hata kodu 4 veya hata kodu 7

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

mucahit025

Üye
    Konu Sahibi
hata kodu 4 veya hata kodu 7
arkadaslar elimde P3 bir kasa var. bilgisayar açılmıyor ve biostan format atmaya kalktığımda hata 4 veya hata kodu 7 sorunu ile karşılaşıyorum acaba yardımcı olabilir misiniz.

Nedved

Nedved

Emekli Yönetici
Sorunu biraz daha açık yazarsanız daha iyi anlaşılır.

Öncelikle "BIOS'tan format" ile neyi kasdettiğinizi anlamadım.Sanırım DOS ortamındaki formattan bahsediyorsun.Eğer hatayı burda alıyorsan çeşitli sebepler olabilir.Mesela yanlış kurulum CD'siyle format atıyor olabilirsiniz ya da format CD'si hasar görmüştür.Sürücüde de sorun olabilir.Hata kodlarını açılımıyla birlikte verirseniz hatanın nerde olduğu anlaşılabilir.

mucahit025

Üye
    Konu Sahibi
ben bu bilgisayarı yapmak için bayağı uğraştım farklı format cdleri kullandım farklı harddisk taktım farklı dvd writer taktım farklı ram taktım ama sorunu çözemedim :) biostan kastım da hani bilgisayarın bios ayarını yapıp format atıyoruz ya ışte o kurulum cd sini takıyorum biraz ilerledikten sonra hata kodu 4 veya hata kodu 7 diye yazı geliyor ayrıca dip not olarak kurtarma cdsini takın veya kurulumu yeniden başlatın diye de bir not var olay bundan ibaret çok zayıf bir ihtimal ama belki bir bilen vardır diye konuyu açtım umarım biri biri çıkar :)

Nedved

Nedved

Emekli Yönetici
Zayıf ihtimaller üzerine yoğunlaşırsan zayıf sonuç alırsın.

mucahit025

Üye
    Konu Sahibi
bilgisayardan anlayan tamirci bi arkadaş vardı verdim yapamadı ana kartta sorun olabileceğini söyledi ama bu p3 kasa 10 yıldan sonra parçasını üretmiyorlar çıkmada bulmak zor ama ben belki kurulumda o hataları verdiğine göre yazılımla veya bios ayarlarıyla ilgili bir sorun olabilir diye düşünüyorum ayrıca bu hatayı yanlızca ben görmemişimdir büyük ihtimalle illaki başka bir kullanıcı da bu sorunla karşılaşmıştır ama ne yazık ki onları bulmak ta çok zayıf ihtimal . Ama umut var :) inşallah derdime derman olan biri çıkar :)

mucahit025

Üye
    Konu Sahibi
sitede bilgisayar tamiri ile ilgilenen ve yardımcı olabilecek bir üye var mı

brave_54gsali

Üye
Aynı sorun bendede oldu kesinlikle rem den kaynaklanıyor remı degıstır duzelır

mucahit025

Üye
    Konu Sahibi
Ben onu da yaptım ama sorun çözülmedi :(

melancholy11

melancholy11

Üye
Ram den kaynaklanır arkadaşım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...