Harddisk s.m.a.r.t. Hatası yardım

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
korkusuzmaraz

korkusuzmaraz

Üye
    Konu Sahibi
Harddisk s.m.a.r.t. Hatası yardım

Merhaba arkadaşlar sizden bir konuda bana yardımcı olmanızı istiyorum:

Bundan 15 gün önce 90 TL karşışığında bilgisayarıma 500 GB lık ikinci el Segate harddisk almıştım. Aldığım kişi bana harddiskin bir ay kullandığını ve 22 ay garantisinin kaldığını söylemişti.

Fakat harddiski kullanmaya başladıktan birkaç gün sonra bilgisyarın açılışında S.M.A.R.T. hatası aldım ve Everest Ultimate programında da S.M.A.R.T. diye ayrı bir menü vardı oraya da baktım vede bilgisayarımda bazen herzaman değil nedensiz kasmalar oluyordu ki hala arada sırada da olsa devam ediyor
Adama gidip durumu anlattığımda getir bakalım dedi getirdim ve de bişey yok dedi.
Bu duruma sizin yorumunuzu merak ediyorum doğrusu

BİLGİSAYARIMIN ÖZELLİKLERİ
Ana Kart Asus P5KSE
3 GB DDR2 800 MHZ RAM
Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E4600 @2.40 GHz
Ekran Kartı ATI Readon HD 2600 Pro
Windows 7 Ultimate 64 Bit Service Pack 1
Asus Vento KASA

Xilence

Xilence

Kapalı Hesap
Biçimlendir derim HDD yi, çünkü bu hata yüzünden veriler gidebilir, eger orada sistem yüklü ise veya önemli bilgiler varsa. Bir çözüm bulsan iyi edersin.

korkusuzmaraz

korkusuzmaraz

Üye
    Konu Sahibi
Önemli denilebilecek bilgi yok. Yani harddiskin biçimlendirilmesi veya yanması benim için hiç fark etmez. Hatta yanması işime bile gelir. Çünkü aldığım kişiye götürdüm. Garantiye gönder dedim. Oda bana harddiskte sorun yok sen onu yakmadan ayrıca sen onu yakmadan ben harddiski garantiye gönderemem dedi.

Xilence

Xilence

Kapalı Hesap
Abi bi pc teknik servisine baktır derim. Hani benimde ilk defa rastladığım bişey, bilgisayarcı bi baksın, zaten sorun varsa ortaya çıkacaktır.

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
kardeş öncelikle harddiski tamamen biçimlendir sorunun düzelmezse anakartta taktıgın veri kablosunun yerini değiştir
bide hdtune adlı programla incele tarama yap harddiski sorun yine dewam ederse.....
powerın kaç watt o sisteme neden ultimate 64bit kurma ihtiyacı duydun ?

korkusuzmaraz

korkusuzmaraz

Üye
    Konu Sahibi
Hd tune tarama sonucu

Reşwan

Reşwan

Emekli Yönetici
S.M.A.R.T. Status bad
S.M.A.R.T. (Self Monitoring Analysis and Reporting Technology) IBM tarafından geliştirilmiştir. Sabitdiskteki hataların, cihaz tamamen arızalanmadan tespit edilmesini mümkün kılar. Bu fonksiyon artık ATA/IDE standartları arasında yer alıyor ve bir dizi sabitdisk üreticisi tarafından destekleniyor. Eğer bi isayarın açılışı sırasında “S.M.A.R.T. Status Bad, Backup and Replace Press F1 to Resume” (bu hata mesajı BIOS versiyonuna göre değişiklik gösterebilir) mesajı ile karşılaşırsanız, sabitdiskiniz yavaş ancak emin adımlarla ömrünü tamamlıyor demektir. Bu durumda ilk olarak sabitdiskinizin yedeğini alın ve eğer garanti süresi henüz bitmediyse, ürünün satın aldığınız bayii veya üretici tarafından değiştirilmesini isteyin. Bu mesaj ile karşılaştığınız zaman [F1] tuşuna bastıktan sonra uzun süre çalışmaya devam etmek ise riskli olacaktır.
İPUCU! S.M.A.R.T. fonksiyonunu bilgisayarınızın BIOS’undan etkinleştirin. Açılış sırasında sabitdiskinizde sorun tespit edilecek olursa, uyarı alırsınız. Bu sayede sabitdiskinizi yedeklemek için yeterli zamana sahip olabilirsiniz.

Yane kardeş adamın sadece buna bakarak çalışıyor demesi olmaz bunun çıktısını götür adam okusunda belki ilerde onunda işine yarar.

korkusuzmaraz

korkusuzmaraz

Üye
    Konu Sahibi
Adam internette yazanları takmıyor. Ona göre internetteki adamın konu hakkında ne kadar bilgili olduğu şüpheli. Bir bakıma haklıda. Onun kendi doğruları var. HDD yi götürdüğümde kendi bilgisayarına takıp kontrol etti. Açılışta hata mata vermedi Bana göre biosta Main de SATA kısmında S.M.A.R.T. özelliği disapledir. Neyse devam edelim harddisk çalışırken kulağını harddiske dayatıp hafiften tik tik diye sesler geliyor mu diye kontrol etti. Müzik çalarken bilgisayar kasıyormu yada müzik birden kesiliyor mu. Diye kontrol etti. Ve harddisk bu testlerden geçince sağlam diye bana geri verdi.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt