Hackerlar Macde Windows Xp Calistirmayi Basardi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
iceboy

iceboy

Üye
    Konu Sahibi
Hackerlar Macde Windows Xp Calistirmayi Basardi
Hackerlar Apple Mac computerde Microsoft Windows XP islerim sistemini calistirmayi basardi.

Rekabet, Apple'in computerlerinde intel chipleri kullanmaya baslamasiyle ortaya cikti.
Bunu basaran ikili odul olarak toplam $13.854 kazandi.

Windowsu Mac'de calistirmayi basaran program ise su siralar, baskalarininda ayni seyi yapmasi icin ortalikda dolasmaya basladi.

Intel chip kullanan ilk Apple Mac computer Ocak 2006'da Macworld showda Steve Jobs tarafindan tanitildi.

Tanitimdan hemen sonra Mac tutkunu Colin Nederkoorn, iki isletim sisteminin bir makinede bagimsiz olarak calisip calisamayacagini gormek icin bir yarisma baslatti.

Katilimcilari cesaretlendirmek icin kendi cebinden $100 odul koyduktan sonra odul miktari haberin yayilmasi ile artti.

Kurallardan biri, Windows XP ve Apple OSX isletim sistemlerinin ayni makinede birbirlerini etkilemeden bagimsiz calismalarini saglayabilmekti.

Katilimcilari zorlayan kisim ise Windows XP ile Apple OSX'in oturumlarinin acilmasi ve boot-up yapabilmesi birbirinden tamamen farkli teknolojiler kullaniyor olmasiydi.

Kazanan hacker ikili, kurulum dosyalarinda modifiye yaparak, Apple'da calisabilen bir Windows XP kopyasi yaptilar.

Hackerlar isimlerini gizli tutarken kendilerini "narf" ve "blanka" olarak tanitmayi tercih ettiler. Alinan bilgilere gore de XP; iMAC, Mac Mini ve MacBook Pro'da bagimsiz ve sorunsuz olarak calistirildi.

Not: Haberi BBC'den aldim ve elimden geldigince Turkce'ye cevirdim. Daha fazla bilgisi olanlar paylasirlarsa sevinirim...

DeRMaNTeS

DeRMaNTeS

Üye
helal olsun walla iyi bir gelişme

PcM@STéR

PcM@STéR

Üye
Bizim İnsanımız Mp3'tü, Rapid limit kaldırmaydı falan uğraşırken, Başkası İşlemcilere Ana Kartlara Hükmediyor. Kendimi Kötü Hissettim

DeRMaNTeS

DeRMaNTeS

Üye
bir yerde teknoloji ve ekonomi meselesi ama...bizde de olur ileride inşallah
mesela haberlerde vestelin tamamen (işlemci ve bir kaç parça dışında) yerli kaynaklarla dizüstü ürettiğini izledim.Sanıyorum 1 hafta kadar önceydi.Yavaş yavaş olucaz bizde sanırım,umut var

PcM@STéR

PcM@STéR

Üye
Yok ya Biz Hazırcılığa alışmışız. bende dahil olmak üzere.Başkası Önceden yapmışsa yada bulmuşsa O işi O anda bırakırız. Mesela en basitinden Ders'te Hocanın Sorduğu Soraya İlk Cevabı veren kişiden Sonra Bir Çoğu soruyu Çözmekten vazgeçer.

Bu İş Öle 2-3 tane Firmanın Yerli Üretim ile olacak iş Değil. Tamamen Beyin'de bitirilen bir işi
Ben Orta Öğretimde İken Kimse bize Milliyetçilikten veya Devletçilikten bahsetmemiş .. Ve Zor Bir İşi bize vererek Sorumluluk Sahibi yapmamış

Zaten Eğitim Sistemiz FELÇ bunun Yüzünden Nice Zeki İnsanlarımız Körelip gitti. Bak Japonlara... Adamların Okullu Çocuklara Öğrettikleri, Gezdirdikleri yer Hiroşimaya atılan bombanın düştüğü yerler ve büyük Şirketler.

Eğitimlerinede Diyecek Söz Yok. Zaten İcraatları Ortada. Bir Söz vardır, "İş'tir Kişinin Aynası,Lafına akılmaz"

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt