin başkahramanı Wall.E'ye benzeyen "Gordon"ın, duvara çarptığında beyninin bir uyarı aldığı ve robotun edindiği alışkanlıkla "engeli aşabildiği" kaydedildi.

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Vallahi ben bunu düşünmüştüm!!! Çalmışlar fikrimi!!!! :@

baronofnights

baronofnights

Üye
atma...:) o benım fikrimdi ..:oke:

CEMOKA77

CEMOKA77

Üye
oha robota alışkanlık kazandırdıysalar dicek bişe yok. ozman ilerde robotların elinden sigara düşmez :D:D akü amaçlı:D

_KadirşinaS_

Üye
Eyvah eyvah. Kıyamet senaryoları gerçeğe dönüşmeye mi başladı yoksa???

researcher

Üye
resimli radyomu.....

omayra

Üye
ilginç ve ürkütücü... yapay zeka filmindeki David'i anımsadım birden.

Soneday

Soneday

Üye
anteni varmıymış bari

e_r_EN

e_r_EN

Üye
benim yerime sınavlara girebilecekse süper olur

corchy

corchy

Üye
o yazılıda kopyada ceker

koka89

koka89

Üye
Hmm teknoloji ve bilim karışımı bişi olmuş :) kısa zamanda üremeyede başlarlar :ehe

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...