Yardım hard disk raw sistemine dönüştü

mtc1996

Üye
    Konu Sahibi
hard disk raw sistemine dönüştü
Selamün aleyküm arkadaşlar haroci harddiski pc ye taktığımda goruyor her baglamada biclendirme istiyor ama ne yazikki bicimlenmiyor ve harddiskin özelliğin e bakıyorum kapasiteyi gostermiyor raw sistemine dönüşmüş ne yapmam gerek

yanmış herhalde bnm eski flashta da olmuştu biçimlendirme hiç ilerlemiyordu her türlü şeyi denedim olmadı sonra çöpe attım

Mesut Aktaş

Emekli Yönetici
harici HDD ile işlem yaparken çekmişsen ondan olmuştur büyük ihtimalle, tanıdığın bilgisayar tamircisine götür bir ihtimal

mtc1996

Üye
    Konu Sahibi
hmm ama calisiyor taniyor ozellik yokk

bendede öyle olmuştu wii ye hard disk takılıydı pcye taktım raw olarak gösteriyo bicimlendırme istiyordu biçimlendirirsem o kadar oyn gidecekti lakin hard disk bozuk değildi konsola taktigimda çalışıyordu oyunları oynuyordum.

mtc1996

Üye
    Konu Sahibi
ah bi bicimlensee olmuyorr gardaş bi türlü

UpOneTR

Üye
Bendede oyle oldu bilgisayarciya götürdüm bisey yanmış dedi kaça yaparsin dedim 20-25 lira dedi
250gb harddisk 50 lira zaten bende yaptirmadım

mtc1996

Üye
    Konu Sahibi
1tb gardaş ya

Bende de bu şekilde bir mp3 vardı. Her defasında bilgisayara taktığımda biçimlendirme istiyordu ama biçimlendiremiyordu. Hp formal tool ile biçimlendirir açmayı başardım ama her bilgisayara taktığımda yine biçimlendirme istiyordu Hp formal tool biçimlendiriyordu. Mp3 müzikleri sıkıntısız okuyordu. Kısacası her müzik atmak istediğimde format atman gerektiğinden en son ben onu çöpe attım

Yav hemen çöpe at demeyin Minitool partition kur bilgisayarına ordan FAT32 ya da NTFS daha önceden kullandığın neyse ona formatla büyük ihtimalle NTFS dir sonra sorunun düzelir.

mtc1996

Üye
    Konu Sahibi
program kar etmiyor ki

mtc1996

Üye
    Konu Sahibi
neyse tamire verdim artik ne derlerse

yapamazlar muhtemelen. Mahalle bilgisayarcıları format atmaktan başka pek birşey bilmiyor

Öncelikle boot repairi indir. Bu bir nevi işletim sistemi gibi. Ama içinde pek özellik yok sadece disk hataları için. Bunu format medyası oluşturur gibi boot et hard diske. Daha sonra biostan açılışı hard disk yap hard diski başlat zaten dandik bir arayüz açılacak. Diskin dosya sistemi ntfs olarak değiştir sorun muhtemelen çözülecektir. Ya da windows kurmayı deneyebilirsin orada zaten windows 8 veya üstü dene ntfs olarak biçimlendiririr. Yüklerse windowsu daha sonra silersin windowsu ama boot repair daha sağlıklı gibi.

yok raw sistemine dönüşünce ne formatlanıyo ne biçimlendiriliyo ne de dosya yazdırılıyo çöp oluyo yani tamir yöntemi format olamaz sn yeni bir hard disk al başka çözüm yok yapsan bile bunu tekrar yapacak diye düşün

Son düzenleme: