Havuz kavgasını bitirecek proje

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
seriFBurak

seriFBurak

Üye
    Konu Sahibi
Havuz kavgasını bitirecek proje
Futbol Federasyonu, Türk futboluna damga vuracak yeniliklere hazırlanıyor. 4 Büyükler ve 14 Anadolu kulübü arasında, özellikle ay başındaki Futbol Federasyonu Mali Genel Kurulu'nda doruğa ulaşan havuz tartışmalarına nokta konulmak üzere. 4 Büyükler'in Kulüpler Birliği'nden çekilmesine neden olan ve Anadolu kulüplerinin "Yayın gelirlerinde adil bir dağılım olmazsa lige katılmayız" tehditlerine kadar uzanan havuz krizinde federasyon kimsenin itiraz edemeyeceği bir planın son hazırlıklarını tamamladı. Bu arada yaklaşık 25 milyon dolarlık ek gelir de yolda...

İhale süresi uzatıldı
Süper Lig'in isim hakkı, Türkiye Kupası ve 2. lig A Kategorisi'nin (Lig A) isim hakkı ile televizyon yayın hakları için ihale açan Futbol Federasyonu toplamda 25 milyon dolarlık bir ek kaynak sağlayacak. Bu ihaleye 6 firmanın katıldığı öğrenilirken, federasyon bir açıklama yaparak dün sona eren teklif verme süresini 'yoğun ilgi ve katılacak firmaların taahhütname hazırlıkları' gerekçesiyle yarın saat 17.00'ye kadar uzattı. Türkiye Kupası'ndan elde edilecek isim hakkı ve yayın gelirlerinin performansa göre dağıtılmasına karar verildi.

İlk 4'e giren kazanır
Federasyon Türkiye Kupası'nda en çok maç oynayan takıma en yüksek payı verecek. Yani Kupa'da şampiyon olacak takım, en fazla parayı alacak. Ve Süper Lig'deki havuz sisteminde uygulanacak dağılım da yine başarı kriterine göre uygulanacak. Federasyonun, A-14 olarak bilinen 14 Anadolu kulübünün Mali Genel Kurul'da sunduğu öneriye yakın bir dağılım gerçekleştireceği öğrenildi. Süper Lig'deki dağılımda da yine kulüplerin toplam gelirden alacağı pay, performansa göre değişecek. İlk 4'e girecek takımlar, diğer 14 ekipten daha fazla para alacak.

F.Bahçe kabul ediyor
Bu durumda örneğin 4 büyüklerden biri sezon sonunda ilk 4'e girememesi durumunda, mevcut sistemde aldığı paradan daha azını alacak. Geçen sezon puan sıralamasındaki yerlerine bakılmaksızın F.Bahçe, Beşiktaş ve G.Saray 13.5'ar, Trabzonspor ise 12.5 milyon dolar yayın geliri almıştı. Bu öneriye Anadolu kulüplerinin sıcak baktığı, F.Bahçe ile Trabzonspor'un da olumlu yaklaştığı öğrenildi. Ancak Beşiktaş ve G.Saray'ın henüz net bir yanıt vermedikleri ifade edildi.(Vatan)
 


Kin_ittifak

Kin_ittifak

Üye
bence güzel ama.fenerbahçe bbide 5 olur..olmaz..bakalım
 
мιѕтαα

мιѕтαα

Üye
artık bu konuda sıkmaya basladıbi an once cozseler bari
 

slayer

Üye
ilk 4 zaten 4 büyüklerin olacaktır.
ilk 5 veya 6 en çok payı alırsa anadolu takımları arasındaki çekişmedee artar
 
seriFBurak

seriFBurak

Üye
    Konu Sahibi
aslında blslayer dedgi gibi sıralamaya gore dagıtsalar anadolu takımları daha cok ceksr ama bu 10. ile 15. aynı parayı alması saglamaz!
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt