Güneydoğu'ya hızlı tren geliyor

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Tuba.Erva

Tuba.Erva

Üye
    Konu Sahibi
Güneydoğu'ya hızlı tren geliyor

Devlet Demiryolları Daire Başkanı Mehmet Turşak, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı Sabri Ertekin’in hızlı tren talebine verdiği cevapta, Hızlı Treni Şanlıurfa’ya bağlayacak projenin başladığını bildirdi.
Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü'nden Daire Başkanı Mehmet Turşak imzasıyla alınan yazıda, ŞUTSO Başkanı Ertekin'in, Şanlıurfa iline yönelikhızlı tren talebinin dikkatle incelendiği vurgulandı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü'nce 'Diyarbakır-Şanlıurfa Yüksek Hızlı Tren Projesi' konusundagerekli çalışmaların başlatıldığı ifade edilen yazıda, söz konusu proje kapsamında Şanlıurfa'nın Diyarbakır üzerinden Malatya, Sivas ve Ankara’ya, Yüksek Hızlı Tren hatlarıyla bağlanmış olacağı ifade edildi.Turşak'ın yazısında, Şanlıurfa’yı ana demiryolu ağına bağlayacak olan 'Mürşitpınar-Suruç-Şanlıurfa Yeni Demiryolu Projesi'nin de 2011 yatırımprogramına alınıp uygulama projesi çalışmalarının devam ettiği belirtildi.Turşak'ın gönderdiği açıklamada, şöyle denildi:"İşletme hızı 160 km/saat olarak dizayn edilmekte olan proje tamamlandığında, Şanlıurfa’nın Gaziantep üzerinden Adana'ya erişimi de hızlandırılacaktır. “Mürşitpınar-Suruç-Şanlıurfa Yeni Demiryolu Projesi” ile “Diyarbakır-Şanlıurfa Yüksek Hızlı Tren Projesi” Şanlıurfa Havaalanı'na entegre edilecektir." denildiği belirtildi.Açıklamada, yakın süreçte inşasının başlatılacağı Gaziantep-Halep Yüksek Hızlı Tren Projesi'ne de değinildi. Projenin tamamlanması ile Şanlıurfa’nın Halep ile bağlantısının da daha hızlı ve konforlu olarak sağlanacağı kaydedildi.

haber7

• Beğen
Tepkiler: >Pessimistic.

spy ghost

spy ghost

Üye
Oralarında gelişmesi gerek

• Beğen
Tepkiler: Tuba.Erva
>Pessimistic.

>Pessimistic.

Üye
ben bunu bir adım olarak görüyorum eğer oraya böle şeyler devam ederse gelişir ve oradaki insanlarda para için başka şeyler yapmak zorunda kalmaz küçükte olsa bir adımdır bu

• Beğen
Tepkiler: Tuba.Erva
Tuba.Erva

Tuba.Erva

Üye
    Konu Sahibi
umarım böyle güzel seylerı de görürler
herkesı kastetmıyorum ama hala devlet yanımızda deıl dıye anlamsız elestırı yapan ınsanlar var..

• Beğen
Tepkiler: >Pessimistic.
spy ghost

spy ghost

Üye
onlarla ilgilenmiyoruz onlar sadece fısıltı gazetesinde köşe yazarı

• Beğen
Tepkiler: >Pessimistic. ve Tuba.Erva
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...