Microsoft Security Essentials hiçbir işe yaradığı yok. Bilinen en basit türden virüsleri bile tanıyamayabiliyor.
Kaspersky birçok sürümünü denedim ancak tespitlerde her ne kadar iyi olsada pc yi çok kasıyor. Kasmayan kişilerinde genellikle donanımı yüksek olduğu için kasmıyor ancak her zaman kullandığı bellek miktarı yada cpu kullanımı yüksek oluyor. Çok çekirdek olduğu zaman kullanıcı bunu farketmiyor benim pc mi kasmıyor diyor. Ben çok uzun zamandır
Eset Smart Security kullanıyorum. Yeni adıyla "
Eset Endpoint Security" benimde şahsen performans ve güvenlik açısından önereceğim program budur. Tabiki ne
Kaspersky ne
ESET ne de bir başka antivirüs hiçbir zaman kendi başına kapsamlı koruma sağlamaz. Özellikle yeni çıkan stealer,keylogger,trojanlarda.. Artık virüs devri bitti kimse kimsenin bilgisayarına direk zarar verme amaçlı virüs üretmiyor. Şu an üretilen tüm trojanlar ve virüsler tamamen bilgi çalmaya yönelik. Bu yüzden antivirüsden sonra önereceğim ilk program "
Keyscrambler " programı olur. Bu program arkaplanda klavye girişlerini kaydeden zararlı / zararsız her türlü programı - trojanı engeller örnek olarak 123456 olarak bir şifre yazdığınızda program bunu 3jdajs2a şeklinde gönderir ve bilgisayarınızda keylogger varsa girdiğiniz şifreyi 3jdajs2a olarak kaydeder. Sürekli olarka yeni keyloggerlarla bu programı test etmekteyim
Keyscrambleri aşıp şifreyi kaydedebilen bir virüse halâ rastlayamadım. Tespitten ziyade bu tür şaşırtıcı programlar kullanmak daha önemlidir.
Küçük bir dipnot herkesin bildiği "
Zemana Anti Keylogger" programı birçok stealer tarafından rahatlıkla aşılabiliyor bizzat test ettim çok güvenmeyin o programa