Guzel bi soru :)

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
.Kerasus.

.Kerasus.

Üye
    Konu Sahibi
Guzel bi soru :)
Diyelim ki bir gün yürürken bir yol
ayrımına geldik.
Yollardan biri doğru yönde giderken;
diğer yolun ucu ise
belalı, tehlikeli yerlere çıkmaktadır... Her 2 yolun da başında bir adam
durmaktadır. Bunlardan
biri her zaman yalan diğeri ise her
zaman doğru
söylemektedir. Ama hangisi yalancı
hangisi doğrucu bilinmemektedir.
Adamlardan sadece birine gidip 1 tane
soru sorarak
hangi yoldan gitmemiz gerektiğini nasıl
bulabiliriz?
Not: Yalancı da doğrucu da doğru yolun hangisi olduğunu
elbette bilmektedir... Yanıtları
bekliyorum :)
Not2: Cevabi bende bilmiyorum :)

ümran

Üye
yalancıya sor doğruyu bul :ehe

burakkk97

Üye
arkadasina hangi yolun dogru oldugunu sorsam ne derdi diye sorarim yalanciysa yanlis yeri soyler dogrucuysa arkadasi yalan soyleyeceginden yine yanlis yolu soyler dogru muyum Sezer abicim :tebessüm:

Metin MF

Metin MF

Üye
adamlara sorarım doğrucu sen misin diye. Doğrucu olan adam, benim der. Yalancı olan adam da benim der. Kafam karıştı ya :allalla:

.Kerasus.

.Kerasus.

Üye
    Konu Sahibi
arkadasina hangi yolun dogru oldugunu sorsam ne derdi diye sorarim yalanciysa yanlis yeri soyler dogrucuysa arkadasi yalan soyleyeceginden yine yanlis yolu soyler dogru muyum Sezer abicim :tebessüm:

e dogru soleyip solemedigini bilmiyosunki ama ona gore hareket edesin :)

- - - Eklendi - - -

yalancinin ve dogrucunun kim oldugunu bilmedigin icin nerden baksan cikmaza giriyo is :)

as467

as467

Üye
Yalancıya sorarsın: yanlış olan yol hangisi ? diye , oda doğru olan yolu yanlış yol der :) bence

___kaptan___

___kaptan___

Üye
Adamları çağırırım yanıma tutarım omuzlarımdan hangi yol doğru lan adam gibi söyleyin kafanızı kırarım derim :d: :D :sirit: bu şakası :)

soruda bişey gizli ama ne bi yol illa ki var ama çıkamadım içinden :allalla:

codblackops2

codblackops2

Üye
kafam karıştı :allalla:

jackalmami

jackalmami

Üye
Bundan kolay ne var :D
Herhangi birinin karşısına geçer, kendimi tanıttıktan sonra havadan sudan konuşmaya başlarım. Muhabbetin bitimine doğruda bi şekilde kendi adımı sorarım. Doğruyu cevaplarsa o yoldan devam.. Yok eğer yanlışsa; "Kaç yaşına gelmişsin hala yalan konuşuyorsun." diyerek bi tokat patlatır öbür yola geçerim :ehe

Not: Ciddiyim
Not2: Dağılabilirsiniz :D

- - - Eklendi - - -

Aranızda geçen muhabbetten sonra, kendi anlattığın şeylerden herhangi bi soru sor yeter. İlla kendi isminin olmasına gerek yok.

balcolu

balcolu

Üye
cevap basit

Herhangi bir adama giderim ve aynen şu soruyu sorarım :

-Diğer adama sorsam bana doğru yol olarak nereyi gösterir?
İkisinin cevabıda aynı olacaktır.(birine sorsak yeterli)
Verilen cevaptaki yol yanlış olacaktır.
Sonuç olarak verilen cevap doğru yol değil, diğer yol doğrudur. :oke:

Topal Pire

Topal Pire

Üye
cevap basit

Belki şaşırtmak için doğru yolu söyleyecek ?

jackalmami

jackalmami

Üye
cevap basit

Doğru yolu doğrucununki olarak kabul edelim;
Senin soruyu doğrucuya sorarsan kendi yolunu gösterir. Yalancıya sorsan o da kendi yolunu gösterir.

Doğru yolu yalancınınki olarak kabul edelim;
Senin soruyu doğrucuya sorarsan yalancının yolunu gösterir. Yalancıya sorarsan da doğrucunun yolunu gösterir.

Ve biz hangisinin yalancı veya doğrucu olduğunu bilmediğimiz için bu şekilde bulamayız. Soracağımız soru kesinlikle tek cevaplı bir soru olmalıdır ve benim biraz önce yazdığım mesaj en mantıklısıdır.

Topal Pire

Topal Pire

Üye
Paradox'lu bir soru :hmmm

balcolu

balcolu

Üye
@jackalmami mesajımı bir daha oku. Soruma dikkat et. Ötekine sorsak ne der? diye soruyoruz..!

jackalmami

jackalmami

Üye
Herhangi birinin karşısına geçer, kendimi tanıttıktan sonra havadan sudan konuşmaya başlarım. Muhabbetin bitimine doğruda bi şekilde kendi adımı sorarım. Doğruyu cevaplarsa o yoldan devam.. Yok eğer yanlışsa; "Kaç yaşına gelmişsin hala yalan konuşuyorsun." diyerek bi tokat patlatır öbür yola geçerim :ehe

- - - Eklendi - - -

Aranızda geçen muhabbetten sonra, kendi anlattığın şeylerden herhangi bi soru sor yeter. İlla kendi isminin olmasına gerek yok.

Ya da bir kağıda bi şeyler yazar, okuma yazmam yokmuş gibi davranarak kağıtta ne yazdığını sorarım?

Ya da polis kılığına girer adını sorarım. Ardındanda bi kimlik kontrolü patlattım mı tamamdır :D

Bu böyle gider.. Bir sürü doğru cevabı var bu sorunun. Mantık; her kesimden insanın aynı cevabı vermek zorunda olduğu herhangi bi soru sormaktır.

- - - Eklendi - - -

@jackalmami mesajımı bir daha oku. Soruma dikkat et. Ötekine sorsak ne der? diye soruyoruz..!

Sende benim mesajımı bir daha okusan iyi edersin :) bkz. "Senin soruyu"

Kdr05

Kdr05

Üye

- - - Eklendi - - -

Doğrucu doğru yolun, yalancı ise yanlış yolun başında diye bir bilgi yok soruda.

restmod

restmod

Üye
Acin google mapsi ne ugrasiyonuz :D

jackalmami

jackalmami

Üye

Doğrucu doğru yolun, yalancı ise yanlış yolun başında diye bir bilgi yok soruda.

Yeni farkettim, haklısın :hmmm

- - - Eklendi - - -

2 soru sorma hakkımız olaydı iyiydi :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt