harici harddisk dosya sistemi değiştirme

Sponsorlu Bağlantılar

hakan.c

hakan.c

Üye
    Konu Sahibi
harici harddisk dosya sistemi değiştirme
arkadaşalar 1 terabayt olar wd harici harddiskimin dosya sistemini fat32 den ntfs ye çevirmek istiyorum...ancak içinde çok önemli dosyalar olduğu için içindekilerinin %1 inin bile silinmemesi gerek...önerebileceğiniz bişeyler varmı??

( windows 7 )

DarKeXRam

DarKeXRam

Üye
ben biçimlendirerek çevirmeyi biliyorum ama onun içinde tamamının silinmesi gerek . Üzgünüm ama sanırım silmeden yapamazsın diye düşünüyorum .

hakan.c

hakan.c

Üye
    Konu Sahibi
eğer öyleyse birisi bana içi boş olan 512 gb lık haricisini 2 saatliğine versin :D (ankara--keçiören)...hatta evime gelsin bi çayımı içsin onunla birlikte uğraşalım...:spr

M.H.Orhan

M.H.Orhan

Üye
Hdd i win7 de bilgisyarım sağ tık Yönet menüsü altındaki depolama kısmından 2 ayrı parçaya böl.

Bölümlemeyi 500 gb lik parçalar halinde yap, ancak unutmaman gereken şu ki verilerinin toplamı 500 gb dan fazla ise bu işlemi yapamazsın (Yarı yarıya bölemezsin yani)

Bu parçaların birini istediğin formatta biçimlendir, sonra verilerini bu alana kopyala, sonra diğer alanı aynı biçimde biçimlendir, Sonra bu bölümü sil (Siyah görünecektir) ve ilk (Dolu olan) bölümü de genişlet seçeneği ile bu disk üzerine genişlet. böylece veri silmeden diskin dosya biçimini değiştirmiş olursun.

hakan.c

hakan.c

Üye
    Konu Sahibi
Hdd i win7 de bilgisyarım sağ tık Yönet menüsü altındaki depolama kısmından 2 ayrı parçaya böl.

Bölümlemeyi 500 gb lik parçalar halinde yap, ancak unutmaman gereken şu ki verilerinin toplamı 500 gb dan fazla ise bu işlemi yapamazsın (Yarı yarıya bölemezsin yani)

Bu parçaların birini istediğin formatta biçimlendir, sonra verilerini bu alana kopyala, sonra diğer alanı aynı biçimde biçimlendir, Sonra bu bölümü sil (Siyah görünecektir) ve ilk (Dolu olan) bölümü de genişlet seçeneği ile bu disk üzerine genişlet. böylece veri silmeden diskin dosya biçimini değiştirmiş olursun.

dostum onuda denedimde harici olduğundan dolayı bölünemiyor..yinede sağol

Nedved

Nedved

Emekli Yönetici
Bahsettiğin bu mu ?

hakan.c

hakan.c

Üye
    Konu Sahibi
sağol abi ben bunu denemiştim ama daha önce dosta sistemi fat32 diyordu ve öyle kalıyodu şimdi tekrar denedim oldu..tekrar sağol :oke:

Nedved

Nedved

Emekli Yönetici
Rica ederim kardeşim. :)

M.H.Orhan

M.H.Orhan

Üye
Peki HDD içini açıp bilgisayarına doğrudan bağlayabilirmisin? o zaman dediğim işlemi yapabilirsin çünkü.

(Benim kullandığım garantiliydi ama önemsemeden dediğm gibi yapmıştım)

Bir de bilgisayarının sata portlarından birini taşınabilir aygıtının arkasındaki Sata girişine bağlarsan bu mümkün olur ama pc yi yeniden başlatman gerekir (Arkada böyle bir port varsa yapabilirsin tabi)(Bkz.resim)

dj-61

dj-61

Üye
arkadaşlar bana şu konuda yardımcı olacak varmı, elimde bulunan iki bölüme ayrılmış 500 gb hdd var bölüm biri 300 gb yapmışdım bunuda fat32 fortmatladım o şekilde lazımdı bana ben bundan 50 gb ayırmak istiyorum asma içindeki veriler silmeden hdd bu bölümünde yaklaşık 150 gb boş yer var ben bu hdd bölümünü nasıl silmeden 50gb bölüm ayırabilirim.. içine win 7 kurmayı düşünüyorumda.

bu şekilde bölme işlemi yapma konusunda bilgisi olan arkadaşlar bilgilendirebilirmi...

Nedved

Nedved

Emekli Yönetici
İstersen Win7 Kur DVD si ile istersen de Disk Yönetiminden yapabilirsin.Tercih sana kalmış.

Disk yönetiminden yapmak için ; 300 GB boş alan olan sürücüye sağ tıklayıp sürücüyü küçült , küçültme birim miktarını seçtikten sonra onayla.Sonra yeni alanı siyah renkte gösterir.Ona sağ tıklayıp yeni bölümünü oluştur.Sonra format CD ni tak ve yeni ayırdığın birime kur.

darklort

Üye
arkdaşlar bendede aynı wd in 1 tb lik harici disk i var bunun dosya sitemi ntfs bende bunu hiç bir dosyası silinmeden yarısını fat 32 yapmak istiyorum olabilirmi yorumlardan pek bişey anlamaadım onun için bende yazmak istedim..

Ssuursuz

Üye
Bahsettiğin bu mu ?

bu işlemi yapınca hata alıyorum bunun başka bir yolu var mı hdd sistemini değiştirmenin yani işletim sistemim vista convert işleminde aldığım hata

yeterli ayrıcalığınız olmadığından erişim engellendi. bu hizmet programını yükseltilmiş modda başlatmanız gerekir.

Üst Alt