Hagi : 'Ligdeki hedefimiz dördüncülük'

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
DiaBLoS

DiaBLoS

Moderator
    Konu Sahibi
Hagi : 'Ligdeki hedefimiz dördüncülük'
Galatasaray'ın Rumen çalıştırıcısı Hagi, yeni stat ve yapılan transferlerle iyi bir hava yakaladıklarını belirterek, “Hedefimiz, sezon sonunda puan tablosunda dördüncü sırayı almak” ifadelerini kullandı.

Gheorghe Hagi’nin, ilk yarıda alınan kötü sonuçlar nedeniyle morali oldukça bozuktu. Ancak bu görüşmemizde bir hayli mutlu olduğu her halinden belliydi. Kendisiyle Galatasaray’daki hedeflerinden, yeni stattan, transferlerden ve Türk futbolundan konuştuk. İşte Hagi’nin tüm bu konulardaki düşünceleri:

Şu anda liderin 19 puan gerisindesiniz. 2005’te Galatasaray’ın başına geçtiğinizde ligi üçüncü sırada tamamlamıştınız.

O dönemle, bu dönem arasında önemli farklılıklar var. Bugünkü şartlar çok daha değişik. 2005’te takımı devraldığımda da takım o kadar iyi değildi. Aman aman futbolcularımız yoktu. Ancak o zamanki öğrencilerim çok cesaretliydi. Mücadeleci bir takımdık. Sonuç olarak ligi üçüncü sırada tamamladık. Bunun için kendimizi başarılı sayabiliriz. Zaten bende sonraki dönemde, kurduğum kadro yükselişe geçti ve şampiyon oldu. O dönemle bugün arasındaki benzerliklerden bazıları, Avrupa Kupaları’nda olmayışımız ve oyuncuları motive etmekte sıkıntı yaşamam.

Son 9 haftada iç sahada sadece Antalyaspor karşısında galibiyet alındı?

Evet, doğru. iyi oyunlarımızı genelde deplasmanda oynadık. Biraz şanssızdık diyebilirim. Genelde rakiplerimize oranla daha üstün oynasak da kazanamadık. En fazla beraberlik çıkartabildik. Kazanma inancı yüksek bir takım olmalıyız. Artık bu yeni dönemin bambaşka olması gerekiyor.

Bundan sonra iç saha maçlarını Ali Sami Yen Spor Kompleksi-TT Arena’da oynayacaksınız. Ayrıca Culio ve Kazım transferleri yapıldı. Bu etkenler, takıma neler katacaktır?


Yeni stat, yeni bir heyecan getirecektir. Avrupa standartlarında bir spor kompleksi oldu. Oyuncularımın özgüvenlerinin arttığını görebiliyorum. Şu anda yeni bir takım kurmaktayız. Aslında takımı ev olarak düşünebilirsiniz. Malzemeler alınınca, ev hemen hazır olmuyor. Sabır ve zaman gerekli. 2.5-3 ay içinde işlerin tam olarak düzelmesini bekliyorum. ayrıca aramıza katılacak başka oyuncular da olacak. Ancak yeni transfer yapılmasa bile ilk yarıdakinden çok daha iyi durumda olduğumuzu söyleyebilirim. Kazım da Culio da bize fazlasıyla katkı sağlayacaktır.

Transferde, Rumen futbolculardan Ciprian Marica ve Bogdan Stancu’nun isimleri Galatasarayla anılıyor...

Bu konuda yorum yapmak ve konumak istemiyorum.

Peki bu sezon için hedefleriniz neler?

İyi bir hava yakalamamız gerekiyor. Sezon sonunda, ligi dördüncü sırada bitirmeyi hedefliyoruz. Bunu gerçekleştirirsek, kendimizi başarılı sayabiliriz. Türkiye Kupası’ndı amacımızı final oynayıp, kupayı müzemize götürmek. Ancak hepsinden önemlisi, Avrupa Kupaları’nda yer almalıyız. Oyuncularımın bu ruh haline girmeleri gerekiyor.

Galatasaray, 90 yılların sonu, 2000’li yılların başında Avrupa’da önemli başarılar elde etti. Milli Takım da aynı şekilde iyi bir ivme kazanmıştı. Son 10 yılda Türk futbolunda sizce ne değişti?

Aslında çok fazla değişiklik olduğunu düşünmüyorum. Ancak futbolcuların ve teknik adamların, kendilerini çok daha fazla geliştirmeleri gerekiyor. Şu anda ligin zirvesinde bulunan takımlar, iki sezonda bu konuma geldiler.

Bünyamin Osman / Fanatik Çok Özel

:)
 


arslansem

arslansem

Üye
Gerçeğin farkında en azından,bazı takımların yönetici ya da teknik adamları gibi düş kurmuyor :oke:
 
'Davut

'Davut

Üye
Galatasaray şu anda Evinde En kötü puan alan 17. takım...:) Deplansman da da aynı performansı gösterse beterin beteri olaçak 4. lük Çok zor şu anda ilerde de pek olaçaklarını sanmam... Umarım Hedeflerine ulaşırlar...:ehe
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt