hafiza kartı

Sponsorlu Bağlantılar

barinal

Üye
    Konu Sahibi
hafiza kartı
ben forma yeni kayıt oldum arkadasin hafiza kartini program yuklemek icin aldim card reder araciligiyla bilgisayara taktım once virus cıktı sonra ne bilgisayarda nede telefonda hafiza kartı calişmıyor yardim ederseniz sevinirim

keremerson

keremerson

Üye
Hafıza kartını telefonuna taktığında kart bozuk diye uyarı mı weriyo ?
Eğer öyleyse biçimlendir de, mutlaka düzelir ;)

Anıl Umut

Emekli Yönetici
sağ tıklayıp biçimlendir diyeceksin eğer telefona takdığında yine bozuk diyosa telefon da da biçimlendir yine olmazsa başa dön ben öyle yaptım oldu(ama o virüsler bilgisayarınada bulamış olabilir bilgisayarı da virüs taramasından geçirsen iyi olur:oke:)

denizci35

denizci35

Üye
bir yerde okuddum alıntı değil diyordu benden alıntı olsun

Bu konumuzda hafıza kartının system'inin çökmesi,kullanılmaz hale gelmesinden bahsedip tekrar kullanılır hale getirilmesini öğreteceğim.Hafıza kartı system'i çöktüğünde ne olur?
1)Hafıza kartının takıldığı telefonun menüsü kaybolur ve menüye hiçbir şekilde ulaşılmaz.
2)Hafıza kartının takıldığı telefon işlem yapılmak istenildiğinde sürekli reset atar.
Sebep:Hafıza kartının system klasörüne çakışan veya system klasörünün içindeki farklı uzantılı dosyaların kendi işleviyle ilgili klasörden farklı klasöre herhangi bir şekilde bulaşım system'i bozmasıdır.Tahminime göre buna sebebiyet veren dosyalar mdl uzantılı dosyalar.Eğer böyle bir sorunla karşılaşırsanız yapmanız gerekenler;
öncelikle hafıza kartınızdaki tüm herşeyin silinmemesi için hafıza kartınızı servise falan götürmeyin.Hafıza kartınızı kart okuyucu yardımıyla bilgisayara takın ve dosyaları masa üstünde görüntüle'yi seçip hafıza kartınızın içini karşınıza alın.Daha sonra kapalıysa ayarlar-klasör seçeneklerinden bilgisayarın gizli dosyaları göster seçeneğini aktif hale getirin.Sonra hafıza kartınızın içinde system klasörünü bulun ve içine girin,mail ve skins yazan dosyaları seçip masa üstüne veya kafanıza göre bir yere kopyalayın.Sonra geri gelip system klasörünü silin ama bu silme ile telefonuzda yüklü programların,oyunlarında silinecek olduğunu bilmenizi isterim.System klasörünü sildikten sonra hafıza kartının içine system adıyla yeni bir klasör oluşturun ve yedeklediğimiz mail ve skins klasörlerini yaptığımız yeni system klasörünün içine atın.(Bu işlemi hafıza kartımızdaki mesaj ve temaları kurtarmak için yapıyoruz.)
Bu işlemide yaptıktan sonra artık hafıza kartınızı eskisi gibi kullanabilirsiniz.Bu konuya değinmişken 'hafıza kartı bozuk' sorununda bahsedeyim.Bu sorun karşısında yapabileceğimiz tek şey hafıza kartını biçimlendirmektir.Biçimlendirme esnasında hafıza kartındaki tüm herşey silinecektir.Ama siz yukarıda anlattığım yöntemle hafıza kartınızı kart okuyucu yardımıyla bilgisaya takın ve içindeki klasörleri bilgisaya kopyalayıp yedekleyin.Hafıza kartınızı tekrar telefona takıp menü-ekstra-hafıza kartına girerek biçimlendirin.Biçimlendirme işlemi bitince hafıza kartını tekrar bilgisaya takıp yedeklediğiniz dosyaları tekrar hafıza kartının içine atın.Sanmıyorum ama takınca yine hafıza kartı bozuk uyarısını alırsanız yukarıdaki system'i çökmüş hafıza kartındaki system silme yöntemle system'i silin ve hafıza kartınızı öyle takın...

--------------- Ekleme ---------------

bir yerde okuddum alıntı değil diyordu benden alıntı olsun

Bu konumuzda hafıza kartının system'inin çökmesi,kullanılmaz hale gelmesinden bahsedip tekrar kullanılır hale getirilmesini öğreteceğim.Hafıza kartı system'i çöktüğünde ne olur?
1)Hafıza kartının takıldığı telefonun menüsü kaybolur ve menüye hiçbir şekilde ulaşılmaz.
2)Hafıza kartının takıldığı telefon işlem yapılmak istenildiğinde sürekli reset atar.
Sebep:Hafıza kartının system klasörüne çakışan veya system klasörünün içindeki farklı uzantılı dosyaların kendi işleviyle ilgili klasörden farklı klasöre herhangi bir şekilde bulaşım system'i bozmasıdır.Tahminime göre buna sebebiyet veren dosyalar mdl uzantılı dosyalar.Eğer böyle bir sorunla karşılaşırsanız yapmanız gerekenler;
öncelikle hafıza kartınızdaki tüm herşeyin silinmemesi için hafıza kartınızı servise falan götürmeyin.Hafıza kartınızı kart okuyucu yardımıyla bilgisayara takın ve dosyaları masa üstünde görüntüle'yi seçip hafıza kartınızın içini karşınıza alın.Daha sonra kapalıysa ayarlar-klasör seçeneklerinden bilgisayarın gizli dosyaları göster seçeneğini aktif hale getirin.Sonra hafıza kartınızın içinde system klasörünü bulun ve içine girin,mail ve skins yazan dosyaları seçip masa üstüne veya kafanıza göre bir yere kopyalayın.Sonra geri gelip system klasörünü silin ama bu silme ile telefonuzda yüklü programların,oyunlarında silinecek olduğunu bilmenizi isterim.System klasörünü sildikten sonra hafıza kartının içine system adıyla yeni bir klasör oluşturun ve yedeklediğimiz mail ve skins klasörlerini yaptığımız yeni system klasörünün içine atın.(Bu işlemi hafıza kartımızdaki mesaj ve temaları kurtarmak için yapıyoruz.)
Bu işlemide yaptıktan sonra artık hafıza kartınızı eskisi gibi kullanabilirsiniz.Bu konuya değinmişken 'hafıza kartı bozuk' sorununda bahsedeyim.Bu sorun karşısında yapabileceğimiz tek şey hafıza kartını biçimlendirmektir.Biçimlendirme esnasında hafıza kartındaki tüm herşey silinecektir.Ama siz yukarıda anlattığım yöntemle hafıza kartınızı kart okuyucu yardımıyla bilgisaya takın ve içindeki klasörleri bilgisaya kopyalayıp yedekleyin.Hafıza kartınızı tekrar telefona takıp menü-ekstra-hafıza kartına girerek biçimlendirin.Biçimlendirme işlemi bitince hafıza kartını tekrar bilgisaya takıp yedeklediğiniz dosyaları tekrar hafıza kartının içine atın.Sanmıyorum ama takınca yine hafıza kartı bozuk uyarısını alırsanız yukarıdaki system'i çökmüş hafıza kartındaki system silme yöntemle system'i silin ve hafıza kartınızı öyle takın..

--------------- Ekleme ---------------

arkadaşlar alıntı nasıl yazacaktım bilmiyorum

rosesah85

Üye
ya arkadaşlar benim hafızamda görünmeyen bi wirüs war we her geçen gün kendi kendine hafızayı 3-5 mb dolduruo.msjlarımı kurtarmak için sisyemdeki mail dosyasını pc ye atıp hafıza kartını biçimlendirdim,sonra tekrar o mail dosyasını hafıza kartındaki mail e kopyaladım ama msjların hiçbiri görünmüo.hafıza bilgilerinde war ama görünürde yok ne yapmalıyım :(

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
Bence Hafıza KArtının Kendi PRogramı Oluyor O Silinmiş Olabilir.

bgursoy

bgursoy

Üye
kardeş bende hafıza kartını pc ye takıom ama hafıza kartı açmıyo.telden biçimlendir diom hata verioo ne yapıcam acil yardım

3510

Üye
yha arkadaşlar ben 3510 samsung diye bi telefon aldım ama bluetoothla pc ye baglanamadım. KENDİME HAFIZA OKUYUCUSU ALDIM TAKTIM BİÇİMLENDİRME YAPIO AMA EN SONUNDA TAKILIO NE YAPÇAM BU GERÇEKTEN ÇOK ACİLLL TÜTFENNN :bilmm
ŞİMDİDEN SAOLLUNNN :=)))):nono:
:bye2:

semiye

Üye
ya ben hafıza kartını pc ye takıyom ama açmıyo disk yerleştirin diyor ama hafıza kartı bozuk değil çektiğim resimler falan kayıt oluyo yada bluetoothla gönderiliyo neypıcam ya kaç kezde tlfonda biçimlendirdim lütfen yardım edinnnnnnnnnnnnnnnnnnnn:D

sheydoshbhr

Üye
hafıza kartını nereye takıyoruz pcde_? aciiil lütfeen

nihalömeroğlu

Üye
ben hafıza kartını bilgisayarıma takma yerine takıyorum fakat sol taraftaki ışık yanmıyor ne yapmalıyım yardım edermisiniz .

ZaZuM

ZaZuM

Üye
bu nasil bi konu olmus herkez hafiza kartından dert yakiniyor

Takipçi Satın Al

Üst Alt