Symbianist
Üye
-
Konu Sahibi
-
Merhaba,
Öncelikle belirtmem gerekir ki, normal sabit diskler ile taşınabilir disklerin yapıları biraz farklıdır.
Normal sabit diskler kutu içine koyup taşımak için üretilmiyor, darbeye daha çok müsaittir ve performansı yüksekdir.
Taşınabilir diskler ise performans olarak daha düşüktür sürekli çalışamaz ve yüksek hızlara çıkamazlar, taşımada güvenlidir.
Burada fazla seçenek kalmıyor malesef bende laptoptan çıkma hdd var ve kutu içinde. Ben bunu kullanırken bilgisayar kapalı iken usb üzerinden bağlıyorum. İşim bitince bilgisayarı kapatıp öyle kesiyorum usb bağlantısını en güvenli bağlantı budur.
Çünkü normal sabit diskler elektirik kesintisinde veri kaybetmeye mahkumdur, uyku modunda bekler sadece...
Caddy ile dvd bölmesine 1 tb hdd taktım kullanıyorum en makulü bu. Taşınabilir olanı da ara sıra kullanıyorum.
Darbeden bozulduysa kurtarmak zor ancak elektirik kesintisinden RAW olmuşsa biçimlendirilip kullanılabiliyor bazen.Haklısınız. PC kasası bir yolculuktan sonra HDD'yi bozmuştu da işte benimki de bir umut. En iyisi bir hdd alıp DVD bölmesinden kullanmak galiba dediğiniz gibi.
Darbeden bozulduysa kurtarmak zor ancak elektirik kesintisinden RAW olmuşsa biçimlendirilip kullanılabiliyor bazen.
Laptop için en ideali ssd+hdd dir ancak nadiren donanımsal problem olabiliyor caddyden veya pc kaynaklı.
Benim bu konuda önerim sessiz bir hdd tercih etmeniz inanın eskiden normal gelen hdd gürültüsü ssd ye geçtikten sonra rahatsız edici olabiliyor. Tavsiyem WD olabilir yanında ücretsiz acronis true image yazılımına sahip oluyorsunuz...
Çoğunlukla 12.7 mm kalınlığında olur, nadirende 9,5 mm olabiliyor.Teşekkurler bakayim ben bir caddy yapayım olmazsa.
Taşınabilir olarak mi sabit mi sizinki?Samsung 65o GB almıştım yaklaşık 10 sene önce hala kullanıyorum
SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
TaşınabilirTaşınabilir olarak mi sabit mi sizinki?
Verbatim için öyle denilebilir ama WD en iyilerden seçildi. Hatta araştırması var. Bendeki de wd idi ama bozuldu.Güç aparatlı SeaGate var 512 GB yaklaşık 10 senedir ve yine SeaGate 2 TB var yaklaşık 5 senedir de kullanıyoruz nerdeyse her zaman takılı durmaktadır. Siz bilinen en iyilerinden almamışsınız ondan çarçabuk bozulmuş.
Aslında çoğu firma için samsung üretiyor. Samsung sabit disklerin kaliteli olduğunu duymuştum.Taşınabilir
SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
10 yıla yakın az değil yani ben çok mnunumAslında çoğu firma için samsung üretiyor. Samsung sabit disklerin kaliteli olduğunu duymuştum.
SeaGate alırkende bilgisayarcı bundan değil de WD alın demişti bende ısrar ettim SeaGate alın diye ve doğru bir çözüm olmuş, kendi çevremde ve birçok WD kullanan insanlardan duymuştum çok çabuk bozulduğunu. Araştırmaların belki bir nebze faydalı olabilir ama kullanıp deneyim paylaşmanın daha doğru olacağı kanısındayım.Verbatim için öyle denilebilir ama WD en iyilerden seçildi. Hatta araştırması var. Bendeki de wd idi ama bozuldu.
Hitachi ve Wd nin bozulma oranının baya az olduğu söyleniyor.
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
Konuyla bir bağı olmadığı için yeni konu açabilirsiniz.Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
bunu almak istiyorum önerir misiniz
Ne için kullanacağınıza bağlı fit usb ler genelde teyp gibi cihazların üzerine takıp sürekli kullanmak için tercih ediliyor.Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
bunu almak istiyorum önerir misiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?