Haginin bahtsız varisleri!

Sponsorlu Bağlantılar

kurt bey

kurt bey

Üye
    Konu Sahibi
Haginin bahtsız varisleri!
Galatasaray’da, 10 numarayı kimler giydi kimler. Ama hiç biri Hagi’nin yerini tutmadı…
Galatasaray’ın şaaşalı yıllarının baş aktörüydü o… 1996 yılında Barcelona’dan transfer edildiğinde sanki elinde sihirli bir değnekle gelmişti. Galatasaray’ın tarihini, Türk futbolunun tarihini 4 senede zirveye çıkardı o muhteşem sol ayağıyla… Ligde, UEFA’da, Süper Kupa’da şampiyonluklar, muhteşem goller, frikikler ve harika çalımlar…
Böylesine büyük bir futbolcu, diğerlerinden farklı olduğunu sadece oyunuyla değil, sansasyonel hareketleriyle de gösterdi.

10 Mart 2001 tarihinde oynanan Galatasaray - Gençlerbirliği maçında, hakem Erol Ersoy’a tükürüp, ayağına basması ve Galatasaray Teknik Direktörlüğü yaptığı sırada, Kayserispor - Galatasaray maçında otobüse bindiğinde yeni aldığı cep telefonunun çalındığını iddia ederek, taraftarlara "Hırsızsınız" diye bağırması, bunlardan sadece bir kaçı…
Giydiği 10 numaralı forması Galatasaray müzesinin duvarlarını süsleyen Hagi, 2001 yılında futbol yaşamına son verirken, Galatasaray’a sonraki yıllarda gelecek 10 numaraların da "Kabusu" oldu.
Galatasaray’da "İşte yeni 10 numaramız" diye alınan her futbolcu, henüz "Mehaba" demeyi yeni öğrenmişken, Hagi ile karşılaştırıldı. Sarı kırmızılılar; onlardan, hep Hagi’nin mucizelerini beklediler… Tabii ki hiçbiri bir Hagi değildi ve onun ismi altında yok olup gittiler… Belki de haksızca…
SERGEN YALÇIN (2001-2002)
Galatasaray’ın efsane ismi Hagi’nin 2001 yazında futbolu bırakmasıyla, Türkiye’nin en iyi oyuncularından biri olarak kabul edilen Sergen, bu görevi üstlendi. Fakat bu süper solağın sarı kırmızılılardan ayrılması çok sürmedi. Süper solak, 2002 yazında doğduğu yuvasına, Beşiktaş’a geri döndü…


FELIPE JORGE LOUREIRO (2002-2003)
Bugün hala kimilerinin "Halı saha topçusu", kimilerinin ise "Gerçek bir yıldızdı" sözleriyle nitelediği Felipe, Hagi’nin gazabına uğrayan 1 numaralı isim oldu. Hagi’nin gidişini bir türlü kabullenemeyen Galatasaray camiası, Fatih Terim’in Brezilya’nın Vasco da Gama kulübünden getirdiği Felipe’den çok şeyler bekledi.
Zavallı Felipe’den öyle büyük beklentiler vardı ki; ondan, Hagi’nin unutulmaz başarılarını bir kez daha yaşatması beklendi. Tabii ki kimse Hagi değildi. Felipe de değildi… O’nun yaptıklarını, başkalarından beklemek ne kadar doğru bir düşünceydi? İşte tribünlerin, yönetimin ve teknik heyetin bu düşüncesi; hem Galatasaray’a hem de Felipe’ye pahalıya mal oldu. Felipe’yi bizzat isteyen Terim, Brezilyalının ipini çeken isim oldu ve yarım sezon oynayan futbolcuyu Ocak döneminde takımdan gönderdi.
Felipe, Galatasaray’dan ayrıldıktan sonra Brezilya Milli Takımı ile 2004 yılında Güney Amerika Kupası Şampiyonluğu sevinci yaşadı.

HAIM MICHAEL REVIVO (2002-2003)
Türk futboluyla Fenerbahçe forması altında tanışan ve büyük başarılara imza atan İsrailli futbolcu, 2003 yılı başında Galatasaray’a transfer oldu. Revivo da, Sarı kırmızılı forma ile çıktığı ilk resmi maçında 3 gol birden atmasına rağmen, daha sonra başarılı olamayarak ülkesinin yolunu tuttu. Tıpkı Felipe gibi, Galatasaray formasını yarım sezon taşıyan Haim Revivo da istenen "10" olamadı.


HAKAN YAKIN (2004-2005)
Yakın soyadı aslında Türk futbolseverlere hiç te yabancı değil. Bir dönem Fenerbahçe forması da giyen Murat Yakın’ın kardeşi Hakan Yakın da, sarı kırmızılılarda sadece yarım sezon kalan 10′lardan…
Almanya’nın Stuttgart takımından 2005 Ocak’ında kiralık olarak gelen Hakan Yakın, Haziran ayına kadar sadece 3 maçta forma giyebildi. İyi kullandığı sol ayağı ve forvet arkasında yaptığı işlerle adından söz ettiren Hakan Yakın, Galatasaray’da eriyip giden futbolcular kervanına katıldı.


SASA ILIC (2005-2007)
Türkiye’ye transferi gerçekleştiğinde, Partizan’dan "Kalbimizi aldınız" diyerek uğurlanan Sırp futbolcu, neden mi gönderilmişti? Karizmatik ve lider kişiliği olmadığı için… Çünkü Ilıç, Galatasaray’daki ilk sezonunda ligde 12, ikinci sezonunda ise 10 gol atmıştı. Buna Avrupa kupalarında attığı golleri ve yaptığı birçok asisti de eklersek, ofansif bir orta saha için hiç de fena bir istatistik sayılmazdı.
Evet sorun istatistiklerde değildi. Galatasaray’ın onda bulamadığı, bir 10 numaranın karizmasıydı. Yani Hagi’ye hiç benzemiyordu…


CASSIO DE SOUZA SOARES LINCOLN (2007-?)
Sasa Ilıç’i Avusturya’nın Redbul Salzburg takımına gönderen Galatasaray, 10 numaralı forma için 3 aday belirledi. Bunlar, Cassio Lincoln, Juan Roman Riquelme ve Juninho idi… Sonunda Galatasaray taraftarlarını hava alanına döken transfer gerçekleşti ve Lincoln sarı kırmızılı formayı giydi. Almanya’nın Schalke 04 takımından transfer edilen futbolcu, sık sık yaşadığı sakatlıklara rağmen, camiada şimdilik kabul görmüşe benziyor.
Çıktığı ilk maçlarda attığı gollerle takımını sırtlayan Brezilyalı, Galatasaray camiasında Hagi’den sonra gelen en iyi 10 numara olarak lanse edildi. Yoksa 6 sezonda 6 tane forvet arkası futbolcu deneyen Galatasaray, yeni Hagi’sini mi bulmuşmuydu? Bunu zaman gösterecek…


ben lincolnün başaracağından eminim. yeterki tüm galatasaray camiası sabırlı olsun. bu adam gerçek yetenek sadece şansızlık var. sakatlığını tamamen atabilirse herkes görecek 10 numarayı. :oke:


mynet spor servisi
 


ukalgs

ukalgs

Üye
hiç biri haginin H si kadar olamaz
 
POWER

POWER

Üye
Hagi BENCE dünya futbol tarihinin en iyi 5 futbolcusundan birisidir ;).
Galatasarayın aradığı 10 numara Hagi gibi biriyse kusura bakmasınlar bu biraz zor.Eldekiyle bir başarı yakalamaları , geçmişleriyle övünmeyi bırakmaları ve geleceğe bakmaları gerekiyor.
 
keremerson

keremerson

Üye
Hagi BENCE dünya futbol tarihinin en iyi 5 futbolcusundan birisidir ;).
Galatasarayın aradığı 10 numara Hagi gibi biriyse kusura bakmasınlar bu biraz zor.Eldekiyle bir başarı yakalamaları , geçmişleriyle övünmeyi bırakmaları ve geleceğe bakmaları gerekiyor.
:oke::oke:
Hagi'nin üstüne gelmez yaa
Youtube'da falan bakıyorumda yani bazen adam 1 numara
 
zoggy

zoggy

Üye
haci çok çirkef bi adamdı sahada futbolcu dövüyodu hakemler gık demiyolardı o yüzden sewmem ben haciyi.hatta nefret ederim.pislik herif türkler hırsız diye baırmıştı.bunu da unutmayın
 
Leo_Labrador

Leo_Labrador

Üye
Ben bır fenerbahcelı olarak Hagının yerını alamayacakları gorusundeyım tabı bıde van hoijdoonk
 
canturgay

canturgay

Üye


bu adam iyiydi yaaa...
 
o9uz

o9uz

Üye
neresi iyi yaaaa
 


Üst Alt