Hani 1 Türk Dünya'ya Bedeldi?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
greenmile

greenmile

Üye
    Konu Sahibi
Hani 1 Türk Dünya'ya Bedeldi?
İngiliz'e 25 milyon TL Türk'e 70 bin TL!!

Durmuş Ali KILINÇ / AYDIN (AHT)

Hayat standardı farkı yüzünden Türklere ödenen tazminatlar daha düşük


Dört yıl önce Aydın'ın Kuşadası ilçesinde bölücü terör örgütünün düzenlediği bombalı saldırıda ölen İngiliz turistin ailesine ve Türk ailelere ödenen tazminat arasındaki farkın İngiltere ve Türkiye arasındaki "hayat standardı farkından" kaynaklandığı belirtildi. Aydın 1. İdare Mahkemesi'nde görülen dava sonucunda mahkeme İngiltere ile Türkiye arasındaki hayat standartları farklılığı nedeniyle Türk ailelere 70 bin TL tazminat ödenmesini kararlaştırırken İngiliz aileye 2.5 milyon TL tazminat ödenmesine karar vermişti.
"HİZMET KUSURU YOK"
İki ülke vatandaşının aynı saldırıda hayatını kaybetmesine rağmen farklı miktarlarda tazminat alacak olmasının tepki topladığı davayı bakan ve isminin açıklanmasını istemeyen Aydın 1. İdare Mahkemesi yetkilisi tazminat miktarlarındaki farklılığın iki ülke arasındaki yaşam standartlarından kaynaklandığını kaydetti. Tazminatın ölen kişilerin mesleği yaşı ve aldığı maaş göz önüne alınarak verildiğini kaydeden mahkeme yetkilisi "2 yıl önce Aydın 1. İdare Mahkemesinde görülmeye başlanan davada mağdur olan 3 Türk ailesine ve İngiliz ailesine farklı farklı tazminat kararı alınması İngiliz ya da Türk insanının birbirinden üstün olmasından kaynaklanmıyor. Bu fark iki ülke arasındaki yaşam standartlarından kaynaklanmaktadır. Mahkeme burada tazminat miktarını belirlerken öncelikle hizmet kusuru var mı yok mu ? Bu davada hizmet kusuru bulunmadı. Fakat bu davada kusursuz sorumluluktan dolayı ailelere tazminat ödenmek zorunda kalındı" dedi.
TEMYİZE GİDİLMEDİ
Gazetelerde iddia edildiği gibi hazine avukatlarının davayı temyize taşıdıkları ve davanın Yargıtay aşamasında olduğu iddialarının gerçeği yansıtmadığını kaydeden İdare Mahkemesi yetkilisi "Davada tazminat miktarı belirlenirken bilirkişiler tarafın yaşı işi aldığı maaşı ve yaşasaydı ömrü boyunca kaç para kazanacağı dikkate alınarak ödenecek tazminat tutarı belirleniyor. Bu nedenle davanın İngiliz taraflarıyla Türk tarafları farklı tazminatlar verildi. İngiliz ailenin aylık aldığı maaş bizim ülkemizdeki maaşlardan daha yüksek olduğu Türk ailelerden daha fazla tazminat almaya hak kazandı. Burada yabancının değeri Türkün değeri diye bir şey söz konusu değil. Ayrıca şuan dava daha temyize gitmedi. 30 gün içerisinde hazine avukatlarının temyize gitme hakkı var. Temyize gitse bile dava Yargıtayda değil Danıştay'dan tekrar bize gelir.
TAZMİNAT FARKI TEPKİ ÇEKTİ
İngiltere'nin Durham bölgesindeki Spennymoor kasabasından tatil için Türkiye'ye gelen Bennett Aydın'ın Kuşadası ilçesinde bindiği minibüse konulan bombanın patlaması sonucu yaşamını yitirdi. Patlamada Bennett'le birlikte biri yabancı dört kişi daha can verdi. Genç kadının nişanlısı Stephen Stables (23) erkek kardeşi Adam Megoran (16) teyzesi Toni Punshon kuzeni Sam Punshon (14) ve teyzesinin erkek arkadaşı Michael Aspinall da patlamada ciddi şekilde yaralanmıştı. Aydın'ın Kuşadası İlçesi'nde 2005 yılında meydana gelen bombalı saldırıda hayatını kaybeden İngiliz turist Helyn Bennet'in ailesine Türkiye´nin 1 milyon sterlin tazminat ödemeye mahkum edilirken aynı saldırıda hayatını kaybeden 21 yaşındaki Deniz Tutum 23 yaşındaki Ufuk Yücedeniz ve 24 yaşındaki Eda Okyay´ın aileleri de 70'er bin lira tazminat aldı.
 


jackalx_06

jackalx_06

Üye
bu konu yakın zaman da verilmişti.
 
kacaksevgilim

kacaksevgilim

Üye
O söz havada kaldı ne yazıkki :(
 
darkman81

darkman81

Üye
evet çok açıklayıcı olmuş.. :(
 
Catty

Catty

Emekli Yönetici
Yani olması gereken birşeymiş , bazıları bunu düşünemiyor, bunu göz önünde bulundursunlar.
 
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
Nerede o günler:) Dünyaya bedelmişik.
 
ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
Başlıkta da yazıyor; 'bedel'! Atalarımız zamanında ...
 
Esendağlı

Esendağlı

Üye
Ya arkadaşlar hepiniz yanlış yorumlamışsınız ""birtürk dünyaya bedeldir"" sözünü.O sözün doğrusunu size ben açıklayacağım,dikkat edin BAŞKA YERDE YOK:)
Evet 1 türk Dünyayaya bedeldir,dikkat edin sadece 1 Türkten bahsediliyor..Oda olsa olsa Atatürk'tür.oda rahmetli oldu..yani buradan kimse kendine pay çıkarmaya çalışmasın yani,O 1 türk acaba benmiyim diye:)
 
Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
kendi elimizle değerimizi düşürüyoruz maalesef..
 
kacaksevgilim

kacaksevgilim

Üye
Bir gün herke Türk olacak :pro:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt