Güney Afrika'da düzenlenecek 19.Dünya Kupası kuraları çekildi!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ALpeRenBuGRa

ALpeRenBuGRa

Üye
    Konu Sahibi
Güney Afrika'da düzenlenecek 19.Dünya Kupası kuraları çekildi!
Güney Afrika'da düzenlenecek 19.Dünya Kupası kuraları çekildi!



2010 Dünya Kupası Finalleri Grup kuralarının çekimi ev sahibi ülke Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Cape Town kentinde, FIFA Genel Sekreteri John Valcke ve Oscar ödüllü Güney Afrikalı Aktris Charlize Theron tarafından yapıldı.

Kura çekimi Güney Afrika Cumhuriyeti Eski Devlet Başkanı Nelson Mandela, mevcut Devlet Başkanı Jacob Zuma ve FIFA Başkanı Sepp Blatter'in konuşmalarıyla başlarken, son Dünya Kupası'nın sahibi İtalya Futbol Federasyon Başkanı Massimo Giacomini, kupayı Blatter'e teslim etmesi ve Güney Afrika'yı tanıtan gösterilerle devam etti.

11 Haziran-11 Temmuz arasında düzenlenecek kupanın kura çekimine katılan 32 takım, 4'erli 8 gruba dağıtıldı. Gruplarında ilk iki sırayı alan ekipler, 2. tura yükselecek. Kupanın açılışı maçı 11 Haziran 2010 tarihinde Johannesburg'daki 61 bin kişilik Ellis Park Stadı'nda, ev sahibi Güney Afrika Cumhuriyeti ile Meksika arasında yapılacak.

Kura çekimi sonucu finallerde mücadele edecek 32 takımın grupları ve grup maçlarının yapılacağı şehirler belli olurken, Güney Afrika Cumhuriyeti, Meksika, Uruguay ve Fransa'nın bulunduğu A Grubu ile Brezilya, Kuzey Kore, Fildişi Sahili ve Portekiz'in bulunduğu G Grubu zorluk derecesi yüksek gruplar olarak dikkati çekti.

Törende, Charlize Theron'un yanı sıra, David Beckham, Olimpiyat Şampiyonu ünlü atlet Haile Gebrselassie, Afrika futbolunun efsane isimlerinden Roger Milla ve kupaya katılan ülkelerin temsilcileri hazır bulundu.


İŞTE GRUPLAR:

A.GRUBU:
Güney Afrika
Meksika
Uruguay
Fransa

B. GRUBU
Arjantin
Güney Kore
Nijerya
Yunanistan


C. GRUBU:
İngiltere
Amerika
Cezayir
Slovenya


D. GRUBU
Almanya
Avustralya
Gana
Sırbistan

E. GRUBU:

Hollanda
Japonya
Kamerun
Danimarka

F GRUBU:
İtalya
Yeni Zelanda
Paraguay
Slovakya

G. GRUBU:
Brezilya
Kuzey Kore
Fildişi Sahili
Portekiz

H. GRUBU:
İspanya
Honderas
Şili
İsviçre

SÜPER LİG'DEKİ AFRİKA YOLCULARI

Bu arada Turkcell Süper Lig'de mücadele eden futbolcular içerisinde 14 tanesi ülkeleri ile Güney Afrika'da boy gösterecekler.

Turkcell Süper Lig ekiplerinden kupaya en çok oyuncu yollayacak takımların başında 3'er futbolcuyla Fenerbahçe, Galatasaray geliyor. Beşiktaş ve Kayserispor'dan 2, Trabzonspor, Gençlerbirliği, Antalyaspor ve Sivasspor'dan da 1'er futbolcu 2010 Dünya Kupası Finalleri'nde boy gösterecekler.

Türk takımlarının Dünya Kupası'na göndereceği futbolculara bakıldığında Avustralya Milli Takımı başı çekiyor. Avustralya forması ile Türk takımlarından 5 futbolcu Güney Afrika'da boy gösterecek. Avustralya'yı 2'şer futbolcuyla Kamerun ve Brezilya, 1'er oyuncuyla da Uruguay, İspanya, Şili, Slovakya ve Fildişi Sahili takip ediyor.

htspor
 
DPool

DPool

Üye
İspanya hiç zorlanmadan gruptan çıkacak.Hatta as kadroyla oynayacağını bile düşünmüyorum.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt