Hangi Durumlarda Öldürmek Serbest

DDorlion

Üye
    Konu Sahibi
Hangi Durumlarda Öldürmek Serbest
Selam arkadaşlarım abilerim geçen gün arkadaşımla konuşurken arkadaşımın dediği düşündürdü bni öldürmeyle ilgili konuşuyoduk ve eğer karşındaki kişi sana zarar verdiyse senin onu öldürmen günah değil demişti doğrumu doğruysa hangi konuşullarda yazarmısınız lütfen

[ENGİN]

Üye
öldürmeye niyetlendiğin haklıysa peki bu konuda kımse fetva veremez

TheCower

Üye
Evet tutup da sana tokat atana sen silah sıkamazsın. Amacı can yakmaksa can yakarsın, can almaksa can alırsın. (ha şa kafiye olsun diye söyledim)

DDorlion

Üye
    Konu Sahibi
Evet tutup da sana tokat atana sen silah sıkamazsın. Amacı can yakmaksa can yakarsın, can almaksa can alırsın. (ha şa kafiye olsun diye söyledim)
Yani Şuan Adam Beni Öldürme Amacına Girdi Vurdu Beni Ama Öldüremedi Ben İntikam Almaya Kalktım Öldürsem Günahmı ?

ALLAH'ın verdiği canı almak bize düşmez

TheCower

Üye
Günah tabi sen de sorduğun soruya bak. Nefsi müdafaa yaparken insan öldürmek günah değil demek de saçma olur yani yaşama hakkına gasp eden kişi varsa eğer yaparsın bir şeyler. Ben daha fazla devam edersem kendi yorumlarımı da işin içine katarım seni de şaşırtırım. Daha da bi bilgim yok açıkçası.

Emrgncy

Üye
Yukardaki metinde eğer zarar verdiyse diyor, yani olay işlenmiş bundan sonrası savunmaya girmez. Bundan sonra failin cezasını vermek devlete düşer, kişiye değil. Eğer zarar verdi değilde vermek istiyorsa olsaydı kendini savunmak için olabilir ama bununda ayrıntıları var.
Adam sinirle çekmiş bıçağı geliyor ve sende çektin silahı, adamın ayağına sıkıp yaralamak varken kafasına sıkıp öldürmen mazur görülmez.

sana zarar verdiyse öldürmek serbest demiş arkadaşin ama nasıl bir zarar bu hem insan öldürmek günah olmasa bile Bununla yaşayabilirmisin

DDorlion

Üye
    Konu Sahibi
ama kafasına sıkmak varken ayağına sıkmakta sade olur biraz günah olmasa vallaha zarar veren birşeyler kullanıcam ama biber gazıyla yetiniyorum

Revengeful

Emekli Yönetici
Sadece savaşlarda sanırım. Vatanın için savaşırken

DDorlion

Üye
    Konu Sahibi

sana zarar verdiyse öldürmek serbest demiş arkadaşin ama nasıl bir zarar bu hem insan öldürmek günah olmasa bile Bununla yaşayabilirmisin
eğer günah değilse çok rahat yaşarım ben bitek allaha verilecek hesaba bakarım eğer allah günah olarak görmüyorsa benim için ava çıkmak gibi olur

Revengeful

Emekli Yönetici
Bu arada sana zarar verdiyse sende ona zarar ver ilkesi LaVeyan satanizmine ait

DDorlion

Üye
    Konu Sahibi
tam anlamıyla bilgi sahibi olan varmı yani kesin bir şekilde cevap verebilecek sakata gelmeyelim

Tam hatirlamiyorum isimleri ama Bir gün savasta birisi düsmandan birini yere düsürmüs kilicini bogazina dayamis öldürecek. Bu sirada düsman adama tükürmüs. Adam öldürmemis. Düsman sormus noldu niye öldürmedin diye. Adam demin savas dolayisi ile bana saldirdigin icin öldürecektim. Ama tükürünce öldürsem nefsime yenilmis olurum ondan öldürmedim demis

Revengeful

Emekli Yönetici

Emrgncy

Üye
Arkadaşım ahireti yakmamak için Fıkıh kitaplarına bakacaksın

Dünyanı yakmamak için Türkiye Cumhuriyeti ceza muhakemeleri kanunlarına