Hasip Kaplan: Öcalan yeniden yargılanacak

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bydexer

bydexer

Üye
    Konu Sahibi
Hasip Kaplan: Öcalan yeniden yargılanacak


[h=2]BDP'li Hasip Kaplan, Abdullah Öcalan'ın yeniden yargılanacağını iddia etti.[/h]
Terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya yönelik soruşturma kapsamında 42'si avukat 46 kişinin gözaltına alınması, Türkiye Barolar Birliği (TBB) ile İzmir ve Diyarbakır barolarınında aralarında bulunduğu bazı barolar tarafından protesto edildi.


[h=4]GÖZALTILARA TEPKİ GÖSTERDİLER[/h]BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan, TBB Başkanı Vedat Ahsen Coşar, İzmir Barosu Başkanı Sema Tektaş ve Diyarbakır Barosu Başkanı Mehmet Emin Aktar, bazı illerin baro başkanlığı temsilcileri, Beşiktaş'taki İstanbul ADliyesi önnüde bir araya geldi. Burada yapılan basın açıklamasında, KCK'ya yönelik soruşturma kapsamında 42'si avukat 46 kişinin gözaltına alınmasına tepki gösterildi.


[h=4]"ÖCALAN DA BU DAVADA YARGILANACAK"[/h]Soruşturmaya ilişkin bir açıklama yapan Grup Başkanveli da adil yargılanmanın en temel unsuru olan savunma hakkına Cumhuriyet tarihinin en büyük saldırısı yapıldığını ve savcılarda olan silahın, savunma makamında bulunmadığını ileri sürdü.
Bu soruşturmada avukatların, Öcalan'ın verdiği talimatları, Kandil'e götürdüğünün iddia edildiğini belirten Kaplan, devletin de İmralı'dan mektupları alıp bizzat Kandil'e ve Oslo'ya ulaştırdığının tespit edildiğini, bu konuda avukatların suç duyurusunda bulunacağını ifade etti.
Kaplan, "İnanıyorum ki bu dava 21. yüzyıl davası olacak. Çünkü Öcalan yeniden yargılanacak bu davada. Eğer Öcalan avukatlarına talimat vermişse, kendisi de bu davada yargılanacak. Avukatlar da yargılanacak. Ama hükümet de devlet de MİT de bu davada yargılanacaktır. Ve bütün gizli görüşmeler bu şekilde açıga çıkacak, Türkiye, 'kral çıplak' diyecektir. Bu dava, bir bumergang gibi dönüp dolaşıp hükümeti vuracaktır" şeklinde konuştu.
Açıklamaların ardından adliyeye milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder ve Aysel Tuğluk da geldi.

KAYNAK:
 
AHMED...

AHMED...

Üye
yeniden yargılansada alacağı ceza aynı en güzeli idam ceza evinde hücrede bile suça karışmayı başarıyor
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

bydexer
Cevap
0
Görüntüleme
398
bydexer
bydexer
Cevap
0
Görüntüleme
392
bydexer
doctorrr
Cevap
2
Görüntüleme
491
bydexer
Cevap
0
Görüntüleme
347
bydexer
bydexer
Cevap
0
Görüntüleme
400
bydexer


Üst Alt