Hangi Mobil GPRS Uygulaması Daha İyi!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

SarpDerun

Üye
    Konu Sahibi
Hangi Mobil GPRS Uygulaması Daha İyi!
Route 66
Route 66 Symbian ile birlikte birçok platforma destek veren oldukça başarılı bir uygulama. Dünyadaki bir çok ülke için haritaları bulunan Route 66 ülkemiz için kapsamlı sayılabilecek bir haritaya sahip. Tele Atlas haritasını kullanan yazılım, 60'dan fazla il için destek sunuyor. Ayrıca her geçen gün gelişiyor ve yenileniyor.
Şu anki haliyle bile büyük şehirlerin tamamının en ücra sokaklarına kadar destek sunan yazılım, satın aldığınız tarihten itibaren 1 yıl boyunca ücretsiz harita güncelleme desteği sunuyor. Yazılımın kendisi ise bir kere satın aldığınız takdirde ömür boyu lisanslanmış oluyor.
Symbian arayüzüyle uyumlu çalışan yazılım; oldukça başarılı bir arama motoruna sahip. Bu sayede gideceğiniz adresi bulmakta hiç de zorlanmıyorsunuz. Seyir esnasında hız, varış süresi, yapılan km gibi bilgileri görebiliyorsunuz.
Milyonlarca özel POI desteği de sunan yazılım ile tek tıklama ile en yakınınızdaki otel, alışveriş merkezi, restoran, hastane gibi noktalara ulaşabiliyorsunuz. Şu an itibariyle Türkçe dahil 15 dil desteği mevcut. Kapsamlı ses desteği sayesinde gideceğiniz noktaya yol şeridine kadar tarif alabiliyorsunuz.
Tabelalardan, seyrettiğiniz yol için geçerli kurallara kadar en ince ayrıntıları sunan haritası sayesinde yolla birebir uyumlu çalıştığını görüyorsunuz. İçerisinde çok çeşitli araçlar da sunan yazılım, trafik bilgisi, güvenlik kameraları gibi bilgileri şebeke destekli olarak sunuyor.
Symbian arayüzüyle tam uyumlu çalışması ve sistem kaynaklarını optimum oranda kullanımıyla etkili bir şarj kullanımı olan yazılım bu yönüyle bile tercih sebebi olabilecek nitelikte. Tüm GPS destekli Symbian os9.xx cihazlarda çalışabilen yazılımın ne yazık ki henüz dokunmatik ekran desteği bulumuyor.


TomTom
Ülkemizde araçlarda yaygın olarak kullanılan ve bilinen navigasyon cihazı markalarından olan TomTom, mobil cihazlara da alternatif çözümler sunmayı ihmal etmiyor. TomTom Navigator adıyla sunulan yazılım cihazın dahili GPS'i ile sorunsuz bir şekilde çalışabiliyor.
Sıra dışı bir arayüze sahip olan uygulama orijinal TomTom cihazlarından esinlenilmiş gibi duruyor. Ve bu sıra dışılık programa güzel bir hava katmış. TomTom Türkiye haritası ne yazık ki henüz pek başarılı değil.
Oldukça küçük bir haritaya sahip yazılımın haritasında TomTom'un tecrübesini göremiyoruz. Büyük şehirlerde dahi anayolları göstermesi dışında yetersiz kalıyor. Başarısız haritasına karşın ileri düzey bir yazılıma sahip TomTom Navigator.
Gelişmiş POI desteği, bulunduğunuz konumu arkadaşlarına kısa mesajla bildirebilme özelliği, çok hızlı rota hesaplama, gelişmiş şebeke tabanlı servisler sayesinde TomTom yazılımsal anlamda rakiplerinden bir adım daha önde görünüyor.
Kaliteli görsel grafikler sunmasına ve Symbian arayüzünden çok farklı bir yapıda çalışmasına karşın inanılmaz bir şarj performansına sahip yazılım sadece 3MB ram tüketiyor ve işlemciye seyir esnasında neredeyse hiç yük bindirmiyor.
Bu da bu uzun şarj süresinin kaynağını gözler önüne sermeye yetiyor. Tüm Symbian os9.xx cihazlarda çalışabilen yazılım ne yazık ki hala bir S60 5. sürüm destekli versiyona sahip değil.

