Öneri Hangi Modeli Satın Almalıyız

sienon

Üye
    Konu Sahibi
Hangi Modeli Satın Almalıyız
Merhabalar
arkadaşlar yeni telefon alacağız abime ve ben bi kac model arasında kaldık sormak istediğim hangisi daha iyi değil. Note2 - Lg g2 - nexus 4 .
Abim büyük ekran istiyor uzun sure kullanır telefonu o yuzden bu süre içinde performansi diğer telefonların çokta gerisinde kalmasını istemiyorum. note2yi 1300 küsür e g2 1500 küsür e nexus 4de 1000 tlye aliniyo butce maksimum 1400 1500 tl. lg ve nexusda kart desteği yok ileride sıkıntı olurmu diye düşünüyorum. bende bi ara kartsız kullandım çokta sıkıntı olmadı idare edilebiliyor ama ne gerek var bu sıkıntıya. özellikle g2 ve note 2 arasında kaldık fiyatı ne kadar uygun olursa okadar iyi sizin daha iyi bi fikriniz varmi?
bütçemiz belli abim daha fazla para vermez bu kadarına zor ikna ettim birde 2.el istemiyoruz arkadaşlar.
şimdiden teşekkür ediyorum

Berk E.

Üye
Lg G2 iyidir ama Note 2 de ekran ve S Pen ayrı bi dunya

yuksek performans g2 buyuk ekran note2 ama g2 nin ekranida gayet buyuk o yuzden g2 almalisin

sienon

Üye
    Konu Sahibi
bencede aradaki performans farkına bakarsak 16 gb lik hafizayla idare etmek mantıklı olur

Merhaba,karşılaştırdığınız 3 cihazın teknik özellikleri açısından G2 çok daha üstün,Note 2 ve Nexus 4 pabucu dama atılacak türden telefonlar değil elbette,Nexus'u kıyaslama içerisine alırdım fakat siz aklınızda onu bitirmişsiniz yani Note 2 ve G2,öncelikle Note 2 2 senelik bir telefon ve hâlen yeni android canavarlarına kafa
tutabiliyor,ekranı bence çok abartılı değil örneğin Galaxy Mega gibi,Mega'yı ben lahmacun küreğine benzetiyorum,ama Note 2 boyutu uygun,hd amoled ekranıda parlak ve net ama iş G2 ile kıyaslamaya gelince fazlasıyla değişiyor,G2 Note 2'e göre bariz üstün,ekran kalitesi ve çözünürlüğü mü desem N2(1280x720),G2(1920x1080) arada ki neredeyse 2 kat fark olan pixel yoğunluğu mu desem G2 13 MP Note 2 8 MP işlemcilerde ise Snapdragon Quad Core 800 2260 mhz'e karşılık boynu bükük Note 2 ise Exynos Quad Code 1600 Mhz,kaldı ki G2 daha tarz sahibi bir cihaz,daha zarif,daha oturaklı bir telefon ve 1.350 TL dolaylarında,hafıza kartı olayı gerçekten üzdü,yani bi telefonu yapıyorsan tam yapın niye bir yerden eksiltiyorsunuz anlamıyorum ki,Bu arada şunuda unutmamak gerekir,Note 2 yaşlı olabilir ama çoğu Android cihaza taş çıkarır,kalemi yeter

Tepkiler: esmeran3

Invoke

Üye
G2.
G2'ni Kore versiyonuna hafıza kartı takılabiliyor ve yine kore versiyonunda batarya çıkarılabiliyor. Tabi sadece korede durum böyle, paylaşmak istedim sadece. Yine de G2 diyorum bunlar arasında.

Tepkiler: Dede

sienon

Üye
    Konu Sahibi
xperia z ye nedersiniz arkadaşlar birde bu telefonda lte varmı ?

xperia z ye nedersiniz arkadaşlar birde bu telefonda lte varmı ?
z cok saglam bi telefon eger su gecirmeyen ve malzeme kalitesi cok iyi bi telefon istiyosan z al ama performans ve ekran kalitesi diyorsan g2 almalisin. z nin ekran TFT g2 nin true hd ips plus.

Invoke

Üye
z cok saglam bi telefon eger su gecirmeyen ve malzeme kalitesi cok iyi bi telefon istiyosan z al ama performans ve ekran kalitesi diyorsan g2 almalisin. z nin ekran TFT g2 nin true hd ips plus.

Aslında bu çok saçma bir cümle. Çünkü ips de tft lcdnin bir alt kategorisidir. ThinFilmTransistor LiquidCrystalDisplay (TFT LCD) altında ayrılır TN VA IPS daha uzuyor benzerleri... Zde TN ya da VA tam emin değilim ama bunlardan biri kullanılmış olması lazım ips panele göre açı problemi olan paneller yani.
Ha bir de ekrandan ayrı Z ile G2'nin vereceği performans arasında baya fark olacaktır. S4 Pro nere snap800 nere. =P
Kısacası Z'ye bakarsak artıları +Dayanıklılık +Hafıza kartı +Xda(z'nin android development forumunun g2den daha üstün olduğu açık ve bence hep de öyle olacak =P )
G2'ye bakarsak: +Şık bir cihaz +Güzel Performans +Acaip güzel duran göze hoş gelen ekran, neredeyse sıfır çerçeve
Ben olsam hangisini alırdım? G2 alırdım (İkisi arasında yoksa g2de almazdım =P ) S4Pro/Snap800 farkı yeter =PG2dense Nexus 5 alınabilir sanırım, güncellemesi yeter diye düşünüyorum, +Daha iyi geliştirici desteği. Tabi kamerasına ekranına bakarsak g2, nexus5den üstün olacaktır. Ama ben olsam 32gb nexus 5 alırdım, yakında gelir zaten.

ikiside lcdnin alt kategorisi olabilir fakat tft cok geri kalmis bi ekran yapisi zaten videolarda goruyoruz true hd ips plus in en iyi lcd ekran yapisi oldugunu

Invoke

Üye
ikiside lcdnin alt kategorisi olabilir fakat tft cok geri kalmis bi ekran yapisi zaten videolarda goruyoruz true hd ips plus in en iyi lcd ekran yapisi oldugunu

Demek istediğim ips dediğin panelde tft.
Yani Z'nin ekranı daha dandik buna bir şey demiyorum. Bir daha oku sana zahmet, çıkacam, çıktım.

Invoke

Üye
Zerogaptouch diye bir olayda var, optimus g ile çıktı. LG ekranda iyi zaten. TVdeki başarısını telefonda da görüyoruz bence. TVleri de hep +2"tir dikkat ettiyseniz, 40" değil 42"dir. hatta +2" diye yazarlar. Çerçeveleri yok denecek kadardır. Aynısını telefona vurmuş g2de +0.2" ve çerçeve yok, iyi iş görmüş. Tabi o oranda dayanıksız oluyor. Yine de Z ile G2 kıyaslanacak telefon değil perf. olarak. Z1 ile kıyaslarız G2yi
Yav tamam iste sonuc olarak true hd daha iyi

Ama sonuç olarak ipsde tft =P

Sen beni kanser edicen

LG g2'i Note 2'e karşı övdüm ama sanırım sadece ben sevemedim LG smartphone serisini,ne bileyim fiyatı cazip performans kesinlikle iyi ama Nexus diye bir gerçek varken G2'i sevemedim sonuç;

Ben gerizekalıyım.

LG g2'i Note 2'e karşı övdüm ama sanırım sadece ben sevemedim LG smartphone serisini,ne bileyim fiyatı cazip performans kesinlikle iyi ama Nexus diye bir gerçek varken G2'i sevemedim sonuç;

Ben gerizekalıyım.

LG lere karsi cogu kisinin bi on yargisi var cunku telefonda daha yeni yeni kendini kanitlamaya baslayan bi marka. eski modellerinin tirt oldugunu hepimiz biliyoruz.

Tepkiler: Tarık Sabırman

sienon

Üye
    Konu Sahibi
Biraz daha beklemekte fayda var sanırım nexus 5de de kart sıkıntısı olucak yine en azından dediğiniz gibi güncelleme sorunu olmaz bizim gibi sürünmez ozamanda g2 ile nexus 5 arasında kalıcaz çok tartışılır bu konu

Tepkiler: Tarık Sabırman
Senin canın sağolsun hocam,için rahat edene kadar tartışırız,bizler ne güne duruyoruz

Tepkiler: sienon

sienon

Üye
    Konu Sahibi
Çok teşekkür ederim arkadaşlar hepinize bu forumu, maxicep ailesini bu yüzden çok seviyorum.

Tepkiler: Narutodth ve Tarık Sabırman