Hastane lahmacun salonu

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
dreamnoble

dreamnoble

Üye
    Konu Sahibi
Hastane lahmacun salonu

Çevre il ve ilçelerden hastalarını getiren vatandaşlar, parasızlık yüzünden Şanlıurfa Devlet Hastanesi’ni otele çevirdi. Yemek ihtiyaçlarını da hastanede karşılayan vatandaşlar, bazen lahmacun yaptırıyor, bazen de karpuz kesiyor.

GÜNEYDOĞU’nun en büyük hastanelerinden biri olan Şanlıurfa Devlet Hastanesi’ne çevre il ve ilçelerden hastalarını getiren vatandaşlar, ekonomik zorluklardan kaynaklanan kalacak yer sorunu nedeniyle hastane bahçesini ve otoparkını kullanıyor. Kavurucu sıcağın etkili olduğu kentte, kimi zaman günlerce hastanede yakınlarının iyileşip, taburcu olmasını bekleyen hasta yakınlarının kaldıkları yer, ’Hastane Palas’ olarak yorumlanıyor. Hastane bahçesinde, otoparkta konaklayan hasta yakınları, akşam yemeği ihtiyaçlarını kimi zaman imece usulü gideriyor. Aralarında para toplayıp, kimi zaman lahmacun yaptıran, karpuz keserek, toplu halde yiyen hasta yakınları arasında dostluk, arkadaşlıklar da kuruluyor. Uzun yer sofrasında toplanan hasta yakınlarının yemeği, düğün yemeği görüntüsünü de andırıyor. Akşam yemeği ve meyve ziyafetinin ardından çay servisi başlıyor. Geç saatlerde ise günün yorgunluğuyla, getirdikleri yatak veya kilimlerin üzerine uzanan hasta yakınları, açık havada geceliyor.

Para yok mecburiyetten

Hasta yakınlarından 34 yaşındaki Ramazan Avcı, babası 66 yaşındaki Hüseyin Avcı’nın damdan düşüp, kafa travması geçirdiğini, 40 gündür hastanede yattığını bildirdi. Viranşehir İlçesi’nden geldiklerini bildiren Avcı, "Benimle birlikte kardeşlerim, annem de gelmişti. Hepimiz otele gitmeye kalkarsak, ne para yetiştirebiliriz, ne de hastamızla ilgilenebiliriz. Mecburen otoparkta veya hastane bahçesinde yatıp, kalkıyoruz" dedi.


 


qurbuz

qurbuz

Üye
:sn::pro::box
 
CEREN

CEREN

Üye
Allah yardımcıları olsun
hiç şaşırmadım sonuçta burası türkiye heran herşey olabılır
Allah kimseyi devlet hastanelerine düşürmesin..
 
DiaBLoS

DiaBLoS

Moderator
Kelle paçacı yada işkembeci olmadı mumbar kokoreç çi falan da açsalar süper iş yaparlar::)
 
Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Bari hasta yakınları için çok basit bir konaklama yeri yapılsaydı... En azında biraz daha insani bir görüntüsü olurdu hastanenin...
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt