Hakimden Emsal Olacak Karar

Sponsorlu Bağlantılar

haydaravısyon

haydaravısyon

Üye
    Konu Sahibi
Hakimden Emsal Olacak Karar
Oğlunu dayak yediği babaevine göndermeyen anneye iki yıl hapis istendi. Hakim ‘O anne’ dedi, beraat verdi
BÜLENT AYDOĞDU / VATAN İSTİHBARAT
Naziye Öztürk velayeti kendisinde olmayan oğlunu üvey annesinden şiddet gördüğü gerekçesiyle kaçırdı. Hakim 3 yıl hapsi istenen anne Öztürk’e ‘annelik duygusuyla hareket ettiği’ gerekçesiyle beraat kararı verdi.

Kocaeli’ne bağlı Gebze’de Hamit Tandoğdu (47) ile eşi Naziye Öztürk (35) geçimsizlik nedeniyle boşanmak için mahkemeye başvurdu. Hakim, çiftin oğulları U.Ş.T’nin velayetini babaya verdi. Hamit Tandoğdu kısa süre sonra Yasemin Tandoğdu (31) ile evlendi. Babanın ikinci eşinden de bir oğlu oldu. 11 yaşına gelen U.Ş.T geçtiğimiz yıl hafta sonu tatili için gittiği annesine, üvey annesinden şiddet gördüğünü söyledi.

Tırnağını batırıyordu

Üvey annesinin kendisini dövdüğünü, tırnağını kulağına batırdığını ve odaya kilitlediğini söyleyen küçük çocuğun bu beyanları savcılık tarafından suç delili sayılarak baba Hamit ve üvey anne Yasemin Tandoğdu hakkında dava açıldı.

Suçun tam olarak kanıtlanmaması nedeniyle çift beraat etti. Ancak anne Naciye Öztürk oğlunun velayetini almak için dava açtı ve mahkeme geçici olarak velayeti öz anneye verdi. Eski koca ise oğlunu 10 gün kaçırdığı ve alıkoyduğu iddiasıyla Öztürk hakkında suç duyurusunda bulundu.

Dayak için tutanak

Bu sefer kendisi sanık sandalyesine oturan anne yargılandığı mahkemede “Oğlum bana geldi ve dayak yediğini söyledi. Psikolojisi bozulmuştu, babasının yanına üvey anneye gitmek istemiyordu. Hatta icra memurlarına bile bunu söyledi. Tutanak bile tutuldu. Dayak yeme korkusu içinde olan oğlumu oraya nasıl gönderebilirdim” dedi. İfadesine başvurulan U.Ş.T babası hapse girmesin diye üvey annesinin kendisine kötü davrandığını anlatmadığını belirterek, “Zaman zaman bana vuruyordu. Kulağımı çekerken tırnağını batırıyordu, odaya kilitliyordu” dedi.
 

Benzer Konular

doctorrr
Cevap
2
Görüntüleme
342
hizan
doctorrr
Cevap
0
Görüntüleme
368
doctorrr
Haydar
Cevap
2
Görüntüleme
380
x-scarface
doctorrr
Cevap
0
Görüntüleme
411
doctorrr


Üst Alt