Sygic
Eski adı McGuider yeni adıyla Sygic olan navigasyon yazılımı henüz piyasada çok fazla tanınmıyor. Başarsoft firmasına ait bir Türkiye haritasıyla satılan yazılım bir Türk firmasının haritasını kullanıyor olmasına karşın ülkemizde çok fazla tanınmıyor.
Dijital haritalar konusunda son derece tecrübeli bir firma olan Başarsoft, bu tecrübesini Sygic yazılımına da aktarmayı bilmiş. Oldukça iyi bir haritaya sahip olan Sygic ülkemizdeki tüm şehirler için destek sunuyor. Özellikle büyük şehirler ve turizm bölgeleri için kapı numaralarına kadar ayrıntılar sunan haritası yazılımın en önemli avantajı.
Kendine has bir arayüzü olan yazılım kullanışlı bir yapıya sahip. İstediklerinizi sezgisel bir şekilde kolaylıkla bulabiliyorsunuz. 3D görüntü desteğiyle harika bir grafiksel arayüzle haritayı gösterme özelliğine de sahip olan yazılım, dilerseniz farklı ve daha az şarj tüketen modlara da sahip.
Birçok GPS yazılımında bulunduğu üzere POI desteği Sygic için de önemli bir özellik. Bulunduğunuz koordinatın yerel saatini gösterebilme gibi ekstra yeteneklere sahip olan Sygic oldukça gelişmiş bir arama fonksiyonuna sahip. Bu sayede aradıklarınızı saniyeler içinde birkaç kelime girerek bulabiliyorsunuz.
Ayrıca hatalı bir güzergahda ilerlemeniz halinde tekrar hesaplanan rota Sygic'de biraz daha farklı olarak sürekli alternatifler hafızada tutularak anlık yeni güzergah sunumları gerçekleştiriliyor.
Birçok başarılı özellik barındırmasına karşın ciddi bir şarj tüketme sorunu bulunan yazılımı araç şarjı ile kullanmanız kaçınılmaz. Türkçe, İngilizce, Almanca ve Arapça dil seçenekleri sunan yazılım tüm Symbian S60 3. sürüm cihazlarda sorunsuz çalışıyor.


Nokia Maps
Ülkemizde en çok kullanılan GPS'li telefon markası olan Nokia'nın Symbian için geliştirdiği haritayı her cihazında yüklü olarak sunuyor. Sonradan yüklediğiniz Nokia Beta Labs uygulamalarıyla da uyumlu çalışan bu harita ile Nokia navigasyona farklı bir satış stratejisi getirmiş durumda.
Diğer GPS yazılımları uygulamalarını küçük ücretlerle ancak haritaları yüksek fiyatlarla satarken; Nokia tüm haritaları ücretsiz olarak sunuyor. Buna karşın yazılımı farklı özellikler altında süre sınırlı olarak lisanslıyor. Maps ile Nokia doğal olarak kendi Symbian ve firmware tecrübesini sonuna kadar kullanıyor. Optimum sistem kaynağı kullanımı ve buna bağlı olarak daha etkili şarj süresi Nokia'nın en önemli artısı olarak göze çarpıyor.
Uygulamada gittiğiniz konuma göre istediğiniz haritayı cihazınızın bağlantı birimlerinden istediğinizi seçerek indirebiliyorsunuz. Bu Nokia Maps için ikinci en önemli artı. Arama fonksiyonu da son derece başarılı olan Nokia Maps ile istediğiniz adresi bulmak ve navigasyon yapmak oldukça keyifli.
Nokia'nın bir nebze geride gibi göründüğü nokta ise POI ve şebeke tabanlı servisler. Nokia şebeke tabanlı servis olarak sadece trafik bilgisi sunuyor. Uygulamanın üzerinde çalışılan beta sürümünün ise N97'nin çıkışına yetiştirilmesi bekleniyor.

Garmin
Garmin, Symbian cihazlar için klasikleşmiş uygulamalardan bir tanesi ve belki de en önemlisi. Birçok kullanıcıyı GPS ile tanıştıran Garmin, sürekli güncellenen haritaları ile Symbian kullanıcılarının gönlünde ayrı bir yere sahip.
Navcity haritasıyla her ili en uç sokağına kadar haritalamayı başaran Garmin, bu geniş haritayı oldukça başarılı bir yazılımla bir araya getirerek Symbian cihazları ileri düzey GPS cihazlarından farksız bir hale getirmeyi başarıyor. Rakiplerine oranla Garmin'in haritası en yakın rakibinden yaklaşık 3 kat daha büyük ve kapsamlı.
Kendine has bir arayüzü bulunan yazılım her yeni versiyonunda kendi stilini kaybetmeden aynı çizgide devam ediyor. İlk kullanımda biraz zorlansanız da zamanla alışmak pek de zor değil.
Alışınca diğer yazılımları kullanmak biraz sıkıcı geliyor. Garmin'in kendine has bu stili cihazınızı biraz yoruyor. Son sürümde bu hal biraz daha düzelmiş sanki.
Garmin'in detaylı haritasında adres aramak ve bulmak gelişmiş arama motoruyla oldukça kolay. GPS sinyalinin aktif olduğu durumlarda şehri ve sokaklara en yakın konumları küçük bilgiler halinde gösterebiliyor. Harita, kapı numarasına kadar her yeri güzel bir şekilde dizinlemiş.
Türkçe dâhil onlarca dil desteği sunan Garmin'in arayüzü kadar sesli yönetimleri de başarılı. Gideceğiniz konuma ulaşırken rotayı şaşırmanız neredeyse imkansız. Şaşırsanız dahi alternatif rota size hemen yardımcı oluyor. Navigasyon yaparken çok çeşitli araç seçenekleri mevcut. Bu sayede araç türüne göre kestirme yollar sunulabiliyor. Bu araçlar içersinde; motosiklet, otomobil, kamyon, otobüs, acil, taksi, teslimat, bisiklet ve yaya seçenekleri kullanışlılığı artıran önemli bir etken.
Rota tercihini de belirli ölçülerde gerçekleştirebiliyorsunuz. Daha kısa mesafe, daha kısa süre ve arazi modu gibi 3 seçenek mevcut. Çok kullanışlı olmasa da viraj önizleme seçeneği gibi bir seçeneğin de bulunduğuna değinelim.
Hata önleme ayarı olarak geçen farklı bir rota belirleme seçeneği de uygulamanın özelliklerinden. Bu menü altından kullanmak istediğiniz ya da istemediğiniz yol seçeneklerini (U dönüşü, otoban, paralı yollar, asfaltsız yollar gibi) belirleyebiliyorsunuz.
Ayrıca önceden belli bir yolu tanımlayarak ulaşmak istediğiniz konum için bu yolun göz ardı edilmesini de sağlayabiliyorsunuz. Sürekli yol çalışması bulunan ülkemiz karayollarında özellikle şehir içi için bu özellik son derece kullanışlı.
Trafik bilgisi, hava durumu, konuma göre Google aramaları, bulunduğunuz yerin panaromik fotoğrafları, yakıt fiyatları, güvenlik kameraları gibi güzel özellikler yazılımı güçlü kılıyor.
Tüm dahili GPS'li ve bluetooth GPS kullanabilen Symbian os9.xx cihazlarda çalışan uygulama şarj sorunu dışında mükemmel.
İpucu: Garmin'de şarj sorununa ciddi anlamda derman olabilecek bir yöntem mevcut. Garmin'in kurulumunu gerçekleştirdikten sonra hafıza kartınızı bilgisayarınıza bağlayın ve "\sys\bin\CardRunner.dll" ile "\resource\plugins\CardRunner.RSC" adlı dosyalarını silin. Şarjınızda ciddi bir yükselme olduğunu göreceksiniz.
 
  • Beğen
Tepkiler: Dogus Pertez


jackalx_06

jackalx_06

Üye
ben garmin kullanıyorum ve gayet güzel,sadece grafiksel olarak nokia maps den daha iyi olduğu için telefonu biraz kasıyor.
 
Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
ben route 66 kullanıyorum bence çok başarılı..ayrıca başlığa gprs yazmışsn doğrusu "GPS"...
 

murathacer

Üye
arkadaşlar m8910'a olurmu? burda var!!!!!
 
qwersrn

qwersrn

Üye
arkadaslar 5800 için hangisi daha kullanıslı olur
 
bayram yazıcı

bayram yazıcı

Üye
bence nokıa 1. I Phone 2.
 
"Batuhan"

"Batuhan"

Üye
Ben Sygic Kullanıyorum :good:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt