Hanım Kellimesinin Kökeni..

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

omayra

Üye
    Konu Sahibi
Hanım Kellimesinin Kökeni..
Söylenir ki, bir gün Cengiz Han, tüm hanlarını toplamış, sağ yanına da eşini oturtmuş;
Cengiz Han hanlarına,

-- "Ben Hanlar Han'i Cengiz Han, hepinizin hanıyım", eşini göstererek;
-- "Bu da benim HAN IM" demiş.

İşte erkeklerin "eşim" anlamına söyledikleri "hanım" kelimesi
oradangeliyormuş.. . Ne kadar insanca değil mi? Kadının adı da var, yeri de vesaygınlığı da...

jöly

Üye
kesinlikle haklısın...:spr:yuru

Exalans

Exalans

Üye
ben pek sanmıyorum rahmetlik (cengizhan) azicik kadın düşkünüydü ntv nin belgeseline göre okadar düşkünmüşki dünyadaki her bin kişiden biri şuan onunsoyundan geliyormuş

cllgr

cllgr

Üye
:spr güzel laf etmiş

UndeRqRo.uNd

Üye
ben pek sanmıyorum rahmetlik (cengizhan) azicik kadın düşkünüydü ntv nin belgeseline göre okadar düşkünmüşki dünyadaki her bin kişiden biri şuan onunsoyundan geliyormuş

maşallah ,neymiş bu cengizhan .

D3N1Z

D3N1Z

Üye
enteresan mis taaa o zaman dab bu yana kendini kaybetmeden gelen bir kelime =)

karides

Üye

Adam kadın düşkünü olsa da tüm Asya imparatorluklarında olduğu gibi (nitekim Osmanlı'da da böyledir) bir GÖZDE mutlaka vardır. O gözde de ilerde hanım oluverir. Bu arada o belgeseli kaçırdığıma çok üzüldüm. Bazen içimden heheheeyytt diyip ortalığı dağıtmak geliyor. Acaba ben ben?? olabilir mi??

thebora

Üye
Adam kadın düşkünü olsa da tüm Asya imparatorluklarında olduğu gibi (nitekim Osmanlı'da da böyledir) bir GÖZDE mutlaka vardır. O gözde de ilerde hanım oluverir. Bu arada o belgeseli kaçırdığıma çok üzüldüm. Bazen içimden heheheeyytt diyip ortalığı dağıtmak geliyor. Acaba ben ben?? olabilir mi??
Osmanlı Devletinde de böyleydi,pekçok cariye vardı fakat bir tane sultanı olurdu buna Haseki yada başkadın adı verilirdi.:spr

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt