Güvenlği Olmayan Wifi Ağına Bağlanamıyorum...

Sponsorlu Bağlantılar

Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
    Konu Sahibi
Güvenlği Olmayan Wifi Ağına Bağlanamıyorum...
Arkadaşlar bazı şifresiz ağlar var kenarında ünlem işareti var ve güvenlik türüne güvenli değil yazıyor bağlanmaya çalıştığım da ise bağlanmıyor hata veriyor nasıl düzeltebilirim bu sorunu?

codblackops2

codblackops2

Üye
içten güvenliklidirler (h)

larten123

larten123

Üye
mobilim de telefonun nedir?

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
oğuzhan bende bu sorunun peşindeyim
çözünce sana haber veririm :hmmm
:vur:

Hex4d0r

Hex4d0r

Üye
Windows Güvenlik Duvarı ile ilgili bir durum olabilir. Ağ kurulumu ile ilgili birşey olabilir. Mesela Ağ paylaşıma açık bir şekilde etkin olabilir.

EDIT: Buldum :)

Kod:
Public Wireless Networks Are Unsafe

The biggest problem encountered by users that connect to public unencrypted networks is that someone can hijack your connection and see what you are transferring over the airwaves.

Kaynak:http://windows.about.com/od/networkconnect/ss/how-to-connect-to-wireless-networks-windows-7_all.htm

Bu tür ağlarda veri aktarımı şifrelenmediği için bazı kişiler tarafından veri paketleri yakalanarak( network sniff ) nereye ne aktardığını görebilirler diyor.(Örn facebooka gönderilen bir TCP/IP paketinde şifreniz kırılabilir.)

Güvenlik duvarında gelişmiş ayarlar altında birşey bulabilirsin ya da wireless ayarlarında...

Symbianize

Symbianize

Üye
O guvenl degilin anlami sifresiz olmasi ve sinyal seviyesi nasil dusukse cekmiyodur sinyal kac 1 mi

Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
    Konu Sahibi
O guvenl degilin anlami z olmasi ve sinyal seviyesi nasil dusukse cekmiyodur sinyal kac 1 mi

sinyal'e orta diyo :hmmm

- - - Eklendi - - -

oğuzhan bende bu sorunun peşindeyim
çözünce sana haber veririm :hmmm
:vur:

eyvallah beklemedeyim :hmmm

- - - Eklendi - - -

Windows Güvenlik Duvarı ile ilgili bir durum olabilir. Ağ kurulumu ile ilgili birşey olabilir. Mesela Ağ paylaşıma açık bir şekilde etkin olabilir.

EDIT: Buldum :)

Kod:
Public Wireless Networks Are Unsafe

The biggest problem encountered by users that connect to public unencrypted networks is that someone can hijack your connection and see what you are transferring over the airwaves.

Kaynak:http://windows.about.com/od/networkconnect/ss/how-to-connect-to-wireless-networks-windows-7_all.htm

Bu tür ağlarda veri aktarımı şifrelenmediği için bazı kişiler tarafından veri paketleri yakalanarak( network sniff ) nereye ne aktardığını görebilirler diyor.(Örn facebooka gönderilen bir TCP/IP paketinde şifreniz kırılabilir.)

yani :hmmm anlamadım birşey

Hex4d0r

Hex4d0r

Üye
Denetim Masasından Sistem ve Güvenliğe gir. Güvenlik duvarından gelişmiş ayarlarda orda ki kurallara uymayan ağları güvenli olmayan ağ sınıfına sokuyor. Güvenlik duvarını devre dışı bırakırsan yüksek ihtimalle bağlanırsın.

Symbianize

Symbianize

Üye
Cozumu nedir voldemort hocam

Hex4d0r

Hex4d0r

Üye
Ordan Bağlantı Güvenliği ayarlarını tıkla Solda Yeni Kurala tıkla. Yalıtım'ı seç ilerle ilk seçenek ile devam et. Varsayılan seçili olsun ilerle Son adımda Kurala isim ver. Bir daha dene olacak mı ?

EDIT: Başarısız olursa Kimlik Doğrulama adımındaki Varsayılan seçeneği yerine Bilgisayar ve Kullanıcıyı seçip kuralı oluşturun.

- - - Eklendi - - -
Yukarıdaki seçenekler işe yaramadığında kuralları silin ve Denetim Masası\Ağ ve Internet\ Kablosuz Ağları Yönet kısmından ağı kaldırıp tekrar arama yaptırın. Yine bağlanmazsa buraya yazın.

EDIT:

Yalnız bağlanmamanızı tavsiye ederim. Bir ağa erişim kontrolü yapılamıyorsa tüm güvenlik açıkları ve birinci derece tehditler ağa bağlandığınız andan itibaren gündeme gelir. Hacker için ağın etki(erişilebiliyor olması) alanında bulunması yeterlidir. Her türlü şifreyi, kritik bilgileri (Kredi kartı gibi) bilgileri şifrelenmemiş(md5, sha1 gibi) şekilde elde edebilir. Bilgisayarızda güvenlik açığı var ise rahatça sisteminize sızıp kod çalıştırabilir veya trojan, keylogger tazı şeyleri indirip çalıştırabilir.

Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
    Konu Sahibi
:tşk: şu an mobilim pcyi açıp deneyeceğim haber veriri sizlere :oke:

- - - Eklendi - - -

olmadı malesef :(

15097

15097

Üye
Allah'a şükür öyle bir sorunum yok :worshippy: