Hadi Çözün Bakalım!!..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
    Konu Sahibi
Hadi Çözün Bakalım!!..
3 kisi düsünün. Para birlestirip bir radyo almaya gidiyorlar. Radyo 30 lira. Hepsi 10'ar lira koyup
radyoyu alip gidiyor. Fakat sonra tezgahtar radyonun indirime girdigini ve 25 liraya düstügünü hatirliyor. Çiragina 5 lira verip,gidip para üstünü iade etmesini istiyor.

Çirak 5 lirayi 3 kisiye bölüstüremeyecegini düsünüp 2 lirayi cebine atiyor ve 3 lirayi 3 kisi
arasinda bölüstürüyor. Böylece 3 kişiye 1 Lira para üstü verildiğinde radyoyu 9'ar liraya almis oluyorlar.
simdi Hesaplayalim :

9x3=27

çirak da cebine 2 lira atti 27+2=29
peki geri kalan 1 liraya ne oldu?

maviss

Üye
Yanlışlık hesapta yapılan yönlendirmeden kaynaklanıyor yani çırağa verilen 2 lira aslında 27 liranın içindedir, adamlarımız 3 lira daha alınca toplam 30 lira olmaktadır....ee abicim dilektende böle bi cwp gelidi yaniii

Ahanda buldum 27 ile 2 yi toplamayacan cıkaracan. Cıkarınca 25 yanı adamların odedikleri parayı verir (2 lirası hala cocukta)....

maviss

Üye
ya yormayın kendinizi ben zaten cwpladım işşlemi baştan yapın karıştrmayın sonunu..fazla kafanı yormaa!!!:hayir:
30 liradan 5 lirasını geri werio
5 liradan 3 lirasını admlara werio
geriye kaln 2 lirayı çırak alıo
9 liralar hikayeden yazılıo orayaa karıştrmayın kafanızıı:aman:

Konu Sahibi
Sen sus Bakalım!!..

Tebrikler Maviss Aramıza Hoşgeldin Ayrıca!!..

Dilerim İyi zman geçirirsin!!..

Sağol cevp dooru!!..

Konu Sahibi
Tamam sen söyledin!!.. Ama senden önceki cevabı oku bi!!..

Madem dogru soylemis niye dogru soyledin dememissin elemana?????

Ahanda sucu sana boyle atarım .. .

maviss

Üye
titanic zaten daha yeniyim kafamı bozmayınama bi newi sende haklısn hep blockrose'un işleri bunlar....

cllgr

Üye
tersden gidelim 25 radyocuda+2 çırakda+3 de adamlarda = 30 oluyor.degilmi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...