Güntekin Onay, Vatan gazetesindeki yazısında Maccabi Tel Aviv mücadelesini değerlendirdi.

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
JaNbErG

JaNbErG

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Güntekin Onay, Vatan gazetesindeki yazısında Maccabi Tel Aviv mücadelesini değerlendirdi.
Carlos Carvalhal grupta hiç şansı olmayan ve sadece bir puanı bulunan Maccabi Tel Aviv’e büyük saygı duyarak Trabzonspor maçının 11’iyle başladı. Defansif ağırlıklı bu takım, ilginçtir savunma güvenliğinden uzak bir görüntü verdi. Beşiktaş kazandı kazanmasına ama 90 dakika boyunca genel anlamda topun kontrolü ev sahibi ekipteydi.

-2-0’a gelmesine rağmen böylesine önemli bir maçın 2-2 olması kolay kabul edilebilecçek bir şey değil. 2-2’den sonra Beşiktaş 3-2 geriye düşse her şeyin sonu olabilirdi. Açıkçası Beşiktaş ipten döndü. Quaresma’nın 2 süper golü bu oyuncunun olağanüstü yeteneklerinin doğal bir meyvesiydi. Evet ilk gol harika... Ama 90+3’te maç tam bitecekken 3 kişiyi çalımlayıp attığı bir gol var ki dünyada bu golü yapabilecek sadece Messi ve Cristiano Ronaldo var. Quaresma aslında Almeida’ya “Al da at” diye defalarca servis yaptı. Ancak Almeida “Almayayım” diye ısrarcıydı.

-Çok net pozisyonlarda bir kez bile olsun kendisinden beklenen kafa vuruşunu yapamadı. Siyah-beyazlılar bu maçı kazandıysa Quaresma’nın süper yeteneklerine ve maçı kazanma isteğine borçlu. Futbol ciddi bir oyun ve oyunun hiçbir anında ciddiyetten ve disiplinden uzaklaşmamak gerekiyor.

DERS ÇIKARMALI

-Carvalhal'ın böyle bir rakip karşısında oyunun ve topun kontrolünü rakibe vermesi kabul edilemez. Beşiktaş ilk maçta 5-1 yendiği iddiasız ve formsuz rakibinin üzerine gitmiş olsa farklı kazanabileceği bir maç oynardı. Ancak Carvalhal’ın defansif anlayışı Maccabi’ye davetiye çıkarttı. Carvalhal da Quaresma’nın alnından öpüp teşekkür etmeli...

-Beşiktaş'ta ‘süper’ Quaresma’nın dışında Ernst, İbrahim Toraman ve de Hilbert’i beğendim. Fernandes de çeşitli bölümlerde iyi işler yaptı. Beşiktaş diğer maçın berabere bitmesi ve Quaresma mucizesi ile grupta avantajlı bir şekilde son maça giriyor. Ancak Carvalhal mutlaka bu maçtan dersler çıkartmalı.

Takdir hakkı ev sahibinin

-Aslında maç daha erken bitebilirdi... Almeida’nın beceriksiliği dışında Belçikalı hakemin 2 kritik pozisyonda taktir hakkını ev sahibinden yana kullandığını gördük. İlk yarıda Quaresma’nın şutunda kaleye giden topta Maccabi’li oyuncunun eli açıktı. Ve penaltı kararı çıkabilirdi. 2. yarıda da maç 2-1 iken Pavicevic tamamen kasıtlı bir hareketle topla oynama şansı yokken kontraatağı faulle kesti ancak Belçikalı hakem 2. sarıyı göstermeyerek ev sahibine bir kıyak daha yaptı.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